E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konkurrence og krydret grød

21. februar 2012 af Anne au Chocolat 208 kommentarer

Her til morgen spiste jeg æbletærte.. eller nej, det passer faktisk slet ikke, men det føltes i hvert fald sådan! Jeg hakkede et dansk rødgult æble i tern og kogte det i en gryde sammen med havregryn, vand, salt og indisk kardemomme til en lækker krydret grød. Efter at have hældt grøden i min morgenmadsskål, puttede jeg en stor skefuld skyr på og dryssede med min sri lankanske kanel. I kogetiden havde de små æblestykker nået at blive bløde og lidt gennemsigtigt klare på den der “vi har lige hygget os inde i en tærte” agtige måde, som jeg snildt kunne forestille mig, at de små æblestykker kunne have sagt. Virkelig en dejlig morgenmad med masser af krydret varme, sødme fra æblerne og fed syrlighed fra skyren.

Dog manglede der lidt crunch, men det kan I til gengæld se på billederne her, som er min morgengrød fra forleden, hvor æblestykkerne var skiftet ud med de lækreste lyse rosiner (+ sorte rosiner), jeg havde med hjem fra Indien, og sprødhed var tilført i form af forskellige hakkede nødder, jeg havde drysset over grøden, skyren og kanelen.
Også et ret så himmelsk morgenhit!

Med hensyn til tilberedningen, skiftes gryden og mikroovnen til at få lov æren. Mikroovnen vinder dog altid med dens dertilhørende mindre mængde opvask, de morgener jeg har travlt. Hvad gør I ?

I samarbejde med KitchenOne har jeg i øvrigt fået den dejlige ære at afholde en lille konkurrence, hvor der er en lækker Gastrolux kasserolle (2 L) og ditto stegegryde (3 L) – til en værdi af henholdsvis 548 kr og 698 kr – på højkant . De har begge en speciel Biotan overflade og en formstabil bund på 8 mm, som sikrer en god varmefordeling. Desuden er de begge ovnfaste op til 240 grader, hvilket jeg synes er vidunderligt og praktisk. Og kasserollen er garanteret ideel til morgenernes små eventyr udi grødens verden : )

Hvis du har lyst til at deltage i konkurrencen, skal du blot skrive en kommentar til mig i kommentarfeltet, hvor du fortæller mig, om du helst kunne tænke dig at vinde kasserollen eller stegegryden. Og så trækker jeg lod blandt svarene på fredag den 24. kl.15.

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, æbletærte, Gastrolux, give-away, havregrød, Indien, kanel, kardemomme, KitchenOne, konkurrence, morgenmad, skyr

Previous Post: « Halwa med røde Delhi-gulerødder
Next Post: I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heino Pedersen skriver

    24. februar 2012 kl. 14:48

    Jeg når det jo lige, inden tiden udløber.
    Skulle jeg være én af de heldige, er mit ønske, at vinde stegegryden.

    Ha’ en super weekend, Anne 🙂

  2. Ninna Jydebjerg skriver

    24. februar 2012 kl. 17:01

    Den grød må prøves.
    Hvis jeg bliver udtrukket vil jeg blive lykkelig over at få en stegegryde 😉

  3. Carolina Palacios skriver

    24. februar 2012 kl. 19:20

    Jeg ville ønske at blive den nye ejer af stegegryden 😉
    God weekend, Anne.

  4. Merete skriver

    25. februar 2012 kl. 11:14

    Det kunne være fedt at være ny ejer af en stegegryde. Sådan en som kan gå i ovnen mangler jer

  5. Pil skriver

    18. marts 2012 kl. 22:56

    Det lyder som en dejlig morgenmad. Og ja – mikroovnen er bare et must når det skal gå stærkt. Køkkenudstyr kan man aldrig få for meget af og jeg kunne da egentlig godt bruge en stegegryde.
    Og mange roser til din inspirerende og smukke blog.

  6. maja skriver

    22. marts 2012 kl. 10:19

    Som nyligt udeboende for første gang mangler alt køkkengrejet! Så for mig ville det være en drøm, at vinde sådan nogle lækre grydebasser! 😉

  7. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:42

    Jeg er ikke den store mad kunstner, med en sådan gryde ell stegepande kan intet gå galt..

  8. Helle Brinch Løvgreen skriver

    20. februar 2014 kl. 21:44

    Ups… Lidt sent på aften, glemte vist lige at kigge på årstal… Bare glem det…

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap