E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den mest yummy dessert på restaurant Mêlée

18. oktober 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Kender I det, når man smager en skefuld af en dessert og pludselig føler, at man er havnet i paradis ? Den følelse havde jeg i min krop og i mit madhjerte i fredags, da jeg var på Jens Vestergaards dejlige restaurant Mêlée med min far.

Denne skønne fredag aften på Mêlée havde vi forinden drukket dejlig champagne, spist lækre snacks og den mest fabelagtigt fantastiske tartar, og så smagte vi onglet (nyretap hedder det vist på dansk) for første gang og drak en knivskarp Château Montus 1990 til.

Da vi kom til desserten, var jeg helt og aldeles mæt, men så huskede jeg heldigvis på min anden mave (I ved.. den til søde sager!), og så var der pludselig plads og ekstra lyst til et sødt indslag.
Som I kan se på billedet, udgjorde desserten en ret rustik servering. Lige som jeg kan lide det, var der fokus på det solide håndværk og på enkelte gode råvarer, der bare sad lige i skabet. Desserten var et bagt æble med vanilleis. Punktum. Ja, det lyder meget simpelt, men det smagte så forbandet godt og varmede mit madhjerte helt igennem, ren comfort-yummy-food.
Det bagte æble var helt karamelliseret, da det kom ud af ovnen. Det havde dog trods mængden af sukker formået at bevare en stor del af sin oprindelige fine syrlighed, hvilke gav et godt modspil til den indkogte karamelliserede sukkerlage, der fulgte æblets vej på tallerkenen. Til det bagte æble blev der serveret en enorm skefuld af den mest fløjlsbløde og cremede vanilleis, jeg kender, spækket med de smukkeste sorte korn. Isen er lavet af Jakob de Neergaard, den tidligere køkkenchef fra Søllerød Kro.

Forrige gang jeg var på Mêlée, fik jeg en dejlig klassisk baba med armagnac og crème fraiche. Den smagte vidunderligt, men ikke desto bestilte jeg en kugle af Jakobs vanilleis bagefter, fordi jeg elsker den så meget.

Tak til Jens og Jakob for en dejlig efterårsagtig æbledessert med vanilleis!

Skrevet i: Uncategorized Tags: æbler, bagt æble, Jakob de Neergaard, karamel, Mêlée, Søllerød Kro, vanilleis, vanillekorn

Previous Post: « La Maison du Chocolat
Next Post: Små blommekager med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    18. oktober 2011 kl. 15:29

    Umm, hvor ser det lækkert ud! Er det “dessert-maven” du mener? Den er vi nogle som er heldige at være udstyret med 😉

  2. Marian skriver

    18. oktober 2011 kl. 18:13

    Jeg har heldigvis også altid plads til alle retter inkl. dessert i min mave når jeg spiser ude…. og jeg kan ikke være mere enig: simple desserter, ærlige råvarer og masser af gode smagoplevelser -så behøver det virkelig ikke være food stylet til den store guldmedajle hvis smagen er himmelsk!

  3. foodfanatic skriver

    18. oktober 2011 kl. 20:40

    Kære søde Anne
    Mmm… jeg tror aldrig, at et æble har set så syndigt ud. Får straks lyst til at lave dessert med æbler.
    Kram Nadia

  4. Laura skriver

    19. oktober 2011 kl. 07:57

    Jeg håber også at “An apple a day, keeps the doctor away” gælder, selvom æblet er blevet “lettere” tilberedt 😉 – Om ikke andet er det godt for sindet…

    Det ser godt nok lækkert ud!

    /Laura

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2011 kl. 18:52

    Kære Mette
    Det er lige præcis den mave, jeg taler om! Gudskelov for den 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2011 kl. 18:53

    Kære Marian
    Det lyder til, at vi er enige om mange dejlige ting 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2011 kl. 18:54

    Syndige æbler og søde Nadia længe leve 🙂 Vi ses snart igen!!!

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2011 kl. 18:54

    Kære Laura
    Du har så evigt ret! 🙂
    Desserten gjorde mig i hvert fald mega glad!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Brunch med savnede venner fra det jyske på en man Brunch med savnede venner fra det jyske på en mandag, sommerdag, Fars dag, fridag/Grundlovsdag. Tak for besøget kæreste @rikke_axelsen, Martin, Ida og Asta ❤️🌞
Ps. Drengene synes tit, at jeg laver for lidt bacon, så nu gik jeg all in 😁🥓✨
Burrata i sommerklæder med mynte, merian og purløg fra haven - nydt i haven den skønne søndag aften 🫶🏻 Perfekt tilbehør til grillmad 🌞😋
Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morg Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morgengrøden. Vil I have opskriften?🌞
Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap