E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade masterclass med Damian Allsop – kommer I ?

1. marts 2012 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

                                                                                                                                                                             Billedet er lånt fra Damian Allsop.

Jeg har ventet i tolv måneder. I næste weekend sker det endelig: Chokoladefestival 2012 – og i år breder festlighederne sig over hele to dage, den 10. og 11. marts. Dobbelt så meget chokolade, dobbelt så meget glæde. Og I kan tro, at jeg glæder mig! Mine skriblerier fra sidste års festival kan i øvrigt læses lige her.
Selvom jeg efterhånden har smagt og oplevet ret meget fra chokolade-verdenen, lykkes det mig altid at blive fornøjeligt forundret og positivt overrasket over nye chokolade-tiltag og ditto smage. I år bliver det særligt spændende at smage den engelske chocolatier Damian Allsop’s chokolader. Han udstiller på festivalen og skal derudover lave demo søndag eftermiddag. 
Og så jeg glæder mig vildt meget til at deltage i hans Masterclass i Meyers Madhus den efterfølgende aften, altså mandag den 13. marts.
For ser I, Damian Allsop er ikke hvilken som helst chocolatier, som laver hvilken som helst chokolade. Han laver sine chokoladeganacher på engelsk kildevand, som giver chokoladerne en renere, lettere og mere frisk smag. Den rene chokoladesmag! Damian forklarer selv, hvorfor han laver vand-ganacher på sin hjemmeside “For flavour. So you can taste the chocolate we choose. When chocolate is made well the flavour is beautifully complex and individual, like a fine wine or a great single malt whisky. These delicate characteristic flavours are lost when you use cream.”

Jeg ser frem til at smage, om hans ganachefyldte chokolader virkelig byder på en renere smagsoplevelse af chokolade, fordi emulsionen i ganachen sker mellem chokolade og vand i stedet for chokolade og fløde. Og så glæder jeg mig bare enormt til at se ham demonstrere den berømte water ganache.
Derudover står den på chokoladesmagning, og vi skal også smage hans clouds (som ses på billedet overnfor) som er endnu en af hans chokolader lavet med hjælp fra nye teknikker – dehydreret frugtskum som overtrækkes med chokolade, og eftersigende skulle være indbegrebet af den ultimative melt-in-your-mouth-sensation.
Derefter får vi fornøjelsen af at smage på 3 forskellige chokoladedesserter. Blandt andet en vandbaseret chokolademousse.

Jeg håber naturligvis på at få knipset en masse lækre og interessante chokoladebilleder. Og desuden håber jeg på at se nogle af mine chokoladepassionerede venner – kommer I ? : )

Bonus-info: Min søde ven og desserthelt Nikolaos Strangas er med til at guide os gennem denne spændende Masterclass.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, chokolade masterclass, Chokoladefestival 2012, clouds, Damian Allsop, Meyers Madhus, water ganache

Previous Post: « Små bananpandekager med skyr, ahornsirup og chokolade
Next Post: Sjov kaffe i solens stråler + lidt chokodesserter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja skriver

    1. marts 2012 kl. 14:39

    Selvfølgelig ses vi, søde Anne. Både til festival og til Damian Allsop-aften. Ingen af delene ville mit store chokoladehjerte gå glip af! 😀

  2. Mette skriver

    1. marts 2012 kl. 17:49

    Vi ses!!

  3. Søren Sørensen skriver

    2. marts 2012 kl. 20:16

    Hmm, Langt til kbh og arbejde i weekenden er en dårlig kombination, når der er chokolade festival… Det lyder ellers som noget man godt kunne have lyst til at bruge sin tid på!! Men måske jeg er heldig næste gang. 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 09:40

    Kære Søren
    Du må i hvert fald love mig at besøge Chokoladefestivalen næste år så! Det er en sand fornøjelse 🙂
    God weekend.
    Kh Anne

  5. Jenny skriver

    6. marts 2012 kl. 19:48

    Hej Anne
    Prøv at google Herve This, det var ham, der “opfandt” vand chocolade moussen.
    Søde hilsner Jenny

Trackbacks

  1. Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik | Anne au Chocolat siger:
    14. marts 2012 kl. 09:28

    […] og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var […]

  2. Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:24

    […] og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap