Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade masterclass med Damian Allsop – kommer I ?

1. marts 2012 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

                                                                                                                                                                             Billedet er lånt fra Damian Allsop.

Jeg har ventet i tolv måneder. I næste weekend sker det endelig: Chokoladefestival 2012 – og i år breder festlighederne sig over hele to dage, den 10. og 11. marts. Dobbelt så meget chokolade, dobbelt så meget glæde. Og I kan tro, at jeg glæder mig! Mine skriblerier fra sidste års festival kan i øvrigt læses lige her.
Selvom jeg efterhånden har smagt og oplevet ret meget fra chokolade-verdenen, lykkes det mig altid at blive fornøjeligt forundret og positivt overrasket over nye chokolade-tiltag og ditto smage. I år bliver det særligt spændende at smage den engelske chocolatier Damian Allsop’s chokolader. Han udstiller på festivalen og skal derudover lave demo søndag eftermiddag. 
Og så jeg glæder mig vildt meget til at deltage i hans Masterclass i Meyers Madhus den efterfølgende aften, altså mandag den 13. marts.
For ser I, Damian Allsop er ikke hvilken som helst chocolatier, som laver hvilken som helst chokolade. Han laver sine chokoladeganacher på engelsk kildevand, som giver chokoladerne en renere, lettere og mere frisk smag. Den rene chokoladesmag! Damian forklarer selv, hvorfor han laver vand-ganacher på sin hjemmeside “For flavour. So you can taste the chocolate we choose. When chocolate is made well the flavour is beautifully complex and individual, like a fine wine or a great single malt whisky. These delicate characteristic flavours are lost when you use cream.”

Jeg ser frem til at smage, om hans ganachefyldte chokolader virkelig byder på en renere smagsoplevelse af chokolade, fordi emulsionen i ganachen sker mellem chokolade og vand i stedet for chokolade og fløde. Og så glæder jeg mig bare enormt til at se ham demonstrere den berømte water ganache.
Derudover står den på chokoladesmagning, og vi skal også smage hans clouds (som ses på billedet overnfor) som er endnu en af hans chokolader lavet med hjælp fra nye teknikker – dehydreret frugtskum som overtrækkes med chokolade, og eftersigende skulle være indbegrebet af den ultimative melt-in-your-mouth-sensation.
Derefter får vi fornøjelsen af at smage på 3 forskellige chokoladedesserter. Blandt andet en vandbaseret chokolademousse.

Jeg håber naturligvis på at få knipset en masse lækre og interessante chokoladebilleder. Og desuden håber jeg på at se nogle af mine chokoladepassionerede venner – kommer I ? : )

Bonus-info: Min søde ven og desserthelt Nikolaos Strangas er med til at guide os gennem denne spændende Masterclass.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, chokolade masterclass, Chokoladefestival 2012, clouds, Damian Allsop, Meyers Madhus, water ganache

Previous Post: « Små bananpandekager med skyr, ahornsirup og chokolade
Next Post: Sjov kaffe i solens stråler + lidt chokodesserter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja skriver

    1. marts 2012 kl. 14:39

    Selvfølgelig ses vi, søde Anne. Både til festival og til Damian Allsop-aften. Ingen af delene ville mit store chokoladehjerte gå glip af! 😀

  2. Mette skriver

    1. marts 2012 kl. 17:49

    Vi ses!!

  3. Søren Sørensen skriver

    2. marts 2012 kl. 20:16

    Hmm, Langt til kbh og arbejde i weekenden er en dårlig kombination, når der er chokolade festival… Det lyder ellers som noget man godt kunne have lyst til at bruge sin tid på!! Men måske jeg er heldig næste gang. 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 09:40

    Kære Søren
    Du må i hvert fald love mig at besøge Chokoladefestivalen næste år så! Det er en sand fornøjelse 🙂
    God weekend.
    Kh Anne

  5. Jenny skriver

    6. marts 2012 kl. 19:48

    Hej Anne
    Prøv at google Herve This, det var ham, der “opfandt” vand chocolade moussen.
    Søde hilsner Jenny

Trackbacks

  1. Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik | Anne au Chocolat siger:
    14. marts 2012 kl. 09:28

    […] og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var […]

  2. Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:24

    […] og let kantede chokolade nedenunder er en af Damians clouds, som jeg tidligere har beskrevet i dette indlæg. Meget interessant chokolade med en ret stort underholdningsværdi i konsistensen alene. Smagen var […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap