E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sjov kaffe i solens stråler + lidt chokodesserter

3. marts 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Forleden dag strålede solen noget så smukt. Lige præcis som den gør på denne flotte lørdag morgen. Jeg brugte lidt af eftermiddagen i Torvehallerne med min veninde Katrine, som ses på billedet og som jeg kender, fordi vi begge har arbejdet på køkkenskolen i Tourrettes-sur-Loup hos Arne Fusager og Birthe Sandager. Det er sjovt, som vi altid ender med at tale om maden fra køkkenskolen. Men ingen af os kan heller skjule, at det har været nogle yderst maddannende år, vi har haft i køkkenet i Tourrettes. Katrine har i øvrigt også startet en madblog, som jeg glæder mig til at følge med i. Allerede nu skinner glæden til den sydfranske (blandt andet) mad og de gode råvarer igennem.

Den fine fyr I ser på det andet billedet er canadiske Jake fra The Coffee Collective i Torvehallerne, som er et super sjovt og passioneret kaffevæsen. Læg mærke til ordet sjovt. En af de første gange jeg mødte ham, påstod han, at han ikke kunne spise et stykke mørk chokolade uden at nyse. Jeg har efterfølgende fået ham på andre tanker. Men nu kender han også Valrhona : ) Noget andet sjovt er, at han i januar vandt de uofficielle Københavnermesterskaber i sort kaffebrygning, som blev afholdt på Kent Kaffelaboratorium ved at brygge sin kaffe i en tepose. Den smagte overraskende godt! Det sidste sjove (for nu) er, at han også har lavet en blog, Coffee Funnies, som består af sjove videoer fra kaffens skøre verden. Jeg er hooked. Check den ud : )
Jake lavede i øvrigt en dejlig V60 til mig og en islatte til Katrine. Årets første islatte for hendes vedkommende. Dejligt med kaffe i solen!

På billederne ovenfor kan I se de tre chokoladedesserter, jeg spiste på Numéro 64 til  chokolademiddagen, jeg deltog i forleden i forbindelse med Chokoladeselskabets 20 års jubilæum og Chokoladefestivalen 2012 – som der i øvrigt kun er en uge til i dag!
De første to retter, som bestod af hummer og kalvebrisler, fik jeg desværre ikke knipset billeder af. De smagte godt omend de efter min smag sagtens kunnet have været mere chokoladet.
De tre sidste retter – chokoladedesserterne – sad lige i skabet!

Tanariva mælkechocolade
rum, nyangbo chokoladecreme, crumble og banan
~
Gianduja mousse
havtorn, jordskokkechips, kakaois fra Jacob De Neergaard,
~
Hvid chokolade
citron, lakrids, fennikel og sort oliven.

Jeg vil ikke gå for meget i detaljer med desserterne andet end at sige, at Mr. Strangas havde kreeret små himmelske mundfulde. Han forstår at skabe den rige chokoladesmag og cremede fornemmelse i alt, hvad han laver.
Men jo, I skal lige have med, at da han præsenterede anden dessert, valgte han at sige til hele forsamlingen, at jeg altså stadig ikke måtte få opskriften på hans karamel – der blev nemlig serveret karamel med små stykker af banan i denne dessert – til gengæld gav han mig et par ekstra skefulde, og hold da helt fast hvor jeg blev jeg vild med kombinationen af banan og karamel.
Niko er en af de venner, som får mig til at rødme men også fylder mit liv med sødme!

Apropos sødme, står jeres weekend på lækre desserter, kager eller andre søde sager ? Fortæl endelig. Jeg sluger det hele råt : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladedesserter, forår, islatte, Kaffe, Nikolaos Strangas, solskin, The Coffee Collective, v60

Previous Post: « Chokolade masterclass med Damian Allsop – kommer I ?
Next Post: Astas fine kanelsnegle og moster Trines lækre lagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. marie skriver

    3. marts 2012 kl. 11:19

    Min gør i hvert fald 🙂 I går på Restaurant AOC, hvor de serverede den mest fantastiske dessert, en pæreis overtrukket med hvid chokolade iblandet assam te. Så godt! I aften skal jeg lave din skyr panna cotta med vaniljesyltede pærer og lys chokolade

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 15:32

    Kære Marie
    Det lyder vidunderligt – begge dele 🙂
    Kh Anne

  3. Dorte skriver

    3. marts 2012 kl. 15:56

    Tjek – har lige tømt Irma for hvider som optakt til at lege med din chokolade mousse.. kan ikke komme i tanke om nogen bedre måde at fejre en specialeaflevering. Skal også have min debut som hvid chokoladebager…
    Dejlig inspiration, tak Anne.

  4. Jane skriver

    3. marts 2012 kl. 17:20

    Uha, hvor ville jeg gerne være i dine sko, og få del i alle dine oplevelser med lutter lækkerier. Lidt sødt er det blevet til; en Tarte Tatin (mit første forsøg med denne klassiker, og den blev både smuk og lækker) med en dejlig hjemmelavet vanilleparfait. God weekend og god fornøjelse 🙂

  5. Cafezinho skriver

    3. marts 2012 kl. 20:19

    Hej Anne,
    Mange tak for det fine link:)

    Jeg ved ikke om du har tjekket mine fredags misto ud i 2011, jeg har også smidt en masse sjove kaffe vidoes og andet sjovt på bloggen, http://www.cafezinho.dk/fredags-misto/

    Mvh.
    Rune
    Kaffeblogger

  6. Kathrine skriver

    4. marts 2012 kl. 00:40

    Ihh hvor ser det dog skønt ud! Jeg var i torvehallerne fredag eftermiddag med svigermor, hvor vi købte ind til et lækkert ostebord med tilhørende brød.
    Skal til min kusines fødselsdag imorgen, og der ved jeg at den obligatoriske lagkage vil være at finde 🙂 Og et godt stykke lagkage er alt for undervurderet, det er jo rigtig lækkert!
    Plus jeg regner med at tage til chokoladefestival søndag næste weekend, for hvad skulle man ellers bruge sin søndag på end omgivet af alskens lækkerier med chokolade 😀
    Fed blog og rigtig god weekend!

  7. Victoria Sommer skriver

    4. marts 2012 kl. 09:54

    Kære Anne,

    må lige høre noget mere til det med at nyse, når man spiser mørk chokolade. Eller retter hvordan man undgår det. Min søn har det på samme måde. Jo mørkere chokolade, jo hurtigere nyser han. Han elsker heldigvis hvid chokolade. Han har det på samme måde med pebermynte. Et stykke tyggummi kan udløse en ordentlig omgang nysen.
    Håber du vil dele din viden med os, så han kan spise den gode mørke chokolade uden at nyse

  8. Søren Sørensen skriver

    5. marts 2012 kl. 20:46

    Hej Anne.

    Det ser ud til at du har haft en fantastisk weekend. Tror jeg vil kigge lidt på de 2 blogge du omtaler. Min weekend stod på 2 x 13 timers arbejde, så intet sødt eller lækkert til mig. 🙁 Til gengæld har jeg fri de næste 2 uger og du kan tro jeg har tænkt mig at udnytte det… Har planer om boller med tørret frugt og chokolade, høje muffins og en sød luftig bolle, udhulet og fyldt med en kaffe-chokolade creme. Så mon ikke jeg får indhentet det tabte fra weekenden. 🙂
    Jeg bliver virkelig imponeret når jeg ser dine billeder fra chokolademiddagen. Hvordan får de dog idéerne til alle de smage og kombinationer… Det er virkelig flot.

    Mvh Søren

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:39

    Kære Dorte
    Tillykke med specialeaflevering! 🙂
    Håber din weekend-proppet-med-chokolade var et hit!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:39

    Kære Jane
    Uhm jeg ELSKER tarte tatin 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:40

    Kære Rune
    Jo, jeg har skam fulgt lidt med 🙂 Godt at du synes om linket!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:41

    Kære Kathrine
    Jeg fik også lagkage søndag! Nam nam nam 🙂
    Det kan være, at vi ses på chokoladefestivalen!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:42

    Kære Victoria
    Jeg har desværre ikke noget yderligere kendskab til, hvorfor nogle folk nyser af chokolade. Egentlig troede jeg bare, at Jake jokede! Hmm… jeg skal nok melde tilbage hvis jeg finder ud af noget.
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2012 kl. 14:43

    Kære Søren
    Det lyder til, at du har nogle gode søde sager i vente 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap