E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Islandsk krydderbrød

26. februar 2012 af Anne au Chocolat 37 kommentarer

I sidste uge havde min søde kollega og seje kaffepige Thorey krydderbrød med på arbejdet, som i følge hende skulle spises med MASSER af smør. Jeg adlød naturligvis hendes ordre og nød det lækre brød med smør på fuldt ud. Thorey har opskriften fra sin mor, og jeg er super glad for at få lov til at dele den med jer. Det kan med fordel bages dagen i forvejen, og skal for at bevare skorpens sprødhed helst i en brødkasse eller lignende – i hvert fald ikke i en plastikpose. Skorpens sprødhed samt brødets krydrede sødme er nemlig lige præcis det der gør brødet guddommeligt. Og så er havregrynene også med til at give en fin smag og lidt anderledes tekstur.

Egentlig havde jeg lyst til at “pimpe” det lidt op, men man kan og skal jo ikke lave dessert ud af alle ting, så jeg holdt mig til smørret – dog puttede jeg også banan på og spiste det til min morgenmad. Ren og skær forkælende fornøjelse!

Den nemme opskrift lyder således:

3 dl havregryn
3 dl mel
2 dl sukker
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme, stødt (eller nelikker, efter smag og behag)
1 tsk natron
3 dl mælk

Bland alle de tørre ingredienser sammen og brug mælken til at samle det hele.  Smør en form (rugbrødsform/sandkageform fungerer godt) og hæld kryddermassen i. Bag brødet ved 200 grader i ca. 45 min.

Jeg puttede min lækre aromatiske kardemomme fra Indien i krydderbrødet.

Og så har jeg trukket lod blandt alle de mange deltagere i KitchenOne konkurrencen. Jeg er overvældet over, hvor mange der valgte at deltage, men premierne var jo også ret uimodståelige : ) Tillykke til Stina med stegegryden og Daniel med kasserollen. Jeg har sendt jer en mail!

Skrevet i: Brød og boller, Kager, Morgenmad Tags: bananer, havregryn, hjemmelavet vanillesukker, Kaffe, kanel, kardemomme, krydderbrød, krydderier, morgenmad

Previous Post: « I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas
Next Post: Små bananpandekager med skyr, ahornsirup og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    26. februar 2012 kl. 18:06

    Det ser lækkert ud, søde Anne. Præcis som alle de dejlige retter du laver 🙂 Jeg er på jagt efter ægte kanel som er pulveriseret (jeg har ægte hele kanelstænger, men ingen krydderikværn. Jeg nænner ikke at køre dem igennem min kaffekværn og morteren kan ikke klare dem, så jeg må have fat i noget ægte kværnet kanel), men har ikke haft succes med at finde det herhjemme. Jeg ved at du køber dit i Indien, men er du mon faldet over det her i DK også?
    Kh Ann-Christine

  2. Caroline skriver

    26. februar 2012 kl. 19:16

    Uha jeg er nysgerrig 🙂 Sagen er den, at jeg engang fik noget lignende overstående, men det blev kaldt ‘rugbrødskage’, og nu du kalder det krydderbrød bliver jeg lidt forvirret – så jeg vil høre: er det mest brød eller er det mest kage, hvis du skal sige det?

    Bliver nødt til at afprøve den!
    Kærligst Caroline

  3. Søren Sørensen skriver

    26. februar 2012 kl. 19:52

    Hej Anne.

    Det lyder helt klart som noget der er værd at prøve. Og så er det jo super enkelt. 🙂
    Ærgelig at jeg ikke vandt, men et stort tillykke til vinderne. 😉

    Knus Søren

  4. Heidi skriver

    26. februar 2012 kl. 20:31

    Æv bæv.

    Gad ellers godt have vundet en af de lækre gyrder.. Nå men tillykke til vinderne.

    OG anne dit brød ser lækkert ud.

    Heidi

  5. Henriette skriver

    26. februar 2012 kl. 21:59

    Hej Anne,

    Min kommentar har egentlig ikke så meget med indlægget at gøre men var nødt til at skrive til dig da jeg er kommet hjem fra mit første besøg i Indien, og er mega høj på min første kulinariske rigtige indiske oplevelse – og hvor var det bare mega lækkert!!! Noget af det bedste mad jeg har fået, havde en meget kyndig leverandør (business-trip) med os som stod for bestillingen og det resulterede i noget rigtig lækkert fisk, kylling, dhal og meget meget mere. Fik nogle krydderier med hjem, men må være bedre forberedt næste gang da jeg blev helt forvirret over hvilke jeg skulle købe da jeg stod der.

    Nå men det synes jeg bare lige jeg ville dele med dig 🙂

    Hilsen Henriette

  6. Vicki S. skriver

    26. februar 2012 kl. 22:23

    Søde Anne, har lige bagt det her fantastiske brød, og spist en smålun skive…NØØØØJ det var guf! Jeg blev dog nødt til at bruge nelliker i stedet for kardemomme, og valgte at bruge lidt mørk treacle, for at se om det gav lidt mere dybde. *mums* Tak fordi du delte opskriften 😀

  7. marie skriver

    27. februar 2012 kl. 08:39

    Hej Ann-Christine,
    Mill&Mortar har ægte kanel – det smager som en drøm!

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:33

    Kære Ann-Christine
    Tak skal du have 🙂 Prøv at tage ind til ASA i Torvehallerne! Jeg tror bestemt, at de har noget ægte kanel i stødt form! Ellers kan de garanteret lave det til dig 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:33

    Kære Caroline
    Uh den er svær! Jeg ser den nu nok mest som et sødt krydret brød 🙂

    God fornøjelse!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:34

    Kære Søren
    Tak skal du have! Og måske du vinder en anden gang 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:35

    Kære Heidi
    Jeg vinder heller aldrig noget 🙂 Men måske DU gør næste gang!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:35

    Kære Henriette
    Yay, det lyder skønt det hele! Skriv mig endelig en mail, hvis du har lyst til at snakke flere indiske kulinariske oplevelser 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:36

    Kære Vicki
    Det lyder fantastisk! Både med nelliker og mørk sirup! Haps 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2012 kl. 11:36

    Kære Marie
    Tak for krydderi-tips 🙂
    Kh Anne

  15. Benedikte Capion skriver

    29. februar 2012 kl. 18:31

    Årh, det lyder virkelig som en fornøjelse 🙂 mmm, smør…

  16. Maria skriver

    1. marts 2012 kl. 11:37

    Uhm.. Sikke det smager lækkert. Utroligt, at der kan komme sådan et dejligt brød ud af så få, enkle ingredienser. Det er basisvarer i mit køkken i hvert fald, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg har bagt det. Nu hvor det står helt lunt og duftende, er det i hvert faldfantastisk.
    Tak for en god opskrift på noget nemt og lækkert.
    Kh Maria

  17. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 11:56

    Kære Benedikte
    Ja….. SMØR 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 11:56

    Kære Maria
    Jeg er også glad for, at Thorey gav mig opskriften 🙂
    Kh Anne

  19. Johanne Ditlevsen skriver

    1. marts 2012 kl. 12:40

    Hej Anne,
    Jeg bagte det skønne brød i aftes, og det var en dejlig krydret duft, der bredte sig.
    Vi har spist af det til morgenmad med lidt honning på – – Mmmmm, det var lifligt! 🙂
    Om et par dage går turen til hovedstaden, hvor jeg denne gang _skal_ nå at komme på Estate Coffee efter dine mange anbefalinger.
    Tak for det hele, Anne. Jeg nyder at følge din blog!
    De venligste hilsner,
    Johanne

  20. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 15:38

    Kære Johanne
    Tusind tak for en dejlig dejlig kommentar!
    Jeg er glad for, at jeg kan være med til at inspirere til søde stunder i din hverdag 🙂
    Kh Anne

  21. Jenny skriver

    1. marts 2012 kl. 20:11

    Hej Anne
    Brugte du almindeligt sukker? Eller muskvado?
    Kan forestille mig at detcsidste er godt, men det er måske også “pimp”.
    Jenny

  22. Caroline skriver

    2. marts 2012 kl. 21:35

    Har tænkt mig at bage den her i weekenden – tror du egentligt, at man kan bruge lidt grovere mel end hvedemel? 🙂

    Kærligst

  23. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 07:54

    Kære Jenny
    Jeg brugte lyst rørsukker 🙂 Prøv gerne med muscovado – det lyder lækkert!
    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 07:56

    Kære Caroline
    Det tror jeg godt, at du kan 🙂
    Kh Anne

  25. Ann-Sofie skriver

    7. marts 2012 kl. 08:36

    Hej Anne.
    Har netop bagt to lækre krydderbrød.
    De smager fantastisk og er super nemme at lave.
    Jeg opdagede din madblog i går og hvor ser det hele bare lækkert ud 🙂
    mvh. Ann-Sofie

  26. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2012 kl. 12:20

    Kære Ann-Sofie
    Dejligt at du har fundet min blog, og at du synes om krydderbrødene! De er nemlig super simple og super lækre!
    Kh Anne

  27. Marianne skriver

    23. april 2012 kl. 22:04

    Hejsa.

    Jeg har netop bagt dobbeltportion, og erstattet de 4 dl rørsukker med 2 dl lys og 1 dl mørk muscavdo. Næste gang bytter jeg om på mængderne af lys og mørk, og så putter jeg både kanel, kardemomme, nelliker og ingefær i.
    Jeg kan godt lide, at det ikke er så sødt, og så elsker jeg krydderier 🙂

    Mange hilsner
    Marianne.

  28. Fie skriver

    15. oktober 2012 kl. 14:52

    Det er et fantastisk brød! Jeg bagte det i dag, dog uden kardemomme (jeg havde ikke noget) jeg puttede ekstra kanel i, stødt ingefær og stødt muskatnød. Det var helt fantastisk 🙂

    Tak for en fantastisk oplevelse og blog 😉

  29. Lena Margareta skriver

    2. november 2012 kl. 21:00

    Har bagt dette nemme dejlige brød igen i dag. Denne gang med rosiner i dejen – det smager rigtig dejligt.

    Tak Anne for alle de gode opskrifter.

    Mvh Lena

  30. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2012 kl. 10:27

    Kære Lena,

    Mums det lyder vel nok lækkert med rosiner i dejen! Rigtig god idé!

    Kh Anne

  31. Katrine Troelsen skriver

    17. april 2013 kl. 16:28

    Hej Anne
    Jeg leder efter en rugbrødslagkageopskrift, gerne en af dine opskrifter, da de plejer at virke for mig, men jeg kan ikke finde en – dette er det nærmeste. kan det passe at du ikke har en rugbrødslagekage opskrift? Kh
    Katrine

  32. Christina skriver

    15. marts 2015 kl. 15:04

    Hej Anne,

    Fantastisk opskrift – jeg erstattede 1 af de 3 dl mælk, med øl, og puttede ingefær og sort peber, for at give den lidt bid… Super lækkert!

  33. Lene skriver

    17. januar 2017 kl. 15:15

    Helt fantastisk simpelt brød..
    Jeg tilsatte 1 spsk kokosolie og 2 spsk chiafrø samt kanel/nelliker/ingefær ❤️

  34. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2017 kl. 08:58

    Kære Lene,
    Det lyder så lækkert 🙂

  35. Lene skriver

    19. januar 2017 kl. 11:39

    Mine 2 piger elsker det og har et stk m i madpakken. Idag har jeg bagt det igen og tilsatte udover Chia 1 dl mandler og erstattede de 2 dl sukker med 1 spsk honning 🙂

    Meget lækkert

  36. Anne au Chocolat skriver

    21. januar 2017 kl. 09:15

    Kære Lene,
    TAK for gode tips 🙂

  37. Eddy skriver

    27. september 2017 kl. 15:56

    Du har glemt engifer pulver í opskriften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap