Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Der er en ny lakrids i byen – Lakritsfabriken

12. januar 2012 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

Hånden på hjertet har jeg aldrig haft det helt store kærlighedsforhold til lakridser. Mit hjerte kan jo ikke rumme alle søde sager, og det banker i forvejen alt for vildt for chokolade, kager og is.
Min mor har til gengæld altid elsket lakrids. Nu vil jeg ikke gå i for mange deltaljer, men så længe jeg kan huske, har vi aldrig haft et lakridsforladt hus.

Gourmetlakridsen har dog for alvor opnået stor popularitet i Danmark de senere år, og jeg må da også erkende, at jeg efterhånden – lidt efter lidt – er begyndt at sætte pris på disse søde og til tider salte små sorte sager. Og jeg er ret begejstret for de nye lakridser fra svenske Lakritsfabriken i Ramlösa, som nu er kommet på det danske marked. Lakridserne – som både findes i en sweet og en salty variant – er 100% naturlige, 73% økologiske og glutenfrie. De er lavet på rålakrids fra Iran og har en vanvittig lækker og nuanceret ren smag af lakrids.  Og konsistensen er efter min smag noget nær det perfekte;  blød men fast i det og nem at tygge uden at sætte sig fast i tænderne. Den er slet ikke gummi-agtig eller for sej, som nogle andre lakridser er.

Jeg købte lommevarianten med hjem fra Estate Kaffebar forleden, og man kan også købe større æsker. Men nu hvor jeg gået hen og blevet en anelse afhængig, tør jeg ikke købe for store æsker.

Har I smagt lakrids fra Lakritsfabriken ? Og er I egentlig mest til sød eller salt lakrids ?
Jeg er nok mest til den søde..

Skrevet i: Uncategorized Tags: Estate Kaffebar, Lakritsfabriken, rålakrids fra Iran, salt lakrids, sød lakrids

Previous Post: « Chokoladeballaden version 2012
Next Post: Kanelbagte æbler med flødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke C skriver

    12. januar 2012 kl. 13:27

    Jeg har ikke smagt de små fine sager der, men jeg er til gengæld småafhængig af Bülows forskellige varianter – det er jo også af bornholmsk oprindelse, så måske ligger noget af forklaringen der. Jeg er pjattet med dem, der er dyppet i hvid chokolade og rullet i noget passionsfrugt-pulverdims – NAM!

  2. Marie Rytter skriver

    12. januar 2012 kl. 14:34

    Det overrasker mig ikke, at du er til søde lakridser, Anne 🙂 Jeg har altid sværget til saltlakrids – som i RIGTIG salt. Piratos og junglevrål. Men de senere år har jeg udviklet en trang til sød finsk lakrids, den helt klassiske slags. Uhm det er altså godt engang imellem!

  3. Kim Schulz skriver

    12. januar 2012 kl. 15:36

    Sjovt, jeg er nærmest lige modsat af dig. Har altid eeeeelsket lakrids i alle afskygninger, men specielt de bløde og salte (men også rålakrids stykker).
    Med indtoget af de såkaldte gourmet lakrids er min interesse for lakrids dog dalet, da det på en eller anden måde har fjernet fokus på det rene produkt og erstattet det med underlige blandingsprodukter (lakrids+chokolade, lakrids+frugt, lakrids som ikke er med lakrids osv). Ikke at disse ikke smager lækkert nok, men det er bare ikke “lakrids” for mig.
    Dem du viser her i indlægget ser dog udemærkede ud og dem må jeg hellere få prøvet ved lejlighed. Indtil da vil jeg nyde mine små rålakrids lakritrol kugler og grine af folk som betaler kæmpe ågerpriser for lakrids de i bund og grund ikke kan smagsadskille fra de gamle panda-lakrids (eller aldi’s endnu billigere alternativ).

    Venligst,
    Kim Schulz

  4. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    12. januar 2012 kl. 17:39

    Kære Anne …Nu fik du lige startet min “Minder” …Lakrids har sin egen historie i mit liv….Som barn var slik noget vi kun kendte som sjældne gæster i mit hjem…´men når jeg var alene med lillebror medens mor cyklede til købmanden …kunne hun godt finde på at købe en salmiak stang ….som jeg drejede ned i en plastikkapsel (de kapsler som sad på glasmælkeflaskerne dengang…..) og så gik jeg og suttede på den i flere dage …hm….langt senere da jeg var gravid med min kære søn ….var jeg afhængig af salmiak stænger i et par måneder spiste jeg 10 om dagen…..”stakkels barn”……Mange år gik uden salmiak lakrids……Men ingen Jul uden lakridskonfekt….uden at kunne forklare grunden ….det er jo skrækkeligt og alt for sødt…..Den skik blev og bliver hånet af manden min ….Men den store skål med de fantatiske farverige stykker bliver tømt hvert år og Manden min holder sig ikke tilbage…hi hi…Lakrids om det er af finere slags eller bare de gamle traditionelle….som salmiak….lakridskonfekt og ikke at forglemme en pose lakridsfisk som kan rede enhver dag…..er bare noget helt specielt….Hm…med det her indslag føler jeg mig som en fra før Ruder Konges tid…hi hi….Lakrids nostalgieren….

  5. Benedikte Capion skriver

    12. januar 2012 kl. 18:13

    Skægt, at du skriver om netop DISSE lakridser – for dem er jeg nemlig virkelig stor fan af! Min kærestes forældre har et hus i Sverige, som ligger tæt på et sted, hvor der forhandles de gode æsker fra Lakritsfabriken.. Og de er virkelig, virkelig lækre! De smager virkelig igennem af lækre og rene lakridssmag og har for mig den gode fordel af at være glutenfri.. Hvilket Johan Bülows også er, som jo må siges at være en grundene til, at gourmetlakridsen er kommet frem i Danmark, og dem er jeg også vældig, vældig glad for, især med de forskellige smagsvarianter og produktudvalg.. Men det her er virkelig ægte, lækre sager, synes jeg!
    Jeg er lidt til begge dele af “salty” og “sweet”.. Er egentlig normalt ikke så meget til sød lakrids, synes godt det kan bliver FOR sødt.. Men denne her variant er jeg nu tosset nok med..
    Og ja, konsistensen er nemlig virkelig lækker og ikke sådan noget tand-klæbende noget.. 🙂

  6. Hjortebjerg skriver

    12. januar 2012 kl. 23:22

    Salt….som i Super Piratos. Og gerne sammen med mælkechokolade…som i Super Piratos i den ene kind og Marabou Mælk i den anden;-)

    Så Johan Bülow Lakrids A er lige i skabet, og jeg vil helst ikke dele:-)

  7. Ditte skriver

    13. januar 2012 kl. 16:31

    Salt lakrids. Altid! Jeg elsker salt og stærk lakrids, og en god superpiratos eller de allerstærkeste i skipper-mix, det er bare det bedste. Jeg er absolut ikke vild med sød lakrids, men hvis det er en lækker en ligesom Johan Bülow eller dem du viser her, så kan det gå an. Men jeg er også vokset op med en familie der eeeeeeelsker salt lakrids, og det er altså gået i arv 😉

  8. Ditte skriver

    13. januar 2012 kl. 16:31

    Salt lakrids. Altid! Jeg elsker salt og stærk lakrids, og en god superpiratos eller de allerstærkeste i skipper-mix, det er bare det bedste. Jeg er absolut ikke vild med sød lakrids, men hvis det er en lækker en ligesom Johan Bülow eller dem du viser her, så kan det gå an. Men jeg er også vokset op med en familie der eeeeeeelsker salt lakrids, og det er altså gået i arv 😉

  9. Line skriver

    14. januar 2012 kl. 06:00

    AA Anne! Naa ble jeg vel missunnelig! Jeg elsker lakris (men det maa vaere den salte;-))
    Jeg savner virkelig lakris etter at jeg dro fra Norge, tror det er bare nordboere som spiser lakris :-). Saa spis en ekstra for meg ogsaa!
    Knus!

  10. Louises lakridser skriver

    14. januar 2012 kl. 17:19

    Heldigvis kan vi jo ikke alle sammen være til det samme, men jeg er altså til – ja, lakrids. De salte af slagsen. Bor dog på lakridsfattige kanter, så jeg må nøjes med at skrive mig disse svenske lakridser bag øret og afprøve dem, så snart jeg er i fædrelandet igen. De ligner famøse Johan Bülows men det skal da bestemt komme an på en prøve, om de er ligeså gode som hans. Kh Louise

  11. Sukkerhjerte skriver

    14. januar 2012 kl. 21:08

    Jeg elsker lakrids, sød, sort, blød lakrids! Dog er jeg modstander af lakrids blandet med alt mulig andet, lakrids er lakrids og lakrids skal spises som lakrids er skabt! 😀 De ser rigtig lækre ud og virkelig indbydende, må se om jeg kan finde dem her ovre i det jyske en dag.. <3

  12. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:29

    Hej Rikke
    Hvis du er til premium lakrids, som du lyder til at være, så glæd dig til at smage disse svenske lakridser!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:31

    Søde Rytter
    Du ville elsker Lakritsfabriken søde lakridser – det er jeg sikker på! 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:32

    Kære Kim
    Jeg elsker din kommentar! 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:33

    Kære Nanna
    Jeg bliver så glad hver gang, jeg læser dine søde historier!
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:34

    Kære Benedikte
    Sejt, at du kender Lakritsfabriken! 🙂 Jeg kan også godt lide Bülows lakridser, men jeg foretrækker faktisk den svenske lakrids’ lidt blødere konsistens!
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:35

    Haha Hjorteberg, det lyder som at du har et passioneret forhold til din lakrids 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:36

    Kære Ditte
    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Lakritsfabrikens salt lakrids, når du en gang har smagt den 🙂
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:37

    Kæreste Line
    Jeg tager lakrids med ud til dig i Indien i februar. Det lover jeg 🙂
    Kram fra mig

  20. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:38

    Kære Louise
    Hånden på hjertet, så synes jeg pt. det er de bedste ! 🙂
    Glæd dig.
    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    15. januar 2012 kl. 17:39

    Kære Sukkerhjerte (fint navn i øvrigt!)
    Du kan godt begynde at glæde dig 🙂
    Kh Anne

  22. Simone skriver

    16. januar 2012 kl. 10:05

    MIT hjerte banker til gengæld mest for Lakrids – jeg må lige høre, hvordan man får fat i en smagsprøve fra Lakritsfabrikken næste gang vi ses sweetness 🙂

  23. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2012 kl. 10:13

    Hahah søde Simme, jeg tager lakrids med til dig (og Anders?) næste gang vi ses!
    Kys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap