I onsdags var jeg til koncert i Store Vega med franske Yelle (Julie) og hendes to bandmedlemmer Grandmarnier (Jean-François) på trommer og Tepr (Tanguy) på keyboard. Jeg har kendt dem personligt, siden de spillede på Rust for over 4 år siden, fordi jeg som sædvanligt bare begyndte at tale fransk med dem. Siden har vi holdt kontakten, og jeg har været til adskillige koncerter med dem.
De har længe efterspurgt en “gâteau Anne au Chocolat“, så nu måtte det være på tide. Jeg skrev til Jean-François et par dage inden koncerten og fortalte, at jeg selvfølgelig ville bage en chokoladekage. Kort tid efter fik jeg en sms tilbage fra ham, hvor han blandt andet skrev “Notice we are chocolate lovers in a ‘kids’ ways“, som jeg grinede meget af, men som jeg også tog alvorligt. Derfor faldt kagevalget på brownies med stykker af hvid chokolade i. Det er da lidt barnligt!
Backstage på Vega smagte de alle begejstret på mine brownies, og de blev endnu mere glade af at høre, at jeg havde puttet fleur de sel i kagen, efter de havde fanget den lille – men vigtige – smag af salt. Og jeg brugte selvfølgelig Valrhona i kagen til franskmændene.
Tanguy skrev i går dette på facebook: “BRAVO! Best brownies ever, other brownies can go back to the fridge. Merci Anne Au Chocolat ♥”
Opskriften lyder således:
200 g smør
200 g mørk chokolade, Caraïbe fra Valrhona
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
150 g hakket hvid chokolade, Ivoire fra Valrhona
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, hæld den hakkede mørke chokolade deri og lad den smelte. Pisk mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede hvide chokolade i. Hæld dejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag i ca. 25 minutter.
Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig.

