I går kreerede jeg endnu en reste-dessert, og jeg tog faktisk udgangspunkt i præcis de samme ingredienser som i det første indlæg om julens søde rester, dog brugte jeg den brasilianske Macaé fra Valrhona, og så byttede jeg skyr’en ud med flødeskum.
Dette indlæg blev til – lige som det sidste – fordi jeg ikke kan fordrage at smide mad ud. Det gør noget så ondt i mit madhjerte. Men indlægget handler i lige så høj grad om at vise jer, hvor hurtigt man kan lave en lækker og comfort-agtig dessert ud fra få gode råvarer. Det behøver slet ikke være så kompliceret.
Til 4 små firkantede fade à la disse brugte jeg:
250 g Meyers kirsebærsauce
80 g chokolade, Macaé 62% fra Valrhona, grofthakket
120 g marcipan
2 dl piskefløde, letpisket.
Fordel kirsebærsaucen i de små portionsfade, drys med chokoladen og riv marcipanen jævnt ud over. Bag de små desserter i ovnen ved 190 grader i ca. 8 minutter, indtil marcipanen er fint gylden. Spis dem lune eller afkølede med letpisket flødeskum til.
Ud fra denne fremgangsmåde kan man nemt lave alverdens desserter ved blot at skifte frugten eller chokoladen ud. Jeg har tidligere lavet den med en vanillet æblemos og hakket hvid chokolade under marcipanen samt vanillesyltede rabarber og mørk chokolade. Det kunne sikkert også smage vidunderligt med pærekompot og lys chokolade.. 🙂
Tanja skriver
Skønne Anne, det var lige sådan en “reste” opskrift jeg manglede!! Tak for det!!
Skal lige have oversat svigermors opskrift på nøddetærte fra Schweiz til dansk, og så vil jeg gerne dele den med jer!
God dag til dig!
Stop Spild Af Mad skriver
Ser utroligt lækkert ud!
Benedikte Capion skriver
Hvor er det fedt, at du genbruger resterne på den måde! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Jeg glæder mig SÅ meget til at få opskriften 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Stop Spil Af Mad
Af hjertet tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Tak skal du have! Jeg kan bare bedst lide at bruge alt hvad jeg har i køkkenet 🙂
Kh Anne