I SAMARBEJDE MED DANSUKKER
Efteråret har meldt sin ankomst, og noget af det jeg elsker allermest ved denne tid er de sprøde, søde og saftige danske æbler. Vi spiser generelt mange æbler herhjemme alle fire – og det kan nok ganges med tre om efteråret. Til opskriften her har jeg brugt Discovery æbler, som jeg var så heldig at få en god portion af. Fra en have i nærheden ♥ Discovery æbler og Ingrid Marie æbler er favoritterne!
Endnu en gang har jeg haft fat i Dansukkers geniale syltesukker til dette lækre, aromatiske Discovery æblesyltetøj med den fineste smag af vanilje og ditto prikker. Så simpelt og lynhurtigt at sylte med syltesukkeret, der tilmed kvitterer med en fantastisk konsistens pga. syltesukkerets indhold af pektin, som er fremstillet af frugt.
Jeg nyder det vaniljeprikkede æblesyltetøj på min havregrød om morgenen. Emil og jeg er også vilde med at komme æblesyltetøj på vores ostemad til morgenmad eller eftermiddagssnack. Selvfølgelig på det hjemmebagte rugbrød. Fabelagtigt kombination, som de andre to også er ret begejstrede for:)
Æblesyltetøj med vanilje
1 glas
300 g æbler, uden skræl og kernehus
Saften af 1 citron
1/2 vaniljestang
125 g syltesukker fra Dansukker
Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med citronsaft. Bring i kog og lad det simre under låg i 8-10 minutter, til æblerne er godt møre. Rør af og til. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at blande vaniljekornene med lidt af syltesukkeret, inden det kommer i gryden sammen med resten af syltesukkeret og vaniljestangen. Lad det småkoge i 5-7 minutter under låg. Rør undervejs og skum eventuelt af. Hæld på et skoldet, rengjort syltetøjsglas. Luk låget og opbevar glasset i køleskabet.
Tina skriver
Sikke en flot farve det har 🙂 Det ser bare lækkert ud!