I dag lavede jeg endnu en sød morgenmad, som i realiteten lige så godt kunne fungere som dessert. Herligheden bestod i al sin enkelthed af skyr, Meyers kirsebærsauce, Nyangbo chokolade fra Valrhona og bagt sprød Summerbird marcipan.
Kombinationen af frisk og cremet skyr med den fine syrlighed, toppet med Meyers lækre varmt krydrede kirsebærsauce passede utroligt godt til den afrikanske og ret så intense Nyangbos små diskrete syrlige og krydrede smagsnoter. Derudover var Nyangboen også et fint crunchy indslag på den ellers bløde morgenmad. Så hvis det ikke var fordi, at jeg gerne ville af med resten af julens marcipan, havde denne treenighed smagt strålende i sig selv.
Men marcipanen_skulle_altså_væk, så jeg formede den til stænger à ca. 3 mm (de vejede 10 g) og vendte dem i rørsukker, inden de blev bagt ved 190 grader i ca. 8 min, til de var smukt gyldne og dejligt sprøde.
Min brormand og jeg dyppede også lige en stang eller to i kaffen for en halv times tid siden. Så skulle man næsten tro, at vi befandt os i Sydeuropa 🙂
Sidsel skriver
Uhm Anne, hvor ser det lækkert ud 🙂 – Har forresten to af dine bøtter stadig. Dem får du, når vi ses igen. Knus far
Anne skriver
Hej Anne,
Jeg har tænkt mig at prøve at lave din chokolade-ballade til desert til en større fest. Tror du den kan fryses? Så kan jeg nemlig bage dem lidt efterhånden.
Tak for rigtig god inspiration;0)
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Du kan sagtens fryse balladen ned ja 🙂
God fornøjelse.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sidselfar
Jeg glæder mig til at se dig snart 🙂
Kram fra mig