E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kanelbagte blommer

24. oktober 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Da jeg forleden bagte de små kager med hvid chokolade, var det umuligt for mig at proppe alle blommerne i dem. Derfor valgte jeg at bage resten af blommerne for sig selv med lidt kanel og sukker på.

Jeg halverede 8 blommer, dryssede omtrent 2 spsk sukker på og tilsidst et godt skvæt kanel. Jeg bagte blommerne i et ildfast fad ved 180 grader i ca. 20 minutter, til de var blevet godt bløde, lidt karamelliserede men stadigvæk super saftige.

Efter afkøling spiste jeg nogle af dem på et stykke knækbrød med smør. En slags alternativ syltetøj kan man vel kalde de bagte blommer. Jeg er sikker på, at lidt hakket mørk chokolade (Guanaja 70% fra Valrhona er et godt bud) ville passe strålende til sådan en lille bittersød blommemad, men den idé kom jeg først på, da jeg for længst havde spist den.

Jeg brugte i øvrigt denne her ÆGTE kanel til blommerne. Den er min absolut favorit kanel, som jeg køber, når jeg besøger mor og far i Indien, eller også får jeg dem til at tage den med hjem til mig, når de er i Danmark. Den er fra Sri Lanka og er en sand eksplosion af aromaer og dufte i modsætning til den billige cassia-bark, som tit sælges herhjemme under navnet kanel. Der er virkelig en verden til smagsforskel. Så kære folk, husk at købe ægte kanel!

Skrevet i: Uncategorized Tags: ægte kanel, bagte blommer, chokolade, danske blommer, guanaja, Indien, kanelbagte blommer, knækbrød, smør, Sri Lanka, sukker, syltetøj, valrhona

Previous Post: « Små blommekager med hvid chokolade
Next Post: Til macaron-kursus hos Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    24. oktober 2011 kl. 16:22

    Hej Anne!
    Jeg har lige opdaget din blog i dag, og det er en skam jeg først gør det nu, for hold op den sidder lige i skabet. Dine opskrifter ser simpelthen så indbydende og lækre ud. Det må blive næste projekt at få bagt en af dem 😉

    Bedste hilsner Stine

  2. Katrine skriver

    26. oktober 2011 kl. 13:41

    Hej Anne.
    Jeg er vild med din blog og har fulgt med igennem længere tid. Den der kanel lyder helt fantastisk – tror du den er mulig at opstøve i Danmark, hvis man ikke lige har kontakter i Indien?
    Venlig hilsen Katrine

  3. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 14:46

    Kære Katrine

    Tusind tak for din kommentar 🙂
    Jeg har ladet mig fortælle, at man kan købe ÆGTE/Sri Lankansk kanel i de fleste helsekostbutikker. Prøv dér!

    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2011 kl. 17:32

    Kære Stine
    Mange tak! Det glæder mig at høre, at du synes om de søder sager på min lille chokoblog 🙂

  5. Kristina skriver

    28. november 2011 kl. 14:43

    Ved godt det er læææænge siden du har skrevet det her indlæg (har fulgt med på din blog i lang tid, men så begyndte jeg på uni :b Fantastisk blog!) Men vil bare lige tilføje at “det falske kanel” altså cassia bark også er skadeligt for leveren i for store mængder – og specielt for små børn, hvis de får meget grød med “kanel”!
    Og ægte kanel er altså bare BEDRE 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:53

    Kære Kristina
    Tak for dejlig info 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Et bud på en sjovere morgenmad: havre flakes, hvid chokolade, pomelo og sødmælksyoghurt | Anne au Chocolat siger:
    24. januar 2012 kl. 08:12

    […] tiden består min morgenmad oftest af havregrød, som jeg spicer op med skyr, kanel, mandler og rosiner. Det hænder egentlig også ret tit, at jeg får et blødkogt æg og rugbrød […]

  2. Et bud på en sjovere morgenmad: havre flakes, hvid chokolade, pomelo og sødmælksyoghurt - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:25

    […] tiden består min morgenmad oftest af havregrød, som jeg spicer op med skyr, kanel, mandler og rosiner. Det hænder egentlig også ret tit, at jeg får et blødkogt æg og rugbrød […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap