Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Valrhonas nye kogebog

23. september 2011 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

Som de fleste af jer ved, tilbragte jeg sidste efterår i Paris. Udover at gå i skole og hænge ud med mine nye venner brugte jeg mange stunder i diverse boghandlere, hvor jeg kiggede og bladrede i næsten alle de franske kogebøger, jeg kunne komme til. En af de bøger jeg kiggede mest i var L’Encyclopédie du Chocolat, den på tidspunktet spritnye chokolade kogebog redigeret af Frédéric Bau. Når man er chocoholic, dessertentusiast og yderst frankofil, kender man godt pâtissier Frédéric Bau. Monsieur Bau startede i 1989 L’École du Grand Chocolat – Valrhonas dessert- og chokoladeskole i Tain l’Hermitage, dér hvor chokoladefabrikken også ligger. Chokoladebogen har coffee-table-book-størrelsen, en ordentlig moppedreng, som jeg ikke kunne få med hjem til DK uden at skulle betale overvægt, da jeg i forvejen allerede havde investeret i en række kogebøger på parisisk jord. Så jeg måtte gang på gang lade den stå på hylderne hos boghandlerne.
Heldigvis er den netop kommet til Danmark i en engelsk udgave! Den hedder Cooking with Chocolate, og hvis I ringer til Chokolade Compagniet, bliver I henvist til den nærmeste forhandler.
Jeg anbefaler alle foodies og dessertfans at købe den, hvis jeres hjerter altså også banker for chokolade. Med forord af mit store helt store idol Pierre Hermé og bidrag fra en lang række af Frankrigs dygtige kokke byder bogen på spændende opskrifter og seje teknikker til glade entusiaster såvel som professionelle konditorer. Bogen går i dybden med den ekspertise, viden og passion for smag, som er udviklet over mange år af dessertkokkene hos l’École du Grand Chocolat.

I onsdags blev Cooking with Chocolate præsenteret af Chokolade Compagniet i Meyers Madhus med oplæg fra Claus Meyer, konditor Morten Borup og Chokolade Compagniets direktør Søren Sylvest. Der var sjove søde historier fra Frankrig, chokoladesmagning, introduktion til kogebogen, Valrhona chokolade en masse, samt fem kager fra den nye kogebog realiseret af Morten Borup. Nam nam nam, siger jeg jer!
I dette indlæg ser kan I se tre af kagerne. På første billede er en lille dejlig macaron med en lækker hvid chokoladecreme, og sort trøffel bidrager med den frække twist. På det andet billede ser I desuden en lille saftig karamelkage med lys chokolade, men mest karamel! Helt klart min favorit. Det sidste billede viser et stykke af tærten med karamelliserede valnødder og kaffechokoladeganache, som også smagte himmelsk og meget Valrhona’sk

Jeg glæder mig til at prøve nogle af opskrifterne snart 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: Claus Meyer, Cooking with Chocolate, Frédéric Bau, ivoire, L'encyclopédie du Chocolat, macarons, Meyers Madhus, Morten Borup, Paris, Pierre Hermé, Søren Sylvest, valrhona

Previous Post: « Lyserød æblegrød
Next Post: Lyserød æblestang med marcipanremonce »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    23. september 2011 kl. 13:06

    Det sidste billede er jo ren food porn 😉
    Jeg skal i øvrigt lege med mørk Valrhona i weekenden, og nu glæder jeg mig endnu mere!

  2. Julie/Gane&Gaffel skriver

    23. september 2011 kl. 13:24

    Ohhhhh dear! Giver Piskeriset helt ret. Tænkt selv noget ala “Kunst!” “Mesterværker!” “Skønhed indkapslet i chokolade!”, mens jeg kiggede på dine fine billeder. Det ser helt fantastisk ud.

    – Og tak for sidst. Dejligt at møde dig sådan rigtigt.
    Go’ weekend
    Julie/Gane&Gaffel

  3. Astrid Werge skriver

    23. september 2011 kl. 16:29

    Ååårrhh hvad… Skidt at kigge forbi lige før aftensmadstid! Glæder mig også til du prøver opskrifterne af! 🙂 God weekend!

  4. Louise skriver

    23. september 2011 kl. 20:20

    Hej Anne
    Hvor ser det godt ud! Den bog MÅ jeg eje. Siden du linker til er kun engros. Ved du om der er forhandlere der har den?

  5. Tóra skriver

    24. september 2011 kl. 07:42

    Den bog skal jeg da have fingre i snarest! Virkelig lækker blog du har…
    Tjek evt. min nye blog på http://www.cutecarbs.com 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2011 kl. 14:57

    Kære Piske
    Jeg håber, at du fik leget godt med chokoladen 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2011 kl. 14:58

    Kære Julie
    Tusind tak for sidst 🙂 Vi må lave en chokoladeaften sammen snart!
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2011 kl. 14:58

    Tak kære Astrid 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2011 kl. 14:58

    Kære Louise! Håber du har fundet ud af at købe bogen 😉

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2011 kl. 14:59

    Tak Tora 🙂

  11. Michael skriver

    26. september 2011 kl. 17:19

    Hold nu op det ser lækkert ud…., er lige blevet enig med mig selv om jeg laver alt for få desserter med masser af chokolade…

  12. Anni skriver

    27. september 2011 kl. 01:04

    Holy moly!
    Denne blog har for alvor åbnet min øjne for chokolade universet, og efter de billeder må jeg altså eje den bog og opgradere Valrhona-lageret.
    Tak.

  13. Julie skriver

    27. september 2011 kl. 09:27

    Den er jeg totalt med på 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2011 kl. 11:53

    Kære Michael
    Du må købe Chokolade-biblen så. Der er vist ikke andet for 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2011 kl. 11:53

    Kære Anni
    Det lyder bare godt! Glæder mig til at høre, hvad du synes om den 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2011 kl. 11:53

    Kære Julie,
    JUBIIIII 🙂

  17. Kathrine skriver

    31. oktober 2011 kl. 12:30

    Jeg faldt over den på Amazon og syntes den så helt fantastisk ud. Efter jeg havde bestilt den, kom jeg i tanke om det her indlæg.

    Glæder mig SÅ meget til den kommer!

Trackbacks

  1. Karens magiske macarons | Anne au Chocolat siger:
    5. februar 2012 kl. 20:19

    […] havde kreeret. Så vidt jeg kunne forstå, havde hun taget udgangspunkt i macaron-opskriften fra Cooking With Chocolate bogen fra Valrhona og lavet en lækker ganache med Valrhonas lyse chokolade tilsat karamel – også kaldet […]

  2. Karens magiske macarons - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:24

    […] havde kreeret. Så vidt jeg kunne forstå, havde hun taget udgangspunkt i macaron-opskriften fra Cooking With Chocolate bogen fra Valrhona og lavet en lækker ganache med Valrhonas lyse chokolade tilsat karamel – også kaldet […]

  3. Karens magiske macarons - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:23

    […] havde kreeret. Så vidt jeg kunne forstå, havde hun taget udgangspunkt i macaron-opskriften fra Cooking With Chocolate bogen fra Valrhona og lavet en lækker ganache med Valrhonas lyse chokolade tilsat karamel – også kaldet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap