E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

La Maison du Chocolat

12. oktober 2011 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Mine forældre tilbragte i sidste uge nogle dage i London. Og min far tilbragte i løbet af dagene flere stunder på at sms’e eller ringe til mig, da han liiige ville (bare måtte!) fortælle mig, hvad han og mor havde spist og hvor henne. Heldige asener, siger jeg bare!
Da mor og far kom hjem, følte jeg mig dog også ret heldig.  De havde nemlig taget chokolade med hjem fra parisiske  La Maison du Chocolat, som også har butik i London.
I den fine gavepose lå der en endnu finere æske. Da jeg åbnede æsken, blev mine øjne mødt at et lille chokolade-skatkammer. Et trøffel-skatkammer, nærmere fortalt. Mor og far havde efter længere tids overvejelse valgt at købe truffes natures med hjem til mig. En klog beslutning, da jeg holder så utroligt meget at den rene chokoladesmag, der ofte gemmer sig i sådanne trøfler.
Jeg måtte straks smage.. en dejlig cremet bittersød og fløjlsblød oplevelse omringet af et fint let lag af kakaopulver.
Tak til far og mor. Jeg glæder mig til at smage dem igen.. jeg tror, at jeg åbner for skatkammeret NU.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladetrøfler, kakao, La Maison du Chocolat, London, Paris, trøfler, truffes, Truffes au chocolat

Previous Post: « Orangutang på Estate Kaffebar
Next Post: Den mest yummy dessert på restaurant Mêlée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marian skriver

    12. oktober 2011 kl. 17:09

    Sikke en vidunderlig gave. Dine forældre er godt nok betænksomme… madgaver er de bedste 🙂

  2. Piskeriset skriver

    12. oktober 2011 kl. 18:13

    Dem har du altså opdraget godt 😀
    Vi kom ikke forbi La Maison – men til gengæld en del andre under vores korte tur i sidste uge. Jeg kan ikke andet end beundre franskmændene for deres evne til at lave fantastiske kager og søde sager 🙂

  3. Laura skriver

    12. oktober 2011 kl. 18:20

    Wow hvor ser det bare lækkert ud! Madgaver er virkelig det bedste, og kan være meget personlige, da folk viser at de ved hvad man virkelig sætter pris på! 🙂

    Bedste hilsner,
    Laura

  4. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2011 kl. 13:23

    Kære Marian,
    Ja jeg klager ikke over mine forældre. De kender mig så godt efterhånden, hehehe 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2011 kl. 13:24

    Kære Piske
    Jeg er også ret stolt, hvis jeg selv skal sige det 🙂
    Jeg har lige kigget på de flotte pariserkager på din blog!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2011 kl. 13:25

    Kære Laura
    Det har du helt ret i. Jeg elsker madgaver!

  7. Bianca Legorreta skriver

    13. oktober 2011 kl. 13:58

    ÅÅhhh hvor ser det dog bare himmelsk ud! Trøffel er en af mine yndlingschokolade-spiser, det er helt genialt! MUMS- og så lækker indpakning. Must try some day!

  8. Lulu skriver

    13. oktober 2011 kl. 19:59

    J’adoooooooooore les truffes…Den anden dag var jeg hos Emerys og der var truffe til smagsprøve: naturligvis kaster jeg mig på dem, og finder ud af at der var et stykke lakrids gemt under en ganache og rullet i kakao!
    PUHAAA ! (jeg kan ikke lide lakrids, og havde glædet mig til en rigtig truffe)

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 19:44

    Lulu, jeg ELSKER din kommentar 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 19:44

    Kære Bianca,
    De var også fantastiske og smeltede på tungen… Mums!

  11. Laura skriver

    25. oktober 2011 kl. 20:22

    MUMS! dem ville min mund blive glad for tihi 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap