E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Æblesyltetøj med vanilje lavet med syltesukker fra Dansukker

11. september 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER 

Efteråret har meldt sin ankomst, og noget af det jeg elsker allermest ved denne tid er de sprøde, søde og saftige danske æbler. Vi spiser generelt mange æbler herhjemme alle fire – og det kan nok ganges med tre om efteråret. Til opskriften her har jeg brugt Discovery æbler, som jeg var så heldig at få en god portion af. Fra en have i nærheden ♥ Discovery æbler og Ingrid Marie æbler er favoritterne!

Endnu en gang har jeg haft fat i Dansukkers geniale syltesukker til dette lækre, aromatiske Discovery æblesyltetøj med den fineste smag af vanilje og ditto prikker. Så simpelt og lynhurtigt at sylte med syltesukkeret, der tilmed kvitterer med en fantastisk konsistens pga. syltesukkerets indhold af pektin, som er fremstillet af frugt.

Jeg nyder det vaniljeprikkede æblesyltetøj på min havregrød om morgenen. Emil og jeg er også vilde med at komme æblesyltetøj på vores ostemad til morgenmad eller eftermiddagssnack. Selvfølgelig på det hjemmebagte rugbrød. Fabelagtigt kombination, som de andre to også er ret begejstrede for:)

Æblesyltetøj med vanilje
1 glas

300 g æbler, uden skræl og kernehus
Saften af 1 citron
1/2 vaniljestang
125 g syltesukker fra Dansukker

Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med citronsaft. Bring i kog og lad det simre under låg i 8-10 minutter, til æblerne er godt møre. Rør af og til. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Brug en kniv til at blande vaniljekornene med lidt af syltesukkeret, inden det kommer i gryden sammen med resten af syltesukkeret og vaniljestangen. Lad det småkoge i 5-7 minutter under låg. Rør undervejs og skum eventuelt af. Hæld på et skoldet, rengjort syltetøjsglas. Luk låget og opbevar glasset i køleskabet.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Min favorit mad til morgenmad
Next Post: Lækre bagels på Depanneur »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    22. oktober 2020 kl. 22:01

    Sikke en flot farve det har 🙂 Det ser bare lækkert ud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap