Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Citronfromage – påskens dessert!

31. marts 2010 af Anne au Chocolat

citronfromage

I min fars barndomshjem fik de altid citronfromage nytårsaften. Jeg kan godt forstå, at denne lysegule, lette og syrlige fromage var et tilbagevendende indslag i menuen efter torsken på årets sidste dag, da den, trods fraværet af chokolade, er en af mine yndlingsdesserter.

Citronfromagen var og er også stadig en af min fars favoritter fra den søde verden, og han spiser den fortsat (mindst) en gang om året. Men efter han mødte mor, og de fik tvillinger (min bror og jeg), valgte de at ændre traditionen lidt; citronfromagen er således blevet vores påskedessert. Da fromagens lysegule farve må siges at være en af påskens farver, var deres valg fuldt berettiget :-).

Men for lige at vende tilbage chokoladens fravær i fromagen, så var det selv samme årsag til, at jeg ikke fandt fromagen særligt interessant i mine helt unge dage. Den var bare ikke fyldig nok i smagen til at være en rigtig dessert. Tro mig, sådan var jeg engang! I dag har jeg heldigvis videreudviklet mine søde holdninger, og jeg finder det bare raffineret engang imellem at få en let og luftigt dessert uden så mange dikkedarer.

Ikke desto mindre har jeg overvejet ideen om at vende noget hakket Manjari i fromagen. For at tilføre lidt crunch (og en lidt mere fyldig smag.)

Her er opskriften (tyvstjålet fra en Brugsen kogebog, sådan har vi altid lavet den 🙂 ) :

Citronfromage:

(4 pers)

4 æg

125 g sukker

2 citroner, saft af

½ citron, reven skal fra

4 blade husblas

¼ l piskefløde

Æggeblommer, sukker, reven citronskal piskes godt. Husblasen udblødes ca. 5 min. i koldt vand, tages op og smeltes i vandbad. Citronsaften hældes i den varme husblas, og det piskes i æggene. Massen stilles køligt i 5-10 min. til den er halvstiv. Æggehvider og piskefløde piskes stive. Hviderne og halvdelen af flødeskummet vendes forsigtigt i fromagen. Fromagen i en skål og stilles i køleskab et par timer, inden den pyntes med det resterende flødeskum.

NB: Min mor plejer faktisk at udelade flødeskummet i fromagen og putter det altså udelukkende på toppen. Det gør hun fordi, hun gerne vil have så skarp og frisk en fromage som muligt. Men det er jo smag og behag.

 

Skrevet i: Desserter Tags: citron, citronfromage, påske

Previous Post: « Når man får øjnene op for en ny chokoladeverden
Next Post: Valnøddelagkagen fra Svinkløv Badehotel »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap