E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bounty bars med kiksebund og Fløde & Sydesalt karameller fra Karamel Kompagniet

29. november 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

                                                                                                                  I samarbejde med Karamel Kompagniet

Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at udvikle nogle opskrifter til bornholmske Karamel Kompagniet, tøvede jeg ikke et sekund. Jeg er nemlig allerede stor fan af deres håndlavede gourmetkarameller, og det er en sand ære at få lov til at lege med deres lækre karameller i mit søde køkken.

Jeg har brugt deres fabelagtige Fløde & Sydesalt karameller til at lave disse skønne bounty bars med kiksebund, saltkaramel og chokolade samt mandelsplitter på toppen. Geniale konfektbidder (hvis man skærer dem lidt mindre ud, end jeg har gjort) her i julen, men de kan snildt nydes året rundt, hvis man er glad for bounty og karamel altså;)

Bounty bars med kiksebund og Fløde & Sydesalt karameller fra Karamel Kompagniet
12 store, 24 mindre eller ca. 40 konfektbidder

Kiksebund:
100 g smør, smeltet
200 g Digestive kiks eller anden form for havrekiks

Bountyfyld:
200 g kokosmel
265 g sødet kondenseret mælk

Saltkaramel:
240 g Fløde & Sydesalt karameller fra Karamel Kompagniet
30 g piskefløde

Pynt:
75 g mørk chokolade
25 g mandelsplitter
evt. lidt guldstøv

Kiksebund:
Blend kiksene til fine krummer i en blender og kom dem i en skål. Vend det smeltede smør i. Fordel kikseblandingen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, mens bountyfyldet forberedes.

Bountyfyld:
Bland kondenseret mælk sammen med kokos i en skål og tryk kokosmassen ud på kiksebunden. Stil på køl og lav saltkaramellen.

Saltkaramel:
Kom Fløde & Sydesalt karamellerne og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad flødekaramellerne smelte langsomt i fløden ved medium varme under omrøring, det må gerne lige nå at småkoge kort. Fordel saltkaramellen på bountyfyldet. Og stil den på køl i et par timer og gerne natten over.

Pynt:
Smelt (og temperer gerne) den mørke chokolade og drizzle den over saltkaramellen. Drys med mandelsplitter (som evt. er vendt i lidt gulvstøv). Skær ud i stykker og server straks eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade cookies med nutella fyld
Next Post: Bananvafler med julesmag »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap