E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Til macaron-kursus hos Nikolaos Strangas

26. oktober 2011 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Den ovenfor viste macaron var jeg med til at lave og spise i mandags – og faktisk også alle de andre på de øvrige billeder. Dog kunne jeg desværre ikke spise dem alle sammen.

Som I nok forstår, tilbragte jeg mandag aften i paradis. 4 timers dessertparadis. Jeg var nemlig til macaron-kursus sammen med en flok venner fra Chokoladeselskabet hos den dejlige Nikolaos Strangas.

Jeg har før selv lavet macarons, og jeg har altid været ret tilfreds med udfaldet. Til gengæld har jeg også altid vidst, at mine små macarons hverken kan hamle op med Pierre Hermés, Ladurées eller Mr. Strangas’, men det stræber jeg heller ikke efter. Jeg kan godt lide, at mine bare er hyggelige og har et sødt hjemmelavet vibe over sig.

Så jeg overlader de professionelle macarons til de professionelle.

Ikke desto mindre var Nikos kursus enormt inspirerende!

Når Niko laver macarons, bruger han en masse seje teknikker, og han har en række teorier om, hvordan man skaber den perfekte macaron. Det var – selv for mig som elsker de “hjemmelavede” macarons – vidunderligt, at han ville dele nogle af hemmelighederne med os! Jeg kan løfte sløret for, at det har at gøre med en særlig ovn, den perfekte røremaskine, og de helt rigtige æggehvider – og så også lidt andre mellemregninger.

På kurset lavede vi også chokolade-ganache og lærte hemmeligheder bag den emulsion, som skal til for at lave en smuk og rigtig ganache. Ganachen lavede vi på Coeur de Guanaja, som er en 80% chokolade fra Valrhona. Lidt for mørk til min chokoladesmag, men ganachen passede vidunderligt godt som fyld mellem søde macarons. Apropos ganache og Valrhona, viste Niko os også nogle fine videoer fra L’École du Grand Chocolat, hvor mit choko-idol Frédéric Bau fortalte om ganache og emulsion og friktion. Yderst spændende, og en fryd for ørerne med lidt fransk tale (der var også engelske undertekster).

Nogle af macarons’ne fyldte vi også med Nikos guddommelige saltkaramel med lys chokolade i. Til min store ærgrelse måtte jeg ikke få opskriften, men ok det er jo også en forretningshemmelighed! Til gengæld havde Niko intet imod, at jeg spiste adskillige skefulde af den cremede, bløde og letsalte karamel. Han er sød ligesom karamellen.

Hvis I endnu ikke har været forbi hans skønne Conditori på Åboulevarden, så lov mig at I snart gør det. Niko lever og ånder for de smukke kreationer og de bedste råvarer. Hans kagekærlighed er uden sidestykke!

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeganache, Frédéric Bau, ganache au chocolat, macaron, macaronkursus, macarons, macarons au chocolat, Nikolaos Strangas, saltet karamel, saltkaramel, valrhona

Previous Post: « Kanelbagte blommer
Next Post: Bittesmå mazariner med chokolade og kirsebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette B. skriver

    26. oktober 2011 kl. 16:01

    Det kursus må jeg da også prøve! Og ja, han gør indtryk, Nikolaos – både kager, person og den service man får, når man besøger hans gennemført toplækre cakeaway!

  2. Katrine Nøhr-Meldgaard skriver

    26. oktober 2011 kl. 16:39

    Ej, det lyder som det perfekte kursus.
    Jeg elsker også hans macarons og især den med saltkaramel, mums.

  3. Annika skriver

    26. oktober 2011 kl. 16:59

    Har ham desværre stadig til gode 🙁
    Hans adresse står i min mobil, og håber at jeg til december eller januar kommer ind i kbh-området og i nærheden…. og så SKAL jeg bare ind og bruge alt for mange penge, på alt for mange kcal – og nyde dem hver og en forhåbenligt …. både derinde og det hjembragte 😉
    En synd med god samvittighed – og glæder mig 😀

    Hvilken fantastisk aften det må have været 🙂

  4. Anni skriver

    26. oktober 2011 kl. 18:27

    Oolala, det ser godt ud. Flotte billeder!
    Kunne godt overveje det kursus. Når jeg forsøger falder de nemlig altid sammen, og så er det altså ikke helt så charmerende, selvom de er hjemmelavede.

  5. Lejla skriver

    26. oktober 2011 kl. 19:35

    Uuh, hvordan kommer man på sådan et kursus?

  6. Sif skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:13

    Nu har du talt så pænt om ham fidutsen så ofte at jeg efterhånden er ved at være mør. Jeg tror jeg vil tage springet og købe en kage næste gang jeg er i KBH… trods alle mine principper om ikke at købe konditorkage i Danmark.

    … men hvad gør jeg så hvis jeg bliver afhængig?

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:17

    Kære Mette B
    Det glæder mig at høre, at du også synes om Niko og hans kager.
    Han har en kæmpe plads i mit kagehjerte!
    Alt godt,
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:18

    Kære Katrine
    Som du jo nok kunne læse, er jeg pænt forelsket i hans macarons med saltkaramel!
    Jeg tror, at jeg ville være et lidt lykkeligere mennesker, hvis jeg spiste sådan én hver dag 🙂
    Alt godt,
    Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:20

    Kære Annika
    Jeg glæder mig til at høre om dit kageeventyr hos Niko, du har syndet med god samvittighed 🙂 Glæd dig!
    Alt godt,
    Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:21

    Kære Anni
    Kurset var fantastisk og meget anbefalelsesværdig, men jeg er altså sikker på at du godt kan give dine macarons “fødder” på egen hånd 🙂
    Alt godt,
    Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:23

    Kære Lejla
    Jeg tror, at Niko gerne holder kurser, hvis man kan samle en flok! 🙂
    Prøv at tage kontakt til ham.
    Alt godt,
    Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 20:27

    Kære Sif
    Først og fremmest: jeg er sikker på, at du bliver afhængig! I min optik er Nikos kager lige så guddommelige som de franske, så hvis du kan spise dem, kan du af princip også spise hans.
    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om Fidutsen kager – og jeg tager gerne med 🙂

  13. Astrid Werge skriver

    30. oktober 2011 kl. 19:41

    Wauuuuw.. Det er ser jo SÅ godt ud!! 🙂
    Hvilken røremaskine er den perfekte? Afslørede han det?? 😉

  14. Camilla (Himmelske kager) skriver

    2. november 2011 kl. 21:15

    Niko er så utrolig inspirerende og hans kærlighed til kager er jo fortryllende og smittende. Jeg havde en skøn eftermiddag på hans konditori og jeg er da fuldstændig grøn af misundelse over, at det kursus. Det gad jeg SÅ godt have været med på 😉

Trackbacks

  1. I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas | Anne au Chocolat siger:
    23. februar 2012 kl. 12:59

    […] til mig bestående sprøde kiks med den lækreste smag af SMØR og så hans famøse og føromtalte saltkaramel med lys Valrhona i, som jeg stadig ikke må få opskriften på. Dog har jeg lært at leve med det. […]

  2. I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:11

    […] til mig bestående sprøde kiks med den lækreste smag af SMØR og så hans berømte og føromtalte saltkaramel med lys Valrhona i, som jeg stadig ikke må få opskriften på. Dog har jeg lært at leve med det. […]

  3. I går spiste jeg saltkaramel hos min søde ven Nikolaos Strangas - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:22

    […] til mig bestående sprøde kiks med den lækreste smag af SMØR og så hans berømte og føromtalte saltkaramel med lys Valrhona i, som jeg stadig ikke må få opskriften på. Dog har jeg lært at leve med det. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap