E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lyserød æblestang med marcipanremonce

28. september 2011 af Anne au Chocolat 31 kommentarer

I sidste uge viste jeg jer den fine lyserøde æblegrød, jeg havde lavet. Og nu er det vist på tide, at jeg viser jer, hvad jeg så lavede med den: æblestang med butterdej og marcipanremonce. Meget simpelt, men meget godt, skulle jeg hilse at sige fra min veninde Caroline, som var med til at spise den. Jeg ELSKER butterdej, og da jeg havde en pakke liggende i fryseren, fødtes idéen til denne æblestang. Kombinationen af den let karamelliserede sprøde butterdej og den bløde og saftige marcipan-æble duo er ret så fantastisk.

Til æblestangen brugte jeg

3 plader butterdej,
100 g marcipan, blødgjort
100 g sukker
100g smør, blødgjort
3/4 portion af den lyserøde æblegrød
1 æg, sammenpisket til pensling
lidt sukker til drys

Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir (lad dem overlappe en lille bitte smule), så de udgør et rektangulær firkant. Rul forsigtigt pladerne lidt tyndere, så rektanglen bliver større.
Lav marcipanremoncen ved at røre marcipan, sukker og smør sammen. Fordel remoncen langs midten af butterdejen, som vist på billedet ovenpå. Fordel æblegrøden ovenpå.
Skær dejen i strimler fra kanten og ind mod midten. Fold først enderne og flet derefter strimlerne over fyldet. Pensl med æg og drys med sukker. Bag æblestangen i ca. 25 minutter ved 190 grader, eller til den er fin gylden.
Spis den lun eller afkølet og gerne med en klat creme fraiche til.

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: æblegrød, æbler, æblestang, butterdej, lyserød æblegrød, lyserøde æbler, marcipan, marcipanremonce, remonce, vanille

Previous Post: « Valrhonas nye kogebog
Next Post: Brownies med stykker af hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    28. september 2011 kl. 12:55

    Hvor er dén bare smuk! hold da helt op… jeg er helt… mundlam… og det sker sjældent.

  2. Mette Lindgaard skriver

    28. september 2011 kl. 14:26

    Helt utrolig fin og smuk stang!
    Havde gæster forleden, der medbragte lyserød æblekage, og nydelsen er altså bare bedre, når man spiser smukke ting.

  3. Malou Klidmoster skriver

    28. september 2011 kl. 15:50

    Uh, så fin og lækker. Tror hellere jeg må gøre dig kunsten efter 🙂

  4. Jenny skriver

    28. september 2011 kl. 17:02

    Hej Anne

    Har du et godt tip til, hvor jeg kan købe ordentlig butterdej? Eller er der ingen vej uden om kagerullen, hvis den skal være ordentlig (=med smør)

  5. Hanne K skriver

    28. september 2011 kl. 17:16

    Åhhhhh, fint – fiiiiint!!!! Pink Love 🙂

  6. Sifka skriver

    28. september 2011 kl. 17:38

    Fatastisk! Jeg er helt betaget af, at den stadig er lyserød efter bagningen:)

  7. Sifka skriver

    28. september 2011 kl. 17:39

    *Fantastisk*

  8. Katrine Nøhr-Meldgaard skriver

    28. september 2011 kl. 21:00

    Mmh, hvor ser den lækker ud, det kunne være nogle af æblerne fra min have skulle gå til sådan en af slagsen.

  9. Mariam skriver

    28. september 2011 kl. 21:57

    Neej hvor ser den flot ud. fantastisk farve!

    mvh
    Mariam

  10. Ingrid Marie skriver

    29. september 2011 kl. 08:52

    Mhh, hvor ser det bare godt ud.

    Linker det lige vrider til min veninde som elsker lyserød!

  11. Bianca Legorreta skriver

    29. september 2011 kl. 18:24

    NICE! Det vil jeg lave snart 🙂 Gud, det ser dejligt ud.

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:51

    Kære Louise
    Wow sejt at en lyserød æblestang kan gøre dig mundlam!
    God weekend 🙂

  13. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:52

    Kære Mette
    Det lyder dejligt med en lyserød æblekage! Var der hele stykker af æble i ?

  14. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:52

    Kære Malou,
    Sikke en ære! 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:53

    Kære Jenny,
    Jeg har desværre ikke lige nogle specifikke tips til butterdej. Men ja, jeg plejer at købe dem på frost og så selv rulle dejen ud.
    God weekend!

  16. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:54

    Kære Hanne
    Pink love, ftw 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:54

    Kære Sifka
    Jeg var også meget spændt på om den kunne holde kuløren. Den blev lidt svagere lyserød, men det gjorde ikke noget 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:55

    Kære Katrine,
    Det lyder som en STRÅLENDE idé 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:55

    Tusind tak Mariam 🙂
    God weekend!

  20. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:56

    Kære Ingrid Marie (dejligt navn!!!)
    Tak for din søde kommentar 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2011 kl. 09:56

    Kære Bianca,
    Det lyder bare alletiders 🙂

  22. Annika skriver

    2. oktober 2011 kl. 09:00

    Fantastisk smuk….
    Er så betaget over den lækre lyserøde mos, at jeg må finde ud af hvorhenne det er til at få sådanne æbler :$

    Godt at høre at købedejen duer, er nemlig overbevist om at lave den selv slår armene ihjel…
    Tak for endnu en lækker inspiration.

  23. Katrine Lind skriver

    2. oktober 2011 kl. 19:24

    Kære Anne
    Tak for endnu et fif og en god opskrift. Lige i øjeblikket har vi mange æbler fra vores ellers ret lille æbletræ, og for at passe på min talje (eller det, som er tilbage af den 😉 ) bliver der lavet en hel del æblegrød. Og der er som regel altid marcipan i køleskabet, og en hædelig frisk butterdej kan fås i den lokale Kvickly, var der i dag ikke langt til at få efterprøvet din opskrift.
    Med stor succes! 🙂 Pfuiiii hvor lækker den blev. Og meget enkel at lave. Så tusind tak for at dele.
    Og så bager jeg kun brød/boller efter din “guldblomme”-opskrift. Ikke fordi jeg har det mel, som du bruger i opskriften, det bliver altid det for hånden værende mel (men dog altid økologisk), og bollerne bliver super gode. Friske, saftige og med en flot krumme. De holder sig endda friske i flere dage. Så også tusind tak for den.
    Så dit skriveri lige med de her to ting har påvirket bagningen her på matriklen. Til det bedre. 😉 Og til fleres fornøjelse.
    Mange hilsener
    Katrine 🙂

  24. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2011 kl. 13:14

    Kære Annika
    Tak for en DEJLIG kommentar 🙂
    God mandag

  25. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2011 kl. 13:15

    Kære Katrine
    Hurra for en vidunderlig hjertevarmende kommentar!
    Jeg elsker at få tilbagemeldinger på mine opskrifter 🙂
    Kh Anne

  26. Fru Z skriver

    8. oktober 2011 kl. 20:14

    Hej Anne!

    Superlækker kage – står nu og dufter på køkkenbordet.
    Men den er gået fra hinanden, fordi jeg ikke anede hvordan jeg skulle “flette” dejstrimlerne..
    Kunne du lave en DIY på dejfletning ved lejlighed?
    🙂

  27. Anne au Chocolat skriver

    10. oktober 2011 kl. 14:20

    Kære Fru Z,
    Flettemetoden har jeg fra den gamle klassiker skinkestang. Du kan se en DIY lige her: http://madnoerden.blogspot.com/2011/07/skinkestang.html 🙂
    Dejligt at du synes om kagen!
    Kh A

  28. Bjarne Bachmann skriver

    29. oktober 2011 kl. 20:09

    Hej Anne
    Sidder og venter på at ovnen bipper 🙂
    Så er æblestangen nemlig færdig.
    Jeg fik dog ikke plads til alt fyldet. Umiddelbart ser det ud til at passe bedre til 2 gange 3 udrullede plader. Jeg fik plads til marcipanen men ikke alt æblegrøden.
    Venter spændt. 12 min endnu.

  29. Anne au Chocolat skriver

    30. oktober 2011 kl. 10:10

    Kære Bjarne
    Jeg håber, at du blev tilfreds med resultatet ? 🙂
    Kh Anne

  30. Bjarne Bachmann skriver

    30. oktober 2011 kl. 20:17

    Jo, den blev god, men jeg tror at jeg næste gang vil reducere smør og sukker mængden lidt og fordele fyldet til 2 stænger. Lidt mere øvelse med fletning vil også være godt, den var ikke så flot som jeg kunne ønske. Jeg brugte vilde æbler fra skoven, det giver en kraftig æblesmag, men ikke den flotte farve.
    Opskriften er godkendt !

Trackbacks

  1. Æblestang | Grydeklar siger:
    13. november 2011 kl. 17:33

    […] Opskriften er fundet hos Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap