E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kanelbagte æbler med flødeskum

15. januar 2012 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

Sådan et stort æble fyldt med en lækker blanding af smør, kanel, sukker, rosiner og hakkede mandler bagt i ovnen i en halv times tid ved 190 grader på en skive brød og serveret med let piske fløde til – det har jeg spist utallige gange i min barndom. Det kanelbagte æble har altid været en dessert, vi har nydt i løbet af efteråret og vinteren, og oftest på en dag hvor vi havde været ude at trave ved Vesterhavet eller i skoven.  Det er nu efterhånden længe siden, at vi har spist denne rustikke dessert, men jeg fik lyst til at smage den igen forleden, så da min far inviterede på middag i aften, lovede jeg at medbringe råvarerne, så vi kunne lave kanelbagte æbler til dessert. Jeg har dog allerede tryllet et kanelbagt æble frem i dag, da bloggen bedst kan lige dagslys.

Min mor har sådan en sej kernehus-udhuler, som hun altid har brugt til denne dessert, men det har jeg altså ikke, så jeg måtte nøjes med en af mine små urteknive. Det gik nu også vældig godt, og jeg fik lavet god plads i æblet til rosinerne og mandlerne vendt med det søde kanelsmør. Man kan også med fordel bruge et parisienne-jern. Vi har altid bagt æblerne på skiver af brød – jeg har her brugt Meyers kernebrød, men man kan jo bruge, hvad man har – så de lækre søde safter, som skulle finde på at ville ud af det saftige og bløde æble, løber lige ned i brødet, som på den måde bliver noget så skønt svampet og samtidigt sprødt i kanterne. Man får faktisk tit fornemmelsen af at spise æblet på en “arme ridder”, og det er slet ikke så ringe endda : )

Skrevet i: Desserter Tags: bagte æbler, flødeskum, kanelbagte æbler, kanelsmør, kerneboller fra Meyers bageri, mandler, Meyers, rosiner

Previous Post: « Der er en ny lakrids i byen – Lakritsfabriken
Next Post: Om at give julens søde rester et dejligt nyt liv – 2. version »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Phie skriver

    15. januar 2012 kl. 17:20

    Smuk dessert!!

  2. Jane skriver

    15. januar 2012 kl. 17:48

    Lækkert!! Lune æbler, kanel og fløde. Så er man nærmest lykkelig….

  3. Emma skriver

    15. januar 2012 kl. 19:13

    Er det muligt at få opskriften, for det lyder så lækkert!!!

  4. Ann-Christine skriver

    15. januar 2012 kl. 22:06

    Jeg elsker bagte æbler og det var da en super ide at bage dem på et brød. Tak for tippet, Anne 🙂

    Jeg glæder mig altså også meget til lysere tider, det er nogle gange en ret stor udfordring at få et fint billede i vintermørket.

  5. Losarinas mor skriver

    16. januar 2012 kl. 06:57

    Tænk, jeg har aldrig smagt bagte æbler ! Vist en mangel i min opdragelse 🙂

  6. Annika skriver

    16. januar 2012 kl. 12:39

    En ting jeg lavede flere gange som teenager, og hvilken lykke..
    Det er jo nogle af de bedste ting samlet i en.

    Har aldrig bagt på rugbrød må jeg indrømme, men ganske smart 🙂
    Har heller ikke en en kærnehus-udstikker, men så bliver der bare plads til mere fyld 😉

  7. Benedikte Capion skriver

    16. januar 2012 kl. 16:14

    Hold da belt fest, hvor lyder get fantastic lækkert og fuldstændig som noget for mig!!
    Min mor har også en kærnehusudstikker! Det er så sejt 😀
    … Er det sådan, så man kan få en mere “præcis” opskrift, sådan mængde-forhold for fyldet? 😉

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:37

    Tak kære Phie 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:37

    Kære Jane
    Du har helt ret 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:39

    Kære Emma
    Faktisk er opskriften (ingredienserne) beskrevet sammen fremgangsmåden øverst i indlægget. Med hensyn til mængder gælder det bare om at prøve sig frem – det kan ikke gå galt – i modsætning til f.eks. en kage, som er afhængig af akkurate mål.
    Bare husk én ting – RIGELIGT kanel 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:40

    Kære Ann-Christine
    Det var så lidt! Jeg glæder mig til at se dig snart igen! Det har jeg vist efterhånden skrevet en del gange – men jeg mener det også meget 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:41

    Kære Losarinas mor,
    Ja kæmpe stor fejl og mangel! Den må du hellere rette op på snarest 😉
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:42

    Kære Annika
    Det med fyldet kan du have ret i! 🙂 Dog bager jeg aldrig æblerne på rugbrød – helst bare alm. hvidt brød!
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    17. januar 2012 kl. 17:43

    Kære Benedikte
    Tak skal du have!
    Se lige mit svar til Emma 😉
    Kh Anne

  15. Maja Højgaard skriver

    18. januar 2012 kl. 00:02

    Det her passer rigtig godt til mit næste tema om desserter af frugt uden for frisk frugt sæsonen. Men jeg har lidt svært ved at se ud fra teksten og billederne hvor meget af æblet der skal fjernes.

    En lille beskrivelse ville være dejligt 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2012 kl. 10:43

    Kære Maja
    Du fjerner såmænd bare kernehuset og putter fyldet der i! 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    18. januar 2012 kl. 10:43

    Jo mere du fjerner desto mere fyld er der plads til 🙂

  18. valentina skriver

    15. februar 2012 kl. 21:39

    This looks absolutely delicious, and so pretty. Def going to try and make this!

    x
    Valentina de Pertis

  19. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2012 kl. 08:32

    Thank you so much Valentina 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap