Jeg har haft mange gode chokoladeoplevelser i mit liv, men de kan altså ikke hamle op med den fra i går. I går stiftede jeg nemlig bekendtskab med chokolade fra den schweiziske chokoladeproducent Beschle. Det er det lækreste og mest nuancerede chokolade, jeg til dags dato har smagt, og jeg takker chocoholic og formand for Chokoladeselskabet Tom Hansen for at dele oplevelsen med mig og for at åbne mine øjne for en ny chokoladeverden.
Tom havde taget seks forskellige Beschle chokoladeplader med til vores møde. Fire plader fra Venezuela, hvoraf de to var Grand Cru og de to andre var Premier Cru.
Derudover var der en Grand Cru Madagaskar chokolade og en Grand Cru chokolade fra Ecuador.
Fra Venezuela:
Grand Cru Indigena Amazonia (70%)
Grand Cru Carenero Superior (72%)
Premier Cru Criollo Porcelana (74%)
Premier Cru Ocumare della Costa (72%)
De to andre:
Grand Cru Arriba (72%)
Trinitario Madagaskar (64%)
Jeg kunne lide alle seks chokolader. Big surprise 🙂
Fælles for alle chokoladerne var, at de tiltrods deres høje kakaoprocent stadig var enormt sødmefyldte og runde i smagen. Som jeg tidligere har skrevet, er jeg normalt mest til chokolade, der holder en kakaoprocent på omkring 66. Men i går fandt jeg for alvor ud af, at jeg sagtens kan kaste mig ud i chokolader på over 70 %. Min fordom omkring, at chokolade med en kakaoprocent over 70% er for bittert til mig, kan jeg altså godt pakke sammen igen. Det handler bare om at finde det rigtige chokolademærke. Jeg har fundet Beschle!
De mest nuancerede chokolader var de venezuelanske og især Premier Cru’erne. Men alle seks plader var utroligt spændende at dufte til og smage på. Man snakker jo om, at vin har mange smagenoter. Dem har jeg oplevet utallige gange. Jeg har også hørt, at chokolade har rigtige smagenoter. Dem oplevede jeg i går! Der var alt fra frugt, roser og vanille til ristede nødder, mocca og karamel. Og det passer, jeg kunne virkelig sanse alle disse smage i chokoladen.
Tak til Tom!
Tom skriver
Hej Anne
Selv tak. Det var en fornøjelse at smage på og diskutere chokolade på absolut højeste niveau med en ligesindet 🙂
– Tom
Frederik Kreutzer skriver
Hej Anne
Tom elsker disse chokolader og jeg har været heldig at smage dem med ham ved nogle få, men gode lejligheder. Er også vild med din beskrivelse af “Dronninge-kagen”.
Anne au Chocolat skriver
Hej Frederik
Hvor er vi bare heldige at vi har fået Tom til at dele ud af disse dejlige chokolader 🙂
marie stella jedig skriver
Din blog gør mig så fandens lækkersulten!
x marie, http://www.andtheblack.blogspot.com
Anne au Chocolat skriver
Det er også meningen, Marie 🙂