Lige nu dufter mine fingre af polynesisk vanille. Jeg har nemlig netop stået med en stor fed og saftigt blød vanillestang fra Tahiti i hånden, da jeg skulle skrabe dens korn ud og putte dem ned i mælken, som er ved at blive kogt til grød med risene. Stangen bliver også kogt med, og så snart grøden er kogt op, kommer den ind under min dyne, hvor den hygger sig i et par timer. Efter hyggetiden køles den ned og er klar til at blive blandet med mandler og sukker i morgen og til sidst fløde pisket let i hånden. Så er det virkelig jul!
I år kommer vores kirsebærsauce fra Selleberg, og I kan tro, at jeg glæder mig til at smage den. Vi har købt to glas, for jeg_elsker_kirsebærsauce! Og så tegner det ekstra godt med denne kirsebærsauce, da jeg i forvejen er helt pjattet med Sellebergs syltede kirsebær, som forresten går fantastisk til blåskimmelost.
Har I smagt kirsebær fra Selleberg ?
En anden vigtig ingrediens i min jul i år er i øvrigt også The Coffee Collectives kaffe fra Finca Vista Hermosa, som jeg har fået af min søde veninde AnneStine. Finca Vista’ens nuancerede sødme og fine noter af chokolade og bær passer strålende til højtidens konfekt og andet knas.
I bloggende stund drikker jeg et dejligt glas Brunello di Montalcino fra 2001 med mine forældre i Skagen, mens vi venter på pizzaen, som er i ovnen. Vi får altid hjemmelavet pizza lillejuleaften. Hvad får I ? 🙂
Malou Klidmoster skriver
Kære Anne
Åh, du kan godt glæde dig – det er en FREMRAGENDE kirsebærsauce. Den bedste der kan købes for penge, vil jeg påstå 😉
Det lyder dejligt med pizza og rødvin. Her savler vi alle over anden som allerede er på 3. time i ovnen. Om lidt bager jeg en omgang æbleskiver til at jage sulten på flugt med – det vil jeg nemlig gerne gøre til en lillejuleaftenstradition.
Rigtig glædelig jul til dig og dine – jeg håber I får en dejlig og afslappet jul.
Glad julehilsen
Malou
Piskeriset skriver
Sjov tradition med pizza – det har jeg ikke prøvet at få lillejuleaften. Da jeg var barn, fik vi altid æbleskiver om aftenen (aftensmaden varierede), men i år stod den på risengrød – nu hvor jeg endelig har lært at værdsætte den ret 😀
Lækker vin i øvrigt – er lidt misundelig 😉
Og ellers vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul. Håber der også er plads til lidt chokolade i morgen, når julemåltidet er fortæret! Det har været hyggeligt at møde dig flere gange, og jeg håber, jeg også får muligheden for det til næste år. Du er både sød og inspirerende 🙂
Anni skriver
Kirsebærsovsen kender jeg ikke.
Men Finca Vista Hermosa’en! Åh ja.
Den går til alt og alle kan lide den, også med mælk i.
Det var min ultimative favorit kaffe. Indtil jeg besøgte Boquete i Panama, hvor der geisha bønnen og Esmaralda kaffen er specialitet og vores smagsløg og forestilling om kaffe blev vendt totalt på hovedet efter invitation til en lokal kaffegård.
I skrivende stund nydes Fincs Vista’en faktisk med min søsters fantastiske pebernødder, og jeg kan bekræfte at det er godt!
Som desuden er efter en stooor omgang risengrød, som er tradition hos mine forældre – for at bruge resterne til ris a la mande i morgen…
Benedikte Capion skriver
Det lyder som en vældig, dejlig lillejuleaften!
Jeg kender ikke kirsebærsaucen, men ved at hjemme hos “os”, har min mor flottet sig med en kirsebærsauce ud fra Amarena-kirsebær – mmmmm……
Skæg tradition med pizza – vi har ikke rigtig nogen fast tradition, fx mener min far på ingen måde, at risengrød er godt for noget som helst andet end at bruge i ris a’la mande.. Så det er ikke lige det, der står på menuen 🙂 men vi har også ofte været i udlandet og holde jul, mest på skiferie, så der har vi ikke selv været herrer over situationen, men har bare taget det hele, som det kommer 🙂 men i dag har den stået på besøg i Tivoli og på Hereford for at fejre en glædelig Lillejuleaften!
Og jeg ønsker dig en meget glædelig jul med tak for god “blogging”, specielt her i juletiden 🙂
Gastropassion skriver
Må give Malou ret! Det er den bedste kirsebærsauce der findes! Glæd dig. Fik fornøjelsen af at smage den på MAD-messe i Ridehuset i Aarhus.
Hos os stod menuen på græskarrisotto, flæskesteg med salvie og rosmarin og blancheret grønkål vendt i smør, salt, peber og citron.
Til dessert panna cotta med karamelliserede pærer..
God jul.
Mvh. Mikkel
Inge skriver
Hej Anne
Sikke en dejlig blog du har! Jeg har også købt Sellebergs kirsebærsauce i år og jeg er rigtig spændt på det. Jeg vil lige spørge dig, varmer du sovsen eller spiser du den kold?
Rigtig god jul!
Tanja skriver
I min familie spiser vi Ris à l’amande med svesketrifli ovenpå. Det lyder lidt bisart indtil det øjeblik, man har smagt det. Foruden mandlerne kommer der et ekstra sprødt indslag i form af makronerne, hvilket er virkelig lækkert. Og jeg mener, hvem kan sige nej til dessert med dessert på, hvor fløde er en vigtig ingrediens i begge?
Kaffen fik jeg i adventsgave og jeg giver dig helt ret – det er en super god kaffe!!
Glædelig jul, Anne!
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kære Anne…..Det er herligt med traditioner og som sammenbragt familie…opdagede jeg at ikke alle spiser kirsebærsovs til Risalmanden!!! Risalamanden….uden er bare noget andet….så her er flere udgaver og hvert år de sædvanlige kommentarer…hi hi….En ting har jeg dog ændret …før !!!var kirsebærsovsen altid varm men for ikke at vække for meget opsigt – listede jeg den kold op i en skål….og det behager mig faktisk mere sammen med den kolde risalmande…..Næste år må jeg prøve kirsebærsovsen fra Selleberg!!!!Er det mon godset på Fyn??? der er noget der klinger i mine ører….Nyd Risalmanden og kirsebærsovsen med familien i det nordjyske….Glædelige juletanker….
Jose & Chris skriver
Hej Anne,
Jeg vil også glæde mig til at smage den, min moster har nemlig taget den med fra Fyn sammen med en kirsebær sirup, som jeg også tror, vil være fantastisk sammen med Ris à l’amanden. Du må have en dejlig jul, og det lyder skønt at fejre den i Skagen! 🙂
Bisous ,
Chris
Anne au Chocolat skriver
Kæreste Malou
Det lyder dejlig lillejuleaftens-tradition med æbleskiver!
Jeg håber, at anden smagte (det ved jeg, at den gjorde), og at I havde en dejlig juleaften i går 🙂
Kh og kram fra Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset,
Tak for en dejlig kommentar. Jeg kan kun sige i lige måde, og jeg er sikker på, at vi mødes en masse gange i det nye år. Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig.
Det lyder også dejligt med risengrød!
Jeg håber, at du havde en skøn juleaften i går!
Kram fra Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anni
Ja, finca vista smager guddommeligt! Vi drikker den også i skrivende stund 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Det lyder nu slet heller ikke værst med et lækkert besøg på Hereford.
Tak fordi du læser med 🙂
Fortsat glædelig jul!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mikkel
Wauw det lyder vel nok som en lækker lillejuleaftensmenu 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge
Jeg er ked af, at jeg først ser den kommentar nu!
Vi spiste den sauce kold – og tømte i øvrigt heller skålen med ris à l’amande! Det var nemt at spise meget i år med så skøn en sauce.
Hvad gjorde du ?
Glædelig jul.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Skøn skøn skøn kommentar, som rørte mit hjerte 🙂
Fortsat glædelig jul!
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Det er nemlig fra godset på fyn ja! Dejligt aromatisk sauce, som jeg varmt kan anbefale dig til næste år.
Håber du og din familie har haft en skøn jul indtil videre.
Kram
Anne au Chocolat skriver
Søde Chris
Jeg håber, at du har en dejlig jul i familiens skød og at du nød kirsebærsauce lige så meget som mig.
BISOUS til dig
Anne
Anni skriver
Hej Anne
Vil bare lige sige, at det er helt vildt hyggeligt, at du svarer alle personligt:) Ualmindeligt stort blogger overskud!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anni
🙂 tak for en sød lille kommentar! Jeg synes, det er hyggeligt at besvare alle kommentarer!
Ka’ du have en skøn nytårsaften.
Kh Anne
Mudumalai skriver
Hej Anne.
Har ikke prøvet saucen, men deres kirsebær sirup er så tyk, at den næsten ikke kan komme ud af flasken – men så glæder man sig bare endnu mere – og så aromatisk med noter af bittermandel og kirebærsødme, at englene synger hver morgen når jeg drypper lidt på min yougurt. Mmmmm…
KH M