E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små blommekager med hvid chokolade

21. oktober 2011 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Disse små hvide chokoladekager kom til verden, da jeg havde blommer i fryseren. Jeg er nemlig i gang med at rydde op i min fryser, da jeg snart skal flytte. Efter 4,5 år med et kollegiekøkken, får jeg nu mit eget køkken. At jeg glæder mig er en underdrivelse. Efter 4,5 år kan jeg pakke mit køkkengrej ud og lægge det på plads i skufferne i mit eget køkken i stedet for blot at have det liggende inde på mit værelse. Efter 4,5 år får min baby (ismaskinen) endelig lov til at få sin helt egen plads i køkkenet. Jeg går rundt i en rus af lykke blot ved tanken!

Flytningen kommer I garanteret til at stifte yderligere bekendtskab med her på bloggen i løbet af de næste par uger, men nu må jeg hellere give skrivepladsen til kagerne. De små blommekager med hvid chokolade. Kagernes hvide chokoladedej giver et fint sødt modspil til de let bitre karamelliserede blommer, som ligger ovenpå.
Kagerne opstod i mit hoved, da jeg stod i køkkenet, og de blev dejlige. Sprøde udenpå og saftigt bløde indvendigt. Og så forguder jeg for tiden smagen af hvid chokolade. Jeg tror, at de er gode med let pisket fløde til. Prøv dem!

Til 6 små kager skal man bruge

70 g smør
70 g hvid chokolade, hakket, Ivoire fra Valrhona
1 æg
60 g sukker
40 g mel
1 knsp salt
6 blommer, halverede
2 spsk sukker

Smelt smørret i en gryde, smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i.
Fordel kagedejen i 6 små runde smurte kageforme. Put to halve blommer med indersiden op ad i hver form, og drys med lidt sukker. Bag i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 15 minutter.
Vent med at vende dem ud af formene, til de er helt afkølede.

Skrevet i: Kager Tags: blommer, blondies, danske blommer, hvid chokolade, ivoire, valrhona

Previous Post: « Den mest yummy dessert på restaurant Mêlée
Next Post: Kanelbagte blommer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    21. oktober 2011 kl. 13:39

    Hvor er de smukke søde Anne. Endnu engang tillykke med dit nye hjem.
    Knus Nadia

  2. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    21. oktober 2011 kl. 15:48

    Kæreste Anne!!! Hvor var det hyggeligt at se dig “igen” Det har været en fornøjelse at følge dig her på din blog!!! Din entusiasme for især kagerne og chokoladen!!! Hvis nogen fortjener sit eget køkken er det sandelig dig……Selv om det ikke altid hænger sammen med godt køkken og resultat!!! er det rart for dig at få dine ting i egne skuffer og skabe….Gennem årene har jeg ofte smagt noget utrolig lækker mad – fremstillet i et simpelt gadekøkken. Blommekagerne ser lækre ud og minder mig om mit barndomshjem ..hvor der var lidt jord til!!! der var frugttræer i alle afskygninger og ikke mindst Viktorieblommerne med den smukke farve og søde smag….husker jeg …mange kreationer blev der af dem….nyd kagerne og dit “eget værksted” Kærlige tanker fra Nanna

  3. Camilla (Himmelske kager) skriver

    22. oktober 2011 kl. 10:34

    Ej, hvor lyder de bare liiige noget for mig. og hvor er det heldigt, at jeg har blommer i fryseren og hvid chokolade i køkkenskabet. Dem må jeg simpel hen prøve at lave!

    Og stort tillykke med dit nye hjem med dit nye køkken. Jeg har aldrig boet på kollegie (jeg boede i lejlighed, da jeg studerede), men jeg har et skrækkeligt køkken og har i årevis glædet mig til en dag at få et nyt. Så jeg kan nu levende forestille hvor dejligt det må være at få sit eget køkken med plads til det meste. Skønt! Glæder mig til at se mere til det.

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2011 kl. 09:24

    Kære Nadia
    Tak hvor er du sød! Jeg glæder mig til at få dig på besøg i mit nye hjem 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2011 kl. 09:28

    Kære Nanna
    Det var en fornøjelse at møde dig igen sidste weekend. Jeg blev rørt af dine fine ord til mig og bloggen, ligesom jeg bliver rørt af din fine kommentar nu!
    Det lyder som en fantastisk barndomshjem du har haft dig med alle frugttræerne. Jeg håber også, at jeg en gang får en have med frugttræer og buske med bær 🙂
    Kærligst,
    Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2011 kl. 09:30

    Kære Camilla
    Tak for en dejlig kommentar!
    Ja, det er utroligt hvor vigtigt et godt køkken er for os foodies 🙂

  7. Stephanie skriver

    25. juni 2012 kl. 19:12

    Hvor ser de lækre ud :o)

    Vil man kunne lave dem i en større form? Hvor mange pers er der så til og hvordan skal den bages?

Trackbacks

  1. Små blommekager med hvid chokolade | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    21. oktober 2011 kl. 13:25

    […] See the article here: Små blommekager med hvid chokolade […]

  2. Blommer – Ficaire et Podagraire // Vorterod og Skvalderkål siger:
    4. august 2016 kl. 09:15

    […] https://anneauchocolat.dk/?p=3027 […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap