Hånden på hjertet har jeg aldrig haft det helt store kærlighedsforhold til lakridser. Mit hjerte kan jo ikke rumme alle søde sager, og det banker i forvejen alt for vildt for chokolade, kager og is.
Min mor har til gengæld altid elsket lakrids. Nu vil jeg ikke gå i for mange deltaljer, men så længe jeg kan huske, har vi aldrig haft et lakridsforladt hus.
Gourmetlakridsen har dog for alvor opnået stor popularitet i Danmark de senere år, og jeg må da også erkende, at jeg efterhånden – lidt efter lidt – er begyndt at sætte pris på disse søde og til tider salte små sorte sager. Og jeg er ret begejstret for de nye lakridser fra svenske Lakritsfabriken i Ramlösa, som nu er kommet på det danske marked. Lakridserne – som både findes i en sweet og en salty variant – er 100% naturlige, 73% økologiske og glutenfrie. De er lavet på rålakrids fra Iran og har en vanvittig lækker og nuanceret ren smag af lakrids. Og konsistensen er efter min smag noget nær det perfekte; blød men fast i det og nem at tygge uden at sætte sig fast i tænderne. Den er slet ikke gummi-agtig eller for sej, som nogle andre lakridser er.
Jeg købte lommevarianten med hjem fra Estate Kaffebar forleden, og man kan også købe større æsker. Men nu hvor jeg gået hen og blevet en anelse afhængig, tør jeg ikke købe for store æsker.
Har I smagt lakrids fra Lakritsfabriken ? Og er I egentlig mest til sød eller salt lakrids ?
Jeg er nok mest til den søde..


