E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Halwa med røde Delhi-gulerødder

19. februar 2012 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Som nogle af jer nok kan huske, lavede jeg sidste år denne her halwa, da jeg besøgte mine forældre i Chennai. Det er efterhånden gået op for mig, at kulfi og halwa er de to eneste desserter fra Indien, jeg for alvor sætter pris på, fordi de begge smager af andet end bare sukker og sødt sødt sødt. Jeg vil imidlertid hellere end gerne rykkes, hvad de indiske desserter angår, så hvis I sidder hjemme i stuerne med en fabelagtig indisk dessert i ærmet, så kast den endelig i min retning : )

Til halwaen her brugte jeg de smukkeste røde Delhi-gulerødder, som desværre slet ikke kommer ordentlig til deres ret her på billederne. I må tænke jer til, at de var endnu mere røde i virkeligheden.
Da jeg lavede min første halwa sidste år, ville jeg lave den helt korrekt og stod derfor ved gryden og rørte og rørte i blandingen af gulerødder og mælk, som kogte og kogte inden den til sidste var reduceret ind til halwa-konsistens. Jeg er rimelig tålmodig i et køkken, men det bliver hurtigt ret monotont at stå ved samme gryde i en time (jeg kan holde til at røre i risene de 17 minutter, det tager at lave en risotto, men en_hel_time…) og især også når temperaturen udenfor er 30 grader, og køkkenet er overophedet trods den ellers så ivrige og dygtige aircondition. For at gøre en lang kogehistorie kort, valgte jeg denne gang at gå i den moderne inders fodspor og lave halwa med kondenseret mælk. Det var den helt rigtige beslutning! Resultatet blev vidunderligt, hvis jeg selv skal sige det.

Jeg lavede halwa af en halv dåse kondenseret mælk, da jeg brugte den anden halvdel til kulfi. Ret smart når man kun er fire mennesker.

Til den røde halwa brugte jeg:

100 g gulerødder
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
1/2 tsk kardemomme, stødt
lyse rosiner og pistacier, efter smag

Riv gulerødderne fint på et rivejern. Kom dem i en tykbundet gryde sammen med den kondenserede mælk og bring blandingen i kog. Lad den koge i 10 minutter under konstant omrøring, til den er blevet tyk og cremet, men stadig flydende i det. Tag den af varmen og rør kardemomme samt rosiner og pistacier i. Køl af.

Jeg foretrækker halwaen serveret stuetempereret med vanilleis til, da jeg synes, at det klæder smagsnoterne, men man kan også servere den direkte fra gryden. Det er smag og behag!

Skrevet i: Desserter Tags: Chennai, Delhi, delhi-gulerødder, gulerødder, halwa, Indien, indisk dessert, indiske desserter, lyse rosiner, pistacier, rosiner

Previous Post: « Kaffe møder Chokolade på Estate Kaffebar
Next Post: Konkurrence og krydret grød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte G skriver

    19. februar 2012 kl. 12:59

    Nej, hvor fedt, at man kan lave det på en lettere måde! Jeg forsøgte jo at halwa engang sidste år. Det blev noget møg fordi jeg et øjeblik glemte at røre i det. Og det gjorde at jeg ikke lige havde mod på at lave det igen. Men nu….er jeg ret sikker på at turde at prøve det igen. Tak for den nye opskrift!
    Mange hilsner charlotte g

  2. marie skriver

    19. februar 2012 kl. 16:42

    Bor dine forældre fast i Indien eller tager de derned på ferie? Uanset hvad er du godt nok en heldig kartoffel, er du 🙂

  3. Benedikte Capion skriver

    20. februar 2012 kl. 17:30

    Det lyder enormt lækkert, og det er en virkelig smuk dessert 🙂

  4. Frederikke skriver

    20. februar 2012 kl. 22:57

    Jeg har et andet bud på en indisk dessert – makhania lassi.
    Lassi er jo ellers klassisk både sweet og salt – og med diverse frugter og som bhang lassi, men denne er især kendt fra staten rajasthan – og smager helt fantastisk!
    Den er med fed curd (selvfølgelig), rosenvand, kardemomme, kanel, safran, og vist nok også pistacie og andre nødder på toppen – jeg har ikke kunnet finde en ordentlig opskrift, men her er i hvert fald lidt at søge på.
    Den er fed, rødlig pga safranen og smager helt fantastisk krydret – den var klart en favorit over kulfi, selvom dette også smager fantastisk.

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2012 kl. 22:44

    Kære Charlotte
    Det glæder mig at høre, at du har mod på at prøve denne nye opskrift!
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2012 kl. 22:44

    Kære Marie
    Mine forældre bor fast i Indien ja, men er forholdsvis tit hjemme i Dk! Så det er ren win-win for mig 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2012 kl. 22:45

    Kære Benedikte
    Jeg synes også den er ret smuk at se på 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2012 kl. 22:46

    Kære Frederikke
    Tusind tak for tippet, jeg vil straks gå på jagt og få min mor til at kigge i de indiske bøger hun har!
    Kh Anne

  9. Gyllan Stensbo skriver

    22. februar 2012 kl. 16:50

    Kære Anne
    Jeg prøvede at lave Halwa med gulerødder efter din gamle opskrift – altså med sødmælk og gulerødder, der koger ind. Det blev faktisk ret godt. Jeg ved ikke om konsistensen er helt rigtig: Det er ikke til at skære i firkanter (men her forveksler jeg det måske med Burfi?), men marmeladeagtigt. Og så smager det godt – og nu skal det bruges i alle mulige sammenhænge. Og ved I hvad – det er pragtfuldt i et tyndt lag på ristet brød (ikke surdejsbrød!) – og helt uimodståelig bliver grøden (speltflager – men det kan nok være alle slags) med sådan en skefuld halwa ovenpå! Dog – i små doser, for det er sødt om marmelade.
    Mange hilsener
    Gyllan Stensbo

  10. Gyllan Stensbo skriver

    25. februar 2012 kl. 23:24

    Må lige skrive, at min halwa er fantastisk på bagte æbler! Helt enkelt: bare halve æbler sjom kan bare i ovnen, samtidig med at man bager brød. Og så en god skefuld kold halwa ovenpå det varme æble!

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. februar 2012 kl. 14:44

    Kære Gyllan
    Det lyder virkelig vidunderligt med krydret halwa på brød og på grød! Rigtig god idé!
    Og ja, denne her slags halwa skal have en marmelade-agtig konsistens.

    Kh Anne og rigtig god søndag 🙂

  12. Sara skriver

    18. november 2014 kl. 23:48

    Det ser virkelig lækkert ud. Jeg synes også at de fleste indiske desserter er alt for søde, men er til gengæld ret vild med indisk inspirerede desserter, specielt mynteis er jeg helt vild med. Se opskriften her: http://indisk-namnam.dk/category/indisk-dessert/

  13. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:35

    Kære Sara,
    Tak for link. Jeg må tjekke dine opskrifter ud 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap