E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv.

7. januar 2012 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

I dag lavede jeg endnu en sød morgenmad, som i realiteten lige så godt kunne fungere som dessert. Herligheden bestod i al sin enkelthed af skyr, Meyers kirsebærsauce, Nyangbo chokolade fra Valrhona og bagt sprød Summerbird marcipan.

Kombinationen af frisk og cremet skyr med den fine syrlighed, toppet med Meyers lækre varmt krydrede kirsebærsauce passede utroligt godt til den afrikanske og ret så intense Nyangbos små diskrete syrlige og krydrede smagsnoter. Derudover var Nyangboen også et fint crunchy indslag på den ellers bløde morgenmad. Så hvis det ikke var fordi, at jeg gerne ville af med resten af julens marcipan, havde denne treenighed smagt strålende i sig selv.
Men marcipanen_skulle_altså_væk, så jeg formede den til stænger à ca. 3 mm (de vejede 10 g) og vendte dem i rørsukker, inden de blev bagt ved 190 grader i ca. 8 min, til de var smukt gyldne og dejligt sprøde.

Min brormand og jeg dyppede også lige en stang eller to i kaffen for en halv times tid siden. Så skulle man næsten tro, at vi befandt os i Sydeuropa 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, kirsebærsauce, marcipan, marcipansmåkager, Meyers Kirsebærsauce, nyangbo, skyr, valrhona

Previous Post: « Da jeg mødte jordbærtræet for første gang i Frankrig og i Spanien
Next Post: Chokoladeballaden version 2012 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sidsel skriver

    7. januar 2012 kl. 18:44

    Uhm Anne, hvor ser det lækkert ud 🙂 – Har forresten to af dine bøtter stadig. Dem får du, når vi ses igen. Knus far

  2. Anne skriver

    8. januar 2012 kl. 19:57

    Hej Anne,
    Jeg har tænkt mig at prøve at lave din chokolade-ballade til desert til en større fest. Tror du den kan fryses? Så kan jeg nemlig bage dem lidt efterhånden.
    Tak for rigtig god inspiration;0)

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. januar 2012 kl. 11:43

    Kære Anne
    Du kan sagtens fryse balladen ned ja 🙂
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. januar 2012 kl. 11:43

    Kære Sidselfar
    Jeg glæder mig til at se dig snart 🙂
    Kram fra mig

Trackbacks

  1. Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv - 2. version - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:14

    […] jeg endnu en reste-dessert, og jeg tog faktisk udgangspunkt i præcis de samme ingredienser som i det første indlæg om julens søde rester, dog brugte jeg den brasilianske Macaé fra Valrhona, og så byttede jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap