Nikolaos Strangas, en af mine sødeste venner, brugte jeg eftermiddagen hos i går. Jeg skulle bare lige forbi, men jeg endte selvfølgelig med at være der i to timer. Der er altid plads til mig i køkkenet, og det er jeg utroligt glad for! Som jeg sikkert allerede har understreget adskillige gange før, er Nikos kagekærlighed og passion for de bedste råvarer uden sidestykke. Han er kompromisløs, når det kommer til den ultimative smag og den højeste kvalitet, og det beundrer jeg ham uendeligt meget for!
Jeg spiste naturligvis macarons i går og smagte også en lækker Manjari chokolademousse, men jeg vil hellere fortælle om de små sandwich, han lavede til mig bestående sprøde kiks med den lækreste smag af SMØR og så hans berømte og føromtalte saltkaramel med lys Valrhona i, som jeg stadig ikke må få opskriften på. Dog har jeg lært at leve med det. I aftes lagde øverste billede på min facebook, og en af mine kageveninder skrev straks og spurgte, om jeg nu havde fået opskriften på saltkaramellen, hvortil jeg svarede “Nix den får jeg vist aldrig lokket ud af søde Niko – men jeg ved hvor han gemmer den, og egentlig har jeg det efterhånden fint nok med, at det bare er hans hemmelighed :)” Så længe jeg ved, hvor jeg altid kan smage den, er jeg glad! Og jeg tror såmænd, at han begynder at sælge de små sandwich i butikken. Så I kan godt glæde jer. Hvis I altså er til karamel ?
I kan i øvrigt også glæde jer til flere nye søde nyheder fra Mr. Strangas. På billedet her er han i gang med noget helt nyt og endnu meget hemmeligt! : )
Losarinas mor skriver
Tænk engang, at have en sådan en ven, der forkæler med de dejligste fristelser 🙂
Line Sletting Jensen skriver
Der er bare så langt fra Aalborg! øv! Jeg bliver simpelthen nødt til at besøge ham på et tidspunkt 🙂 sandwichen ser uimodståelig ud.
Lejla skriver
Øj, jeg glæder mig til disse karamelfyldte kiks. De minder mig om alfajores med dulce de leche fyld, og dem elsker jeg.
Kamilla Vinther skriver
Lækker blog, lækre kage – nom nom nom…
Men linket til Hr. Strangas skal lige fikses, så det virker 😉 (Ligenu linker det til anneauchocolat.dk/www.strangas.dk)
Anne au Chocolat skriver
Kære Losarinas Mor
Ja det er en ren fornøjelse 🙂
Kh Anne
Sofie Rygård skriver
Åh nej, hvor der de karamel-kiks alt for lækre ud! Jeg elsker elsker elsker karamel! Sikke en ven at have 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Ja, du må kommer herover snart og smage 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lejla
Jeg er sikker på, at de er lige noget for dig også selvom jeg ikke kender alfajores endnu!
Har dog lige googlet dem – har du selv prøvet at lave dem eller kun smagt dem ude ?
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Kamilla
Typisk, at jeg for en gang skyld kunne adressen i hovedet og bare skrev http://www.strangas.dk – og så virkede det ikke! 🙂 Oh well tak for info, og linket er rettet nu!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie
Karamel er nemlig pure love!
Har du smagt hans saltkaramel ?
Kh Anne
Jane skriver
Jeg må vist snart en tur til København, og rundt på en turné til alle de steder, du fortæller om. De lyder som en rigtig himmerigsmundfuld…
marie skriver
Elsker elsker ELSKER Niko! Han lavede den mest fantastiske bryllupskage nogensinde til vores bryllup i september.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Næste gang du er herovre, må du forbi og smage 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det lyder dejligt! Niko skal også lave min bryllupskage, hvis jeg engang skal giftes 🙂
Kh Anne
Benedikte Capion skriver
For sørensen, en god ven at have sig 😉 mmm, saltkaramel er sååå lækkert!
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Han er den sødeste 🙂
Kh Anne
Anne skriver
Er du gal, hvor ser den lækker ud. Jeg E L S K E R karamel. Tag mig med, næste gang du skal ud og besøge Niko 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja,
Hvorfor står der Anne ? 🙂
Det kan være, at vi skal derned sammen snart ja!
Kh Anne
Maja skriver
Haha, jeg er åbenbart kommet til at skrive Anne i stedet for Maja. Flot 😀 Jeg tror i hvert fald, at jeg kommer til at drømme om den karamel i nat – den er vist nødt til snart at afprøves 🙂
Luise / sesam, sesam skriver
Uha, hvor lyder det lækkert. Jeg eeelsker saltkaramel – det er en skam, at opskriften ikke lige er til at få fingrene i 😉
Jeg tænkte på, om det er i orden, at jeg blogger din opskrift på hjemmelavet bounty? De ser simpelthen så lækre ud, at jeg næsten ikke kan vente med at kaste mig over dem 😉
Tak for en skøn blog!
Kh
Luise / sesam, sesam
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja
Heheh det var sjovt! Det kan være, at vi skal have vores første date hos Niko ? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Luise
Det kan du tro, at du må! Så længe du linker er alt tilladt 🙂
Kh Anne
Luise / sesam, sesam skriver
Tusind tak! Jeg skal selvfølgelig nok linke 🙂
Kh Luise
Sofie Rygård skriver
Jeg har ikke smagt hans saltkaramel nej, men det kan da kun gå for langsomt! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie
God god god indstilling 🙂
Kh Anne
Susanne skriver
kære Anne
jeg nyder dine indlæg og opskrifter og hvor må det have været paradis at være på chokoladefestival – jeg kunne desværre ikke.
Men jeg tror aldrig jeg lærer at sætte pris på lakrids i kombination med chokolade; mine smagsløg er meget konservative og når jeg har lyst til chokolade bliver jeg vildt skuffet, hvis der er lakrids i.
Og en anden sag – der er ved at snige sig en fejl ind i omtalen af gelatine – måske er det Mette Blomsterberg, der er medvirkende årsag – hun omtaler det konsekvent gelaNtine
kh Susanne
Mads Collin skriver
Macaron udtales og staves macaroon i Den Store Bagedyst.
Det er bare så forkert, da selv amerikanere og englændere forbinder en macaroon med en kokosmakron, mens den franske “mandelburger” udtales med kort nasaleret o.
GelaNtine og macarOOON, omg, haha….