E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små bananpandekager med skyr, ahornsirup og chokolade

28. februar 2012 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

I weekenden havde jeg en ustyrlig trang til pandekager. Det lykkedes mig at holde trangen nede hele lørdagen – jeg spiste til gengæld lækre macarons hos Niko Strangas om eftermiddagen og skøn vanilleis med espresso om aftenen hos min veninde Kristina. Søndag eftermiddag vandt trangen dog, og jeg måtte i køkkenet. Lige præcis den kamp var jeg dog glad for at tabe : ) Det blev til bananpandekager, da en meget moden banan lå og kiggede sødt på mig fra køkkenbordet. Opskriften improviserede jeg mig frem til, som jeg egentlig altid gør, og det gik strålende. Svampede pandekager med en naturlig sødme fra bananen og en dejlig sprødhed i kanterne fra smørret på panden. Jeg tænker, at de er gode som morgenmad, snack og dessert – meget smart med multiple choice!
Trangen til pandekager var også den perfekte anledning til at teste mit nye Microplane høvl rivejern, som jeg har fået tilsendt af Hamonoya, som blandt andet forhandler Microplane i Danmark. Jeg har i mange år været glad for de andre Microplane rivejern, jeg har, så jeg sagde straks ja til at teste det her.
Jeg rev Caraïbe Valrhona chokolade ud over skyren og pandekagerne, som i forvejen var blevet beriget med den lækreste ahornsirup. Det blev nogle fine små chokoladespåner, hvis jeg selv skal sige det, og jeg ser frem til at hive chokoladehøvlen frem igen snarest!

Til 20 små bananpandekager brugte jeg:
1 banan, meget moden
1 æg
100 g mel
1/2 tsk bagepulver
3/4 tsk kardemomme, stødt
1 knivspids salt
1,5 dl sødmælk
smør til stegning (riiigeligt)

Mos bananen med en gaffel i en skål og pisk æg, mel, bagepulver, kardemomme og salt i. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad dejen stå i et kvarters tid. Steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.
Anret dem i små stakke, put en skefuld skyr øverst, lidt ahornsirup og riv så chokolade ud over hele herligheden.

I aften er jeg så heldig at skulle til chokolademiddag på Numéro 64 i anledningen af Chokoladeselskabets 20 års jubilæum samt den kommende Chokoladefestival. Chokolademiddagen består af 5 retter, som alle indeholder chokolade. Kokken Charlie Holm Frederichsen og søde Niko Strangas står for retterne – og jeg glæder mig som et lille barn! : )

Skrevet i: Morgenmad Tags: ahornsirup, banan, bananpandekager, caraïbe, chokolade, chokolade-rivejern, Chokoladefestivalen 2012, chokolademiddag, chokoladeselskabet, Cofoco, kardemomme, Microplane, Nikolaos Strangas, Numéro 64, pandekager, rivejern, skyr, valrhona

Previous Post: « Islandsk krydderbrød
Next Post: Chokolade masterclass med Damian Allsop – kommer I ? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    28. februar 2012 kl. 17:15

    Det ser lækkert og fristende ud, Mmmm.. Microplane laver nogle fantastiske rivejern, som jeg efterhånden har et bredt udvalg af, og de er meget ofte i brug.

  2. Søren Sørensen skriver

    28. februar 2012 kl. 17:34

    Årrrrhhh Jeg er SÅ misundelig. Lyder virkelig som en lækker middag at skulle til. Håber du skriver om hvad du får i aften. Selv om det jo egentlig er selvpineri for mig at læse det. 😉 Lækre pandekager! 🙂

    Kh Søren

  3. Mette skriver

    28. februar 2012 kl. 18:12

    Nørj, hvor ser de bare lækre ud!!!

  4. Spisekammeret skriver

    29. februar 2012 kl. 14:05

    Det lyder super lækkert med kardemomme i bananpandekagerne. Det vil jeg prøve næste gang. Mange tak for inspiration.
    m.v.h.
    Ulrik

  5. foodfanatic skriver

    29. februar 2012 kl. 18:15

    Kære Anne
    Hvor ser det bare fint ud. Jeg vil også høvle chokolade! 🙂
    Kram Nadia

  6. Benedikte Capion skriver

    29. februar 2012 kl. 18:30

    Mmm, hvor er det altså lækkert at se på… Og den slags fra Microplane ønsker jeg mig også! 🙂 jeg har to af de mere “almindelige”, men ønsker mig nærmest dem alle!

  7. Luise / sesam, sesam skriver

    29. februar 2012 kl. 20:45

    Amerikanske pandekager er simpelthen det største hit på morgenbordet, når det skal være ekstra lækkert. Jeg har aldrig prøvet med banan i dejen – kun ovenpå – men det må blive næste gang, hvor jeg har en dejlig overskudsfyldt morgen 🙂 Det lyder skønt!
    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:32

    Kære Jane
    Jeg er også ret glad for mine Microplane jern 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:34

    Kære Søren
    Det var en fantastisk chokoladet middag, dog var belysningen alt for dunkel til at tage gode billeder – jeg er jo ret så kritisk! Jeg må lige finde ud af, om det kan blive til en decideret indlæg.
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:35

    Kære Mette
    De smagte også himmelsk! Jeg frøs halvdelen af dem ned, og nu glæder jeg mig til snart at spise resten 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:36

    Kære Ulrik
    Jeg er kæmpe kæmpe kæmpe kardemommefan, og spiser det hver morgen i min morgengrød.
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:37

    Kære Nadia
    Du må gerne låne min chokohøvl 🙂
    Kram

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:37

    Kære Benedikte
    Jeg er også helt vild med høvlen og pandekagerne 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2012 kl. 09:38

    Kære Luise
    Du kan godt glæde dig 🙂
    Kh Anne

  15. Jesper skriver

    10. marts 2012 kl. 06:42

    Hej Anne
    Det ser top lækkert ud. Er vild med kardemomme, så det skal prøves i pandekagerne. Og rigtigt gode billeder – utroligt som det sælger “varen”.

  16. Anne au Chocolat skriver

    10. marts 2012 kl. 09:31

    Kære Jesper
    Tusind tak skal du have 🙂
    Kardemomme er også et fabelagtigt krydderi!
    God weekend.
    Kh Anne

  17. Chantal skriver

    13. marts 2012 kl. 21:27

    Hello,
    Can you give us this recipe in english or in french.
    Thank’s a lot

  18. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 23:08

    Coucou Chantal
    Yes I can translate it for you! I will do so tomorrow!

  19. livsmod skriver

    18. juli 2012 kl. 06:55

    Jeg vidste ikke at skyr ville være fantastisk til pandekager, men den er god nok! Det er nogle skønne pandekager!

  20. Maria skriver

    29. marts 2013 kl. 08:57

    Jeg fandt denne opskrift i dit opskriftsindex og har lige siddet og morgenmads-smovset. Mums, siger jeg bare! Kardemomme gav lige et ekstra pift. Jeg havde drænet yoghurt fra Thise og mandelsplitter og frysetørret hindbær, det var smukt og velsmagende til.
    Du skal have en stor tak for din dejlige blog, som er så inspirerende ikke mindst for en singlepige som mig. Jeg nyder gode ideer til hverdags- eller som i dag påske velvære og forkælelse. Det er livsglæde, det er livskvalitet og god energi til resten af dagen. 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2013 kl. 09:12

    Kære Maria
    Tusind tak for den sødeste kommentar. Den blev jeg bare super glad for 🙂

    Ha’ en dejlig påske.

    kh Anne

Trackbacks

  1. Små lakridstærter med syltede bær, skyr og mælkechokolade | Anne au Chocolat siger:
    18. marts 2012 kl. 17:16

    […] til at teste Microplanes chokoladerivejern, og det gjorde jeg, da jeg rev Caraïbe ud over disse bananpandekager. Det var et stort hit, og jeg kan fortælle jer, at jeg siden hen har revet chokolade ud over mange […]

  2. sukker-og-søvn-cravings! « barselsland siger:
    7. september 2012 kl. 12:47

    […] Chokolade-Annes bananpandekager er også et sikkert hit! […]

  3. Små lakridstærter med syltede bær, skyr og mælkechokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:07

    […] til at teste Microplanes chokoladerivejern, og det gjorde jeg, da jeg rev Caraïbe ud over disse bananpandekager. Det var et stort hit, og jeg kan fortælle jer, at jeg siden hen har revet chokolade ud over mange […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap