Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Bittesmå mazariner med chokolade og kirsebær

28. oktober 2011 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Nogle gange har jeg bare allermest lyst til en lillebitte kage til kaffen. Eller det har jeg faktisk altid. Normalt nøjes jeg med et stykke chokolade, men det hænder også, at jeg bager nogle små kager, som jeg ved samme lejlighed kan dele ud af til mine venner.
Det skete også forleden, da jeg bagte disse bittesmå mazariner med amarena kirsebær og mørk chokolade. De hittede hos min veninde Kristina og også hos min bror og hans kæreste. Selvom min bror ikke er så meget for søde sager, syntes han godt om kombinationen af marcipan, søde kirsebær og mørk chokolade. Det gjorde vi piger bestemt også.
Der er noget ret raffineret, voksent og mådeholdent over små kager – i hvert fald hvis man kun spiser én af dem. Det lykkedes dog aldrig for mig kun at nøjes med en, men skidt pyt! Selv efter at have spist fire synes jeg stadig, at der er noget raffineret – og elegant – over disse bittesmå kager. Det er formentlig de funklende amarena kirsebær, der drager mine øjne, som var de sorte diamanter.

Til de bittesmå kager skal du bruge

100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
2 spsk mel
50 g mørk chokolade, caraïbe fra Valrhona, hakket
amarena kirsebær

Pisk marcipan og  sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen under stadig piskning. Vend mel i og til sidst den hakkede chokolade. Hæld dejen i små financierforme (andet kan også gøre det) og tryk forsigtigt et afdryppet kirsebær ned i hver lille kage. Hvis det er store financierforme, kan der være 3 kirsebær på rad og række. Bag kagerne ved 180 grader, til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter.

Lad dem køle af og spis dem gerne til en kop god sort kaffe.

Skrevet i: Kager Tags: amarena kirsebær, caraïbe, chokolade, financierforme, kirsebær, marcipan, mazarin, mazarinkage, mørk chokolade, valrhona

Previous Post: « Til macaron-kursus hos Nikolaos Strangas
Next Post: Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne K skriver

    28. oktober 2011 kl. 08:34

    Kære Anne
    Hvor ser de kager skønne ud.
    Og du frister … hvor får jeg lyst til at købe financierforme… om ikke andet så for at føle mig voksen og elegant 😉
    Kh Hanne

  2. foodfanatic skriver

    28. oktober 2011 kl. 08:57

    Smukt som altid. De lyder lige som noget for mig. Elsker marcipan.
    God weekend søde Anne.
    Kh Nadia

  3. Katrine skriver

    28. oktober 2011 kl. 09:08

    Kære Anne.
    Jeg er netop blevet præsenteret for din blog af en veninde for et par uger siden, og jeg må tilstå, at jeg er dybt imponeret! Du har jo en hel række opskrifter, jeg må afprøve. Ovenfornævnte er ingen undtagelse! Jeg tænkte, at jeg måske ville dyppe bunden i smeltet chokolade frem for at komme det i dejen. Hvad mener du?

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:12

    Kære Hanne
    Financierforme er en fantastisk investering 🙂 Jeg tror, at jeg har fem forskellige størrelser – og jeg er glad for dem alle!
    Go’ weekend.
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:12

    Kære søde Nadia
    Jeg tænkte også på dig, da jeg bagte kagerne! Jeg ved jo, at du elsker marcipan 🙂
    Ha’ en dejlig weekend!
    Kram fra Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:13

    Kære Katrine
    Tak for en skøn kommentar. Dejligt at du synes om min søde blog!
    Jeg synes, at den er en fantastisk god idé at dyppe kagernes bund i chokolade 🙂
    Kh Anne

  7. Laura skriver

    28. oktober 2011 kl. 13:12

    Det lyder som himlen i en mundfuld. -Fantastisk! Og så er amarena kirsebær noget jeg bruger alt for lidt generelt. Dejligt med lidt inspiration til hvad man kan putte dem i 🙂
    God weekend!

  8. Maiken skriver

    28. oktober 2011 kl. 15:02

    Ihh hvor er de bare fine, er vild med et enkle kirsebær i midten. Er helt enig i det med de små kager – også selvom jeg heller aldrig kan holde mig til én 🙂
    KH Maiken

  9. Ester Larsen skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:40

    Jeg har længe været på udkig efter financierforme. Vil du fortælle hvor du har købt dine?
    Ester

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:55

    Kære Laura
    Tak for endnu en dejlig kommentar. Jeg bliver glad hver gang 🙂
    God weekend til dig også!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:56

    Kære Maiken
    Endnu en gang kan jeg mærke, at vi har samme store mad/kagehjerte 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:57

    Kære Ester
    Mine forme er købt i Frankrig, men Kunst og Køkkentøj (som både ligger i Kbh og i Århus) har flere forskellige slags!
    God weekend.
    Venligst Anne

  13. Dicte skriver

    14. november 2011 kl. 22:16

    De ser virkelig smukke, og meget elegante ud, og lige til at spise.
    Den opskrift må afprøves!

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2011 kl. 11:30

    Tak Dicte 🙂 Glæd dig og god tirsdag!

  15. Bente skriver

    7. december 2012 kl. 17:09

    Hej!

    Jeg har fundet din opskrift med amarena kirsebær via google – ved du hvor lang holdbarhed et glas kirsebær har efter åbning ? Jeg har et glas stående der egentlig skulle gemmes til jul men jeg har meget lyst til at begynde at bage med dem nu…

    venlig hilsen Bente

  16. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2012 kl. 09:28

    Kære Bente
    Amarena kirsebærrene kan holde sig i et år hvis ikke mere på køl i åbnet tilstand.
    Der er så meget sukker i, at de holder sig fint 🙂

    Kh Anne

  17. Bente skriver

    8. december 2012 kl. 11:03

    Tak for det! Så er det jo bare med at komme i gang…

  18. Bente skriver

    12. december 2012 kl. 19:03

    Hej igen…

    Jeg har i dag prøvet at lave dine konfektstykker med hvid (jeg brugte mørk) chokolade og amarena kirsebær, men nu er jeg kommet i tvivl om hvordan jeg skal opbevare dem når der er hele kirsebær indeni – er der ikke noget med chokolade blir kedeligt i køleskabet – men kan kirsebærene holde sig (uden siruppen, som vel konserverer noget) uden for køleskabet i et par uger til jul?

    Venlig hilsen Bente

  19. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:25

    Kære Bente
    Jeg vil nok lade dem stå ved stuetemperatur. Men jeg tror ikke, at de holder helt til jul uden at blive kedelige.

    Kh Anne

  20. Sanne skriver

    18. februar 2013 kl. 15:33

    Kære Anne,
    Tak for en fantastisk blog!
    Er disse kager fryseegnet?
    Vh Sanne

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2013 kl. 23:13

    Kære Sanne
    Ja, det kan du tro, at de er 🙂

    kh Anne

  22. Charlotte skriver

    1. marts 2013 kl. 08:38

    Hej Anne,
    de her kager ser helt vildt lækre ud! Men jeg er ret grøn mht bagning og skal helst ha det skåret ud i pap, så jeg har et par spørgsmål.
    Hvor mange kager blir der ca af den portion?
    Kan jeg bruge en almindelig muffinform? Jeg ved godt de ikke blir helt så fine, men jeg har altså ikke ku finde de der financier forme (heller ikke i Kunst og Køkkentøj)
    Og sidst, smører du formene? Og med hvad? 🙂
    Håber ikke det er alt for dumme spørgsmål 😉 Glæder mig til at prøve mazarinerne!
    Kh Charlotte

  23. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:24

    Kære Charlotte
    Det er helt i orden 🙂 Du kan sagtens bruge muffins forme – men så skal bagetiden nok øges lidt. Smør dem gerne med smør!

    Kh Anne

  24. frederikke bakken skriver

    22. august 2013 kl. 19:40

    hej – super gode …jeg prøvede med hasselnødder og valnødder i .. rigtig godt sammen med chokoladen… og masser af chokolade

  25. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2013 kl. 08:14

    Kære Frederikke

    Dejligt 🙂

    Kh Anne

  26. Linda skriver

    14. december 2014 kl. 12:22

    Havde ikke lige kirsebær på lager, så det må blive en anden gang de ryger i.
    Brugte til gengæld revet skal af en appelsin, og mixede chokoladen af mørk m/chili og hvid. Det var nu ikke så ringe 😉
    Til gengæld var det noget skrammel, at få af muffinformene 🙁 Har ikke de fancy forme, og har aldrig haft problemer med dem af papir. Der er da også så rigeligt med smør i, at det ikke burde være noget problem. Men desværre. De måtte spises me vrangen ud på formene.
    Smagen fejlede heldigvis ingenting 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap