E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade

30. oktober 2011 af Anne au Chocolat 64 kommentarer

Jeg købte for længe siden et glas peanutbutter, da en af mine veninder begejstret havde fortalt om, hvor lækkert det smagte sammen med frugt. Jeg prøvede flere gange at skære frugt i mundrette stykker for derefter at spise lidt peanutbutter til. Men det var bare ikke hit. Jeg holder mig til chokoladefonduen, som i øvrigt var gårsdagens dessert.
Nå men det vil altså sige, at jeg i evigheder har haft et glas peanutbutter, der kiggede på mig, hver gang jeg åbnede skabet. Til sidst var det nok, så forleden bagte jeg peanutbutter cookies – dem kan jeg nemlig godt lide! Og nemt var det.. jeg tilføjede såmænd bare 100 g peanutbutter til en af mine cookies opskrifter, og så puttede jeg både lys og mørk chokolade i – på den måde fik mine cookies en lillebitte snert af snickers.
De blev helt perfekte – sprøde udenpå og chewy indeni. Haps og go’ søndag 🙂

Til ca. 20 cookies skal du bruge:

100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
100 g peanutbutter
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
100 g mørk chokolade, hakket, eksempelvis Caraïbe fra Valrhona
75 g lys chokolade, hakket, eksempel Jivara fra Valrhona

Rør smør, brun farin og sukker godt sammen indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør peanutbutter i. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende de to chokolader i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 10-12 minutter ved 190 grader varmluft – eller indtil fint gyldne, det kan variere alt efter ovnen.

Skrevet i: Kager Tags: caraïbe, cookies, jivara, lys chokolade, mørk chokolade, peanutbutter, peanutbutter cookies, valrhona

Previous Post: « Bittesmå mazariner med chokolade og kirsebær
Next Post: Saltet kokosis (drømmekage-is) på Chai Wong »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    22. oktober 2014 kl. 17:57

    Hej Anne.
    Jeg prøvede at lave disse cookies, men ingen held. efter 15 min var det stadig dej. Jeg gav dem så lidt længere tid, og de blev helt smuldret. Jeg fulgte opskriften helt præcist, hvad kan der være gået galt?

    Mvh Julie

  2. Emilie skriver

    5. november 2014 kl. 22:35

    Hej Anne
    De ser og lyder rigtigt lækre, og derfor vil jeg gerne bage dem til vores musical hold på skolen, men jeg ville hører dig, om hvilke andre chokolader man kunne bruge? Jeg skal lave en ret stor potion nemlig og ville derfor hører dig, om der måske var et lidt billigere alternativ til Valrhona 🙂
    Kh Emilie

  3. Helena skriver

    7. november 2014 kl. 10:11

    Hej Anne!
    Havde ved en fejl købt peanutbutter med “smooth chili”, som ikke var spor interessant i sig selv. Ved et held faldt jeg over din opskrift, og har nu for anden gang lavet VERDENS bedste cookies! Den bløde chilismag sammen med chokoladen er bare prikken over i’et – kan klart anbefales 🙂

  4. Christina skriver

    5. august 2015 kl. 20:15

    wooooow! Pas på med varmluft! Stoler i forvejen ikke på det fis da jeg er vant til over-undervarme, men nu hvor opskriften specifikt sagde varmluft turde jeg godt – men nøjedes dog med at sætte timeren på 12 min. Godt jeg tjekkede efter 9, de var godt på vej til at ligne kul

  5. Sandra skriver

    9. marts 2016 kl. 15:32

    Pas på! Stærkt vanedannende 🙂 hold nu op, hvor smager de godt. Jeg havde også været så heldig at få et glas peanutbutter i julegave….. kan kun sige at det var en fantastisk gave !!! Tak for opskrift, laver dem helt sikkert også tredie gang 😉

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. marts 2016 kl. 12:25

    Kære Sandra,
    Dejligt at høre 🙂

  7. Dorthe skriver

    15. juni 2016 kl. 11:25

    Her skal minuturet også maks sættes på ti minutter hvis jeg bager disse cookies ved 190 grader varmluft, da de ellers bliver sorte. Derudover trykker jeg dem ikke bare let flade, inden jeg sætter dem i ovnen, men jeg trykker dem så flade, som jeg reelt gerne vil have dem, når de er bagt – for for mig flyder de næsten ikke ud. Sidste gang jeg bagte dem undlod jeg saltet, da jeg synes, at der egentlig er ret meget salt smag fra peanutbutteren (men der findes måske nogle udgaver uden salt?). Men en god opskrift, det er det. Man skal bare lige holde øje med banditterne, da ovne jo er forskellige og her ville de blive helt forkullede, hvis jeg gav dem 14 min 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2016 kl. 12:08

    Kære Dorthe,
    Tak for gode tips 🙂

  9. Elise R. skriver

    8. oktober 2016 kl. 18:45

    Så er jeg igen igen igang med at bage disse lækkerheder :p De er blevet fast tradition som fortjent energi”bar” når vi er kommet i mål efter eremitageløbet :p De er virkelig så skønne og lækre!! Tusind tak 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2016 kl. 19:00

    Kære Elise,
    Det lyder som verdens mest lækre, hyggelige og ikke mindst FORTJENTE tradition 🙂
    Rigtig godt løb!
    Kh Anne

  11. Rasmus Nielsen skriver

    14. februar 2018 kl. 18:01

    Jeg har nu lavet disse lækre cookies en del gange, og deler lystigt ud af dem (Og opskriften).. De er et hit, uanset hvor de bliver præsenteret! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    14. februar 2018 kl. 22:29

    Kære Rasmus,
    TUSIND tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for at høre!

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. “Fornyet-energi-til-eksamenslæsningen” cookies | CHRISTINA N. siger:
    6. januar 2015 kl. 22:14

    […] cokkies smager virkelig godt og er super lækre og sprøde. Opskriften stammer fra Anne au Chocolat, hvor jeg blot at justeret lidt på mængderne. Mine blev blev lidt til den mørke side, men de […]

  2. Peanut butter cookies med Crushed Diamonds chokolade - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:55

    […] to år siden var jeg ikke så begejstret for peanut butter, hvilket fremgår ret tydeligt i dette indlæg. Siden hen er jeg faktisk blevet ret pjattet med peanut butter, ofte smurt på ristet rugbrød, som […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap