I går så jeg nogle af mine dejlige veninder fra Aalborg, da jeg var i Aalborg for at lave en hyggelig Valrhona-demo i chokoladeafdelingen i Salling. Folk var i skønt julehumør og var meget interesseret i at høre om Valrhonachokoladerne og ikke mindst at smage dem. Mange af dem var især vilde med Manjari, og det forstår jeg godt. Den er en helt særlig chokolade for mange personer på grund af dens lækre syrlighed og fine toner af røde frugter. Jeg bliver også selv mere og mere begejstret for Manjarien. Det er nu tit den, jeg vælger at tage et stykke af, hvis jeg bare skal have ét til kaffen.
Til demo’en i Aalborg havde jeg lavet et lille hæfte med konfekt, hvori den yderst populære bounty blandt andet var. Det var en sand fornøjelse at se folks reaktioner, da det gik op for dem, at man selv kan lave bounty ved at blande kokosmel med kondenseret mælk og forme det til små brød, som man overtrækker med chokolade. Så simpelt er det.
Til de er jer som endnu ikke har set min opskrift, så kommer den her igen. Det er jo et dejligt og alternativt stykke konfekt denne 2. søndag i advent.
1 dåse kondenseret mælk
300 g kokosmel
200 g chokolade til overtræk
Bland den kondenserede mælk med kokosmel i en skål. Form blandingen til små brød – ca. 16 stk. – og stil dem til køl på en tallerken eller lignende. Efter en times tid er de klar til at blive overtrukket med smeltet chokolade. Lad chokoladen størkne.
De smager, som var de sendt fra himlen.
I dag har jeg købt en pæregrøn Kitchen Aid røremaskine, magen til den vi brugte i køkkenet hos Valrhonas l’École du Grand Chocolat. (I kan se den i det sidste indlæg, jeg lavede) Så hver gang jeg bruger den, vil jeg fra nu af tænke på mine fantastiske dage hos Valrhona i Frankrig. Men det ville jeg nok gøre alligevel 🙂
God søndag aften til jer, mine kære læsere!
Ann-Christine skriver
De er føjet til årets konfektliste – lyder virkelig lækkert og samtidig er det ualmindelig længe siden jeg har smagt en bounty. Jeg er dog helt sikker på at denne hjemmelavede version er så meget bedre … 🙂
Benedikte Capion skriver
De må helt sikkert afprøves! Fantastisk nemt og lækkert.. Bounty er så fantastisk(den røde Bounty, vel at mærke, som jo er med noget, der ligner mørk chokolade) af “discount”-lækkerier at være, men for pokker hvor vil det være så meget bedre selv at lave den, er jeg overbevist om! Min mor er helt skudt i kokosstænger og Bounty.. Måske jeg skal lave sådan en her omgang til hende? 🙂
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kære Anne!!!! Det var sandelig et levende billede ” Bounty” ….hjemmelavet og med opskrift!!!! Her i huset er der en “kokos narkoman” og iklædt chokoladen er det jo en Rolls Royce….som skal afprøves….Tillykke med din Rolls Royce….og så i den flotte glade farve!!! Dec…må være chokoladens højborg ….et rent El Dorado for elskere …elskende og så alle vi andre..Nyd chokoladen…den grønne og alle omkring dig….knus
Anne Sofie Iversen skriver
Wow, det skal jeg lave!!!
Hvilken størrelse kondenseret mælk skal det være? Køber det normalt ved en lille grønthandler, men ved ikke om det bare kommer i en hel standard størrelse?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Du kan godt glæde dig til disse små himmerigsmundfulde! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Jeg er sikker på, at både du og din mor blive vild med disse hjemmelavede bounty’er, så jeg siger “JA, LAV DEM!” 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Tak for en dejlig hilsen. Jeg håber, at du nyder din december-måned lige så meget som jeg gør! 🙂
Knus
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne Sofie
Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om dem 🙂
Kondenseret mælk på dåse er nemlig altid samme størrelse i Danmark. Så du kan roligt købe den dåse, du plejer 🙂
Kh Anne
Kathrine skriver
Hej Anne.
Først – tusind tak for en skøn blog! Jeg har lavet dine skønne karameller og jeg skal helt sikkert også afprøve din bounty-opskrift.
Har du nogle gode råd til os amatører når man skal overtrække med chokolade? Altså både i denne opskrift og dine lækre karameller. Jeg synes altid jeg ender med at få meget fod på stykket. (-altså chokolade der stivner nede rundt om konfekten).
Har du nogle tricks??
Mange julehilsner Kathrine
Annette skriver
Uhmm…. dem kender jeg godt…. De smager bare super lækkert og skal helt klart også laves til juleaften 🙂
http://hosannette.blogspot.com/2011/11/skn-hjemmelavet-bounty.html
Anne Sofie skriver
De er så gode! Kæresten kan slet ikke holde fingrene fra dem – pludselig var det mega interessant at opholde sig i køkkenet 🙂 Lavede dem dog til små hapser – på størrelse med de klassiske havregryns-kugler. Tænkte at det var lidt jule-agtigt 🙂
Takker for den gode opskrift (de skal helt sikkert laves igen) og en dejlig blog 🙂
Sophie skriver
De er SÅ gode!! Jeg brugte guanaja, som var et virkeligt godt modspil til det meget søde kokosfyld. Tusinde gange bedre end “rigtige” Bounty..men de er jo heller ikke ligefrem overtrukket med Valrhona! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine
Jeg bliver altid så glad når jeg får feedback fra mine dejlige læsere, og især når de har afprøvet mine opskrifter. Så TAK 🙂
Jeg har ikke selv noget professionelt udstyr til overtræk, så jeg prøver bare så vidt muligt at fjerne den resterende chokolade i bunden ved at flytte konfektstykket fra gaffel til gaffel og på den må lade chokoladen dryppe af. Det er nemt nok med de firkantede konfektstykker, men jeg har selv svært ved det, når det kommer til rund konfekt. Det får du at se i morgen.
Jeg prøver lige at spørge min chokoladeguru Liza i morgen.
Kh Anne
Ps. jeg kan nu egentlig godt lide, at det ser lige hjemmelavet ud 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Annette
Dejligt at du også synes om bounty’erne 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne Sofie
God idé med den lille størrelse, så kan man også spise flere med god samvittighed 🙂
Dejligt at du synes om opskriften. Jeg synes også den er fantastisk!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sophie
Yay, det lyder himmelsk 😉
Katrine skriver
Øv, skulle lave disse skønne bounty i dag, men de var bare umulige at forme, det smuldrede fuldstændigt 🙁
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Øv det er jeg ked af at høre. Det er første gang, at jeg hører, at nogle ikke lykkes med dem. Brugte du en hel dåse kondenseret mælk (395 g) ?
Jeg håber, at du har lyst til at prøve igen!
Kh Anne
Anne-Pia skriver
Hej Anne
Det lyder til at være en temmelig lækker opskrift, ville gerne prøve den for elsker selv bounty så ville være et hit 😉
Men hvis nu ikke jeg har mulighed for at får fat i kondenseret mælk ville jeg så kunne bruge kokosmælk på dåse istedet for ? tænkte det måske kunne være en god ide sammen med kokosen og det jo også sødligt i det 😉
Hilsen Anne-Pia
Stine skriver
Anne-Pia >> Det ville jeg ikke kaste mig ud i, da kondenseret mælk og kokosmælk slet ikke har samme konsistens – kondenseret mælk minder (synes jeg) om sirup og er enormt klistret, det er kokosmælk ikke.
Ellers skal du prøve kokoscreme, men det er endnu sværere at få fat i end kondenseret mælk, synes jeg 🙂
Du kan med garanti få kondenseret mælk hos din lokale indvandrer-grønthandler, og en del supermarkeder har det altså også.
dorte_daugaard skriver
Tusind tak for mange lækre opskrifter!
De her bounties var vildt gode – og dejlige som lidt “alternativt” juleslik 🙂
Glædelig jul 🙂
Bahar skriver
Hej, hvor længe er holdbarheden på bountyerne ved stuetemperatur? Hvordan skal de egentlig opbevares?
Anne au Chocolat skriver
Kære Bahar
Ja altså chokoladen har jo bedst af at blive opbevaret i en kølig stuetemperatur, men jeg opbevarer nu altså mine bounty’er i køleskabet. Der kan de godt holde sig i 2 ugers tid. Men de er allerbedst når de er nye 🙂
Stinna skriver
Mums de er fantastiske! Jeg har linket til dig på min blog, jeg håber at det er ok? 🙂
God jul!
Jette skriver
Anne du er sendt fra himlen for at forsøde vores liv! Fantastisk opskrift – tusind tak!!
Mette K. Grønnegaard skriver
Jeg har set mange forskellige størrelser på dåser med kondenseret mælk, så jeg er nysgerrig på, hvor mange g/dl der er i de dåser, som du bruger? 🙂
I øvrigt tak for en skøn, inspirerende og “chokoladet” blog!