I weekenden havde jeg en ustyrlig trang til pandekager. Det lykkedes mig at holde trangen nede hele lørdagen – jeg spiste til gengæld lækre macarons hos Niko Strangas om eftermiddagen og skøn vanilleis med espresso om aftenen hos min veninde Kristina. Søndag eftermiddag vandt trangen dog, og jeg måtte i køkkenet. Lige præcis den kamp var jeg dog glad for at tabe : ) Det blev til bananpandekager, da en meget moden banan lå og kiggede sødt på mig fra køkkenbordet. Opskriften improviserede jeg mig frem til, som jeg egentlig altid gør, og det gik strålende. Svampede pandekager med en naturlig sødme fra bananen og en dejlig sprødhed i kanterne fra smørret på panden. Jeg tænker, at de er gode som morgenmad, snack og dessert – meget smart med multiple choice!
Trangen til pandekager var også den perfekte anledning til at teste mit nye Microplane høvl rivejern, som jeg har fået tilsendt af Hamonoya, som blandt andet forhandler Microplane i Danmark. Jeg har i mange år været glad for de andre Microplane rivejern, jeg har, så jeg sagde straks ja til at teste det her.
Jeg rev Caraïbe Valrhona chokolade ud over skyren og pandekagerne, som i forvejen var blevet beriget med den lækreste ahornsirup. Det blev nogle fine små chokoladespåner, hvis jeg selv skal sige det, og jeg ser frem til at hive chokoladehøvlen frem igen snarest!
Til 20 små bananpandekager brugte jeg:
1 banan, meget moden
1 æg
100 g mel
1/2 tsk bagepulver
3/4 tsk kardemomme, stødt
1 knivspids salt
1,5 dl sødmælk
smør til stegning (riiigeligt)
Mos bananen med en gaffel i en skål og pisk æg, mel, bagepulver, kardemomme og salt i. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Lad dejen stå i et kvarters tid. Steg pandekagerne i smør til de er gyldne på begge sider.
Anret dem i små stakke, put en skefuld skyr øverst, lidt ahornsirup og riv så chokolade ud over hele herligheden.
I aften er jeg så heldig at skulle til chokolademiddag på Numéro 64 i anledningen af Chokoladeselskabets 20 års jubilæum samt den kommende Chokoladefestival. Chokolademiddagen består af 5 retter, som alle indeholder chokolade. Kokken Charlie Holm Frederichsen og søde Niko Strangas står for retterne – og jeg glæder mig som et lille barn! : )




