E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballaden version 2012

10. januar 2012 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

I aftes lagde jeg nedenstående billede op på min facebook fanpage som en lille appetitvækker. Og nu kan jeg afsløre, at jeg puttede abrikoserne, den hvide chokolade og rosinerne i min chokoladeballade. Som om den ikke var svampet nok i forvejen : )
Hvordan opstod denne variant af balladen? Jo ser I, jeg vågnede simpelt hen op mandag med den friske idé i hovedet, og resten af dagen reflekterede jeg over idéen og kombinationen af balladen og i særligt grad de tørrede frugter. Først på aftenen gav jeg endelig efter for idéen og gik i gang med at bage. Jeg brugte Alpaco 66% fra Valrhona, da jeg er blevet ret så stor fan af denne ecuadorianske Grand Cru chokolade.  Den er lavet på den lokale og yderst aromatiske kakaobønne-variant nacional, også kendt som arriba. Den har fine florale noter og smager samtidig hen i retning af ristede nødder og lækre egetræsfade på en dejlig insisterende og intens måde, som jeg synes passer strålende til de tørrede frugter i balladen.
De tørrede frugter fremgår ikke så tydeligt af ovenstående billede, men jeg garanterer jer for, at de fremtræder med en god, sød og sej kraft i kagen. Jeg reducerede mængden af sukker en anelse, da jeg jo tilføjede balladen lutter søde sager. Den hvide chokolade gav et lyst modspil til den ellers så mørke ballade og samtidig lidt knasende sprødhed til det svampede udtryk.

Denne slags ballade laves sådan:

200 g smør
200 g hakket mørk chokolade (jeg brugte Alpaco 66% fra Valrhona)
200 g sukker (jeg brugte fin lys rørsukker)
5 æg, letpiskede
20 g mel
75 g hakket hvid chokolade (jeg brugte Ivoire fra Valrhona)
75 g hakkede abrikoser
75 g rosiner

Smelt smør i en gryde og tilsæt den mørke chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i og til sidst den hvide chokolade, abrikoser og rosiner. Hæld dejen i formen (rund form på ca. 22 cm i diameter, foret med bagepapir). Bag i 22-25 min ved 190 grader.

Denne fine kop købte jeg i øvrigt lige inden jul nede i Urban Room No. 11, som ligger skråt over for mig. Den gør mig glad hver dag : )

Skrevet i: Kager Tags: Alpaco, chokoladeballade, chokoladeballadekagen, chokoladeballaden, hvid chokolade, ivoire, rosiner, tørrede abrikoser, Urban Room No. 11, valrhona

Previous Post: « Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv.
Next Post: Der er en ny lakrids i byen – Lakritsfabriken »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja skriver

    10. januar 2012 kl. 19:58

    Søde Anne, den er virkelig, virkelig fin den kop. Jeg er også lige blevet pladask forelsket. Har desværre ikke lært at drikke kaffe (endnu), men er vist nødt til at eje én alligevel 🙂

  2. Sif skriver

    11. januar 2012 kl. 08:07

    Mmm alpaco. Den er jeg gået hen og blevet meget glad for! Måske skulle jeg prøve at bage din ballade.

  3. Piskeriset skriver

    11. januar 2012 kl. 21:32

    Jeg indser lige, at der er rosiner i denne kage… hvis jeg bager den, så ville jeg måske have den helt for mig selv, da gemalen ikke kan fordrage rosiner… oh hvor er det fristende 😀

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2012 kl. 12:53

    Kære Maja
    Du kan garanteret også bruge koppen til lækker varm chokolade 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2012 kl. 12:53

    Kære Sif
    From one Alpaca-lover to another: DO IT 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2012 kl. 12:55

    Kære Piske
    Hahah kan du så se at bage den, så du kan få den helt for dig selv 😉

  7. Tina skriver

    16. januar 2012 kl. 19:15

    Hej.
    Hvor mange dage kan kagen holde sig. Altså rent teoretisk 😉 Ikke i praktis, forstås!
    Jeg kan godt lide at være i god tid, og skal have gæster på lørdag…..

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2012 kl. 22:51

    Kære Tina
    Du har sagtens bage den torsdag i hvert fald! Bare opbevar den på køl og husk at tage den ud en times tid inden servering, så den får stuetemperatur – og på den måde smager af mere.
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  9. Tina skriver

    17. januar 2012 kl. 11:15

    Kære Anne.
    Tak for hurtigt svar. Jeg kan ikke finde den gode hvide chokolade i butikkerne her hvor jeg bor.
    Kan jeg bruge en hvid chokolade som er af mindre god kvalitet, eller vil den bare splaske for meget ud i kagen?
    Er kagen fryseegnet hvis der skulle blive en snut tilbage?

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 12:37

    Kære Tina
    Du kan også sagtens bage en almindelig ballade https://anneauchocolat.dk/?p=107 eller den med lys chokolade https://anneauchocolat.dk/?p=2421 – og ja, balladen kan sagtens fryses 🙂
    Kh Anne

  11. Frederikke skriver

    24. januar 2012 kl. 17:17

    Nej hvor sjovt, der arbejder jeg!! Du må endelig komme ned mandag, der står jeg der – er stor fan af din blog! 😉

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:25

    Kære Frederikke
    Hvis jeg får tid mandag, kommer jeg forbi! Dejligt at du synes om bloggen 🙂
    Kh Anne

  13. Anne skriver

    2. oktober 2012 kl. 13:25

    Den lyder god! Nu har du jo en del versioner med din berømte chokoladeballade – hvilken én er din ynglings? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2012 kl. 11:04

    Kære Anne
    Den helt klassiske 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Pecan Pie med chokolade - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:23

    […] den også i torsdags, da jeg bagte den igen. Denne gang brugte jeg Alpaco fra Valrhona, som jeg tidligere har erklæret min kærlighed […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap