E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Saltet kokosis (drømmekage-is) på Chai Wong

2. november 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Mandag aften spiste jeg en hyggelig middag sammen med tre gode madveninder, Mira Arkin , Mette Helbæk og hendes tvillingesøster Eva. Vi var til prøvesmagning på Chai: Wong , Henrik Ydes og Lertchai Treetawatchaiwongs nyeste skud på restaurantstammen, der åbnede i går den 1. november. Chai: Wong byder på smagsoplevelser fra et asiatiske cross over køkken med inspiraton fra gadekøkkenerne i Singapore, Vietnam og Thailand, som Henrik selv refererer til som personalemad, da hans staff består af så mange forskellige asiatiske nationaliteter, som hver især har mulighed for at præge maden. Den lille restaurant er super hyggeligt og intimt indrettet med en dunkel belysning, som skaber en fin stemning i lokalet.

Vi prøvede en masse forskellige retter fra menukortet. Det hele smagte meget lækkert og var krydret uden at være for stærkt. Måske har mine smagsløg også vænnet sig til stærkere sager i løbet af det sidste år med tre ture til Indien. Blandt favoritterne var en tuntartar med avokado og en ret med soyastegt hakket svinekød, spejlæg og ris. Jeg kan ikke huske rettens asiatiske navn, men den smagte himmelsk, og gud hvor jeg dog elsker spejlæg.

Billedet er lånt af kære Mira.

Til dessert fik vi en lille kugle saltet kokosis sødet med brun farin. Henrik sad ved siden af mig, da jeg spiste isen og efter at have smagt et par gange, røg det ud af munden på mig: Henrik, den smager jo som toppingen på en klassisk drømmekage! Henrik grinede og gav mig vist lidt ret. Det var en sjov smagsoplevelse, og en is jeg godt kunne tænke mig at prøve at genskabe selv. Saltsmagen var fin og fyldte ikke for meget, den var til gengæld med til elegant at fremhæve de forskellige smagsnuancer i kokossen såvel som den brune farin. Lige som at man kan åbne endnu mere op for karamellens store rige smag, hvis man tilføjer salt til en karamel-is.

En middag på hyggelige Chai Wong kan varmt anbefales!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Chai Wong, Din Baghave, Frederiksberg, Henrik Yde, Mette Helbæk, Mira Arkin, Spiseliv

Previous Post: « Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade
Next Post: Opskriften på den hemmelige Gulerodskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kerry skriver

    2. november 2011 kl. 12:04

    Det lyder som om I fik en meget vellykket aften 🙂 Vi spiste på Chai Wong på åbningsftenen i går og der var desværre flere ting der fejlede. Forretterne og hovedretterne var gode, men to af desserterne havde de ikke (og vi var nogle af aftenens første gæster). Desværre var mango-sorbeten som vi endt med at bestille blevet til mangosovs. Der manglede også flere af øllene på kortet. Måske skal de bare lige finde rytmen…

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2011 kl. 20:00

    Kære Kerry
    Vi havde som sagt en rigtig god oplevelse med maden og stemningen på Chai Wong i mandags. Jeg er ked af at høre, at I ikke havde en lige så god tur på restauranten. Jeg er nu ret så sikker på, at det må have været tale om lidt opstartsproblemer på første dagen. Måske I skal prøve igen en anden gang ?
    Kh Anne

  3. Jenny skriver

    3. november 2011 kl. 08:43

    Lyder godt.

    for din is tjek:
    http://f-zilla.blogspot.com/2010/08/salted-coconut-caramel-ice-cream.html

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2011 kl. 10:16

    Sejt Jenny!
    Den opskrift må jeg afprøve. Har du lavet den ?
    Kh Anne

  5. Jenny skriver

    4. november 2011 kl. 22:42

    Nej, den er på min to-do liste , lige som en version med kondenseret mælk i stedet for noget af kokosmælken , for dobbelt karamel

    Høre gerne om det, hvis du prøver den
    Jenny

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2011 kl. 22:58

    Kære Jenny
    Tak for inspiration. Du er fuld af gode idéer 🙂

  7. Jenny skriver

    1. marts 2012 kl. 20:16

    Hej Anne
    Lidt opfølgning. Lavede sidste weekend den saltede karmel is fra oktober 2011 nummeret af Mad og Venner (udviklet af Kiin Kiin til en sherry middag). Ren drømmekage, den kan varmt anbefales.
    Jenny

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2012 kl. 09:41

    Kære Jenny
    Sejt og tak for opfølgning 🙂
    Jeg må have fat i det blad!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap