Mandag aften spiste jeg en hyggelig middag sammen med tre gode madveninder, Mira Arkin , Mette Helbæk og hendes tvillingesøster Eva. Vi var til prøvesmagning på Chai: Wong , Henrik Ydes og Lertchai Treetawatchaiwongs nyeste skud på restaurantstammen, der åbnede i går den 1. november. Chai: Wong byder på smagsoplevelser fra et asiatiske cross over køkken med inspiraton fra gadekøkkenerne i Singapore, Vietnam og Thailand, som Henrik selv refererer til som personalemad, da hans staff består af så mange forskellige asiatiske nationaliteter, som hver især har mulighed for at præge maden. Den lille restaurant er super hyggeligt og intimt indrettet med en dunkel belysning, som skaber en fin stemning i lokalet.
Vi prøvede en masse forskellige retter fra menukortet. Det hele smagte meget lækkert og var krydret uden at være for stærkt. Måske har mine smagsløg også vænnet sig til stærkere sager i løbet af det sidste år med tre ture til Indien. Blandt favoritterne var en tuntartar med avokado og en ret med soyastegt hakket svinekød, spejlæg og ris. Jeg kan ikke huske rettens asiatiske navn, men den smagte himmelsk, og gud hvor jeg dog elsker spejlæg.

Til dessert fik vi en lille kugle saltet kokosis sødet med brun farin. Henrik sad ved siden af mig, da jeg spiste isen og efter at have smagt et par gange, røg det ud af munden på mig: Henrik, den smager jo som toppingen på en klassisk drømmekage! Henrik grinede og gav mig vist lidt ret. Det var en sjov smagsoplevelse, og en is jeg godt kunne tænke mig at prøve at genskabe selv. Saltsmagen var fin og fyldte ikke for meget, den var til gengæld med til elegant at fremhæve de forskellige smagsnuancer i kokossen såvel som den brune farin. Lige som at man kan åbne endnu mere op for karamellens store rige smag, hvis man tilføjer salt til en karamel-is.
En middag på hyggelige Chai Wong kan varmt anbefales!