Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Den mest yummy dessert på restaurant Mêlée

18. oktober 2011 af Anne au Chocolat

Kender I det, når man smager en skefuld af en dessert og pludselig føler, at man er havnet i paradis ? Den følelse havde jeg i min krop og i mit madhjerte i fredags, da jeg var på Jens Vestergaards dejlige restaurant Mêlée med min far.

Denne skønne fredag aften på Mêlée havde vi forinden drukket dejlig champagne, spist lækre snacks og den mest fabelagtigt fantastiske tartar, og så smagte vi onglet (nyretap hedder det vist på dansk) for første gang og drak en knivskarp Château Montus 1990 til.

Da vi kom til desserten, var jeg helt og aldeles mæt, men så huskede jeg heldigvis på min anden mave (I ved.. den til søde sager!), og så var der pludselig plads og ekstra lyst til et sødt indslag.
Som I kan se på billedet, udgjorde desserten en ret rustik servering. Lige som jeg kan lide det, var der fokus på det solide håndværk og på enkelte gode råvarer, der bare sad lige i skabet. Desserten var et bagt æble med vanilleis. Punktum. Ja, det lyder meget simpelt, men det smagte så forbandet godt og varmede mit madhjerte helt igennem, ren comfort-yummy-food.
Det bagte æble var helt karamelliseret, da det kom ud af ovnen. Det havde dog trods mængden af sukker formået at bevare en stor del af sin oprindelige fine syrlighed, hvilke gav et godt modspil til den indkogte karamelliserede sukkerlage, der fulgte æblets vej på tallerkenen. Til det bagte æble blev der serveret en enorm skefuld af den mest fløjlsbløde og cremede vanilleis, jeg kender, spækket med de smukkeste sorte korn. Isen er lavet af Jakob de Neergaard, den tidligere køkkenchef fra Søllerød Kro.

Forrige gang jeg var på Mêlée, fik jeg en dejlig klassisk baba med armagnac og crème fraiche. Den smagte vidunderligt, men ikke desto bestilte jeg en kugle af Jakobs vanilleis bagefter, fordi jeg elsker den så meget.

Tak til Jens og Jakob for en dejlig efterårsagtig æbledessert med vanilleis!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, bagt æble, Jakob de Neergaard, karamel, Mêlée, Søllerød Kro, vanilleis, vanillekorn

Previous Post: « La Maison du Chocolat
Next Post: Små blommekager med hvid chokolade »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap