E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Orangutang på Estate Kaffebar

7. oktober 2011 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Forleden var jeg forbi Estate Kaffebar på Gl. Kongevej 1 i København for at drikke en Orangutang med min dejlige veninde Stine. Orangutang tænker I ?
Ja altså, månedens kreation på Estate Kaffebar hedder Orangutang og er en varm chokolade lavet på Valrhona Special Orange Chokolade, som smeltes i varm mælk krydret med chili, sort peber og ingefær.

Orangutang er en ret så fantastisk smagsoplevelse, som overrasker med det frække twist af appelsin og de sanseligt stærke krydderier (den er spicy men ikke hot, som man skelner mellem i Indien). Den er hyggelig, og den ideelle efterårsdrik, som varmer kroppen i den kolde tid. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg smager den. Stine ser også ret tilfreds ud på billedet. Måske jeg skal have en til i weekenden allerede..

Hvad siger I til en varm og krydret Orangutang ? 🙂


Skrevet i: Uncategorized Tags: appelsin, chili, Estate Coffee, Estate Kaffebar, ingefær, peber, valrhona, Varm chokolade

Previous Post: « Brownies med stykker af hvid chokolade
Next Post: La Maison du Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jose & Chris skriver

    7. oktober 2011 kl. 17:29

    Det lyder virkelig, virkelig lækkert!! 🙂
    – Chris

  2. Christina Sakun skriver

    8. oktober 2011 kl. 15:34

    Gud hvor er din veninde bare smuk !

  3. Piskeriset skriver

    10. oktober 2011 kl. 09:42

    Det lyder som en kombination, jeg godt kan gå ind for 🙂

    Du havde i øvrigt ganske ret – Paris er en dejlig by!

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2011 kl. 14:17

    Tak søde Chris 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2011 kl. 14:18

    Kære Christina
    Jeg er meget enig! 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2011 kl. 14:21

    Åh kære Piske, det glæder mig at høre! Jeg ser frem til at læse mere om Paris på din blog 🙂

  7. Laura skriver

    10. oktober 2011 kl. 14:51

    Kære Anne

    Jeg tænkte på om du havde oplevet nogle fantastiske dessert-oplevelser på din tur til Indien? Det kunne være rigtig spændende, at høre om hvordan de spiser søde sager “derhenne”.

    Bedste hilsner,
    Laura

  8. Ditte skriver

    17. oktober 2011 kl. 18:05

    Mums-jeg har lige været forbi Estate og smage denne lækre chokolade.. Den her et hit-perfekt balance mellem sødme og chili.. Må snarest besøge Estate igen 😉

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2011 kl. 19:41

    Kære Ditte
    Wauw, det glæder mig virkelig at høre, at du synes om den lækre ORANGUTANG 🙂

  10. AK skriver

    10. november 2011 kl. 15:34

    Det lyder laekkert! Hvad er prisen ca.?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap