E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bittesmå mazariner med chokolade og kirsebær

28. oktober 2011 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Nogle gange har jeg bare allermest lyst til en lillebitte kage til kaffen. Eller det har jeg faktisk altid. Normalt nøjes jeg med et stykke chokolade, men det hænder også, at jeg bager nogle små kager, som jeg ved samme lejlighed kan dele ud af til mine venner.
Det skete også forleden, da jeg bagte disse bittesmå mazariner med amarena kirsebær og mørk chokolade. De hittede hos min veninde Kristina og også hos min bror og hans kæreste. Selvom min bror ikke er så meget for søde sager, syntes han godt om kombinationen af marcipan, søde kirsebær og mørk chokolade. Det gjorde vi piger bestemt også.
Der er noget ret raffineret, voksent og mådeholdent over små kager – i hvert fald hvis man kun spiser én af dem. Det lykkedes dog aldrig for mig kun at nøjes med en, men skidt pyt! Selv efter at have spist fire synes jeg stadig, at der er noget raffineret – og elegant – over disse bittesmå kager. Det er formentlig de funklende amarena kirsebær, der drager mine øjne, som var de sorte diamanter.

Til de bittesmå kager skal du bruge

100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
2 spsk mel
50 g mørk chokolade, caraïbe fra Valrhona, hakket
amarena kirsebær

Pisk marcipan og  sukker godt sammen og tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt derefter æggene et ad gangen under stadig piskning. Vend mel i og til sidst den hakkede chokolade. Hæld dejen i små financierforme (andet kan også gøre det) og tryk forsigtigt et afdryppet kirsebær ned i hver lille kage. Hvis det er store financierforme, kan der være 3 kirsebær på rad og række. Bag kagerne ved 180 grader, til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter.

Lad dem køle af og spis dem gerne til en kop god sort kaffe.

Skrevet i: Kager Tags: amarena kirsebær, caraïbe, chokolade, financierforme, kirsebær, marcipan, mazarin, mazarinkage, mørk chokolade, valrhona

Previous Post: « Til macaron-kursus hos Nikolaos Strangas
Next Post: Peanutbutter cookies med lys og mørk chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne K skriver

    28. oktober 2011 kl. 08:34

    Kære Anne
    Hvor ser de kager skønne ud.
    Og du frister … hvor får jeg lyst til at købe financierforme… om ikke andet så for at føle mig voksen og elegant 😉
    Kh Hanne

  2. foodfanatic skriver

    28. oktober 2011 kl. 08:57

    Smukt som altid. De lyder lige som noget for mig. Elsker marcipan.
    God weekend søde Anne.
    Kh Nadia

  3. Katrine skriver

    28. oktober 2011 kl. 09:08

    Kære Anne.
    Jeg er netop blevet præsenteret for din blog af en veninde for et par uger siden, og jeg må tilstå, at jeg er dybt imponeret! Du har jo en hel række opskrifter, jeg må afprøve. Ovenfornævnte er ingen undtagelse! Jeg tænkte, at jeg måske ville dyppe bunden i smeltet chokolade frem for at komme det i dejen. Hvad mener du?

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:12

    Kære Hanne
    Financierforme er en fantastisk investering 🙂 Jeg tror, at jeg har fem forskellige størrelser – og jeg er glad for dem alle!
    Go’ weekend.
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:12

    Kære søde Nadia
    Jeg tænkte også på dig, da jeg bagte kagerne! Jeg ved jo, at du elsker marcipan 🙂
    Ha’ en dejlig weekend!
    Kram fra Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 12:13

    Kære Katrine
    Tak for en skøn kommentar. Dejligt at du synes om min søde blog!
    Jeg synes, at den er en fantastisk god idé at dyppe kagernes bund i chokolade 🙂
    Kh Anne

  7. Laura skriver

    28. oktober 2011 kl. 13:12

    Det lyder som himlen i en mundfuld. -Fantastisk! Og så er amarena kirsebær noget jeg bruger alt for lidt generelt. Dejligt med lidt inspiration til hvad man kan putte dem i 🙂
    God weekend!

  8. Maiken skriver

    28. oktober 2011 kl. 15:02

    Ihh hvor er de bare fine, er vild med et enkle kirsebær i midten. Er helt enig i det med de små kager – også selvom jeg heller aldrig kan holde mig til én 🙂
    KH Maiken

  9. Ester Larsen skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:40

    Jeg har længe været på udkig efter financierforme. Vil du fortælle hvor du har købt dine?
    Ester

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:55

    Kære Laura
    Tak for endnu en dejlig kommentar. Jeg bliver glad hver gang 🙂
    God weekend til dig også!
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:56

    Kære Maiken
    Endnu en gang kan jeg mærke, at vi har samme store mad/kagehjerte 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2011 kl. 16:57

    Kære Ester
    Mine forme er købt i Frankrig, men Kunst og Køkkentøj (som både ligger i Kbh og i Århus) har flere forskellige slags!
    God weekend.
    Venligst Anne

  13. Dicte skriver

    14. november 2011 kl. 22:16

    De ser virkelig smukke, og meget elegante ud, og lige til at spise.
    Den opskrift må afprøves!

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2011 kl. 11:30

    Tak Dicte 🙂 Glæd dig og god tirsdag!

  15. Bente skriver

    7. december 2012 kl. 17:09

    Hej!

    Jeg har fundet din opskrift med amarena kirsebær via google – ved du hvor lang holdbarhed et glas kirsebær har efter åbning ? Jeg har et glas stående der egentlig skulle gemmes til jul men jeg har meget lyst til at begynde at bage med dem nu…

    venlig hilsen Bente

  16. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2012 kl. 09:28

    Kære Bente
    Amarena kirsebærrene kan holde sig i et år hvis ikke mere på køl i åbnet tilstand.
    Der er så meget sukker i, at de holder sig fint 🙂

    Kh Anne

  17. Bente skriver

    8. december 2012 kl. 11:03

    Tak for det! Så er det jo bare med at komme i gang…

  18. Bente skriver

    12. december 2012 kl. 19:03

    Hej igen…

    Jeg har i dag prøvet at lave dine konfektstykker med hvid (jeg brugte mørk) chokolade og amarena kirsebær, men nu er jeg kommet i tvivl om hvordan jeg skal opbevare dem når der er hele kirsebær indeni – er der ikke noget med chokolade blir kedeligt i køleskabet – men kan kirsebærene holde sig (uden siruppen, som vel konserverer noget) uden for køleskabet i et par uger til jul?

    Venlig hilsen Bente

  19. Anne au Chocolat skriver

    12. december 2012 kl. 19:25

    Kære Bente
    Jeg vil nok lade dem stå ved stuetemperatur. Men jeg tror ikke, at de holder helt til jul uden at blive kedelige.

    Kh Anne

  20. Sanne skriver

    18. februar 2013 kl. 15:33

    Kære Anne,
    Tak for en fantastisk blog!
    Er disse kager fryseegnet?
    Vh Sanne

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2013 kl. 23:13

    Kære Sanne
    Ja, det kan du tro, at de er 🙂

    kh Anne

  22. Charlotte skriver

    1. marts 2013 kl. 08:38

    Hej Anne,
    de her kager ser helt vildt lækre ud! Men jeg er ret grøn mht bagning og skal helst ha det skåret ud i pap, så jeg har et par spørgsmål.
    Hvor mange kager blir der ca af den portion?
    Kan jeg bruge en almindelig muffinform? Jeg ved godt de ikke blir helt så fine, men jeg har altså ikke ku finde de der financier forme (heller ikke i Kunst og Køkkentøj)
    Og sidst, smører du formene? Og med hvad? 🙂
    Håber ikke det er alt for dumme spørgsmål 😉 Glæder mig til at prøve mazarinerne!
    Kh Charlotte

  23. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2013 kl. 11:24

    Kære Charlotte
    Det er helt i orden 🙂 Du kan sagtens bruge muffins forme – men så skal bagetiden nok øges lidt. Smør dem gerne med smør!

    Kh Anne

  24. frederikke bakken skriver

    22. august 2013 kl. 19:40

    hej – super gode …jeg prøvede med hasselnødder og valnødder i .. rigtig godt sammen med chokoladen… og masser af chokolade

  25. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2013 kl. 08:14

    Kære Frederikke

    Dejligt 🙂

    Kh Anne

  26. Linda skriver

    14. december 2014 kl. 12:22

    Havde ikke lige kirsebær på lager, så det må blive en anden gang de ryger i.
    Brugte til gengæld revet skal af en appelsin, og mixede chokoladen af mørk m/chili og hvid. Det var nu ikke så ringe 😉
    Til gengæld var det noget skrammel, at få af muffinformene 🙁 Har ikke de fancy forme, og har aldrig haft problemer med dem af papir. Der er da også så rigeligt med smør i, at det ikke burde være noget problem. Men desværre. De måtte spises me vrangen ud på formene.
    Smagen fejlede heldigvis ingenting 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap