Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Lyserød æblegrød

18. september 2011 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Sidste weekend var jeg til en lækker middag hos en gammel ven. I hans have var det fineste æbletræ med lyserøde æbler, og han plukkede en hel posefuld til mig, som jeg fik med hjem sidst på aftenen. Dagen efter kriblede det i fingerne på mig; jeg måtte og ville bare lege med æblerne i køkkenet, da jeg var spændt på at se deres farve i tilberedt tilstand. Derfor kogte jeg nogle af æblerne til grød – og det blev den smukkeste lyserøde grød – den var næsten pink! Smagen var fin syrligt sød og dejligt vanillet – ligesom jeg kan lige den. Jeg spiste lidt af grøden og frøs resten ned, da jeg har en bageplan med den i næste uge.
Se lige nogle flotte æbleskræller på billedet nedenfor.

Til æblegrøden brugte jeg:

800 g æbler, skrællet og skåret i tern
90 g sukker
1 vanillestang
50 ml vand

Kog æblerne, sukker, vanillestang- og korn og vand sammen til en lækker grød i en gryde.

Har I også leget med lyserøde æbler ?

Skrevet i: Desserter, Morgenmad Tags: æblegrød, danske æbler, lyserød æblegrød, lyserøde æbler, vanille

Previous Post: « Blondies aka brownies med hvid chokolade
Next Post: Valrhonas nye kogebog »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte Udsholt skriver

    18. september 2011 kl. 17:14

    Jeg kender de dejlige æbler fra en have i Holbæk. Får altid en pose med hjem i september. Familien kender ikke selv navnet på æblesorten.

  2. Kehceub skriver

    18. september 2011 kl. 17:17

    Uh hvor ser det fint ud.. Jeg har lige fået en hel pose fuld af pærer.. Mon man også kan bruge dem?

  3. Annika skriver

    18. september 2011 kl. 17:22

    Hvor smukt – helt klart noget der kunne blive til nogle flotte kager 🙂

  4. Louise skriver

    18. september 2011 kl. 19:10

    Jeg har ikke prøvet med lyserød æblegrød før, men hvor er den yndig! Den må give den gammeldags æble-kage med rasp og fløde et helt nyt look.

  5. charlotte skriver

    18. september 2011 kl. 20:18

    jo, jeg har lige lavet et stor glas lyserød æblesyltetøj med grønne rosiner og kanel. jeg elsker de lyserøde æbler når man tager en bid. det er så smukt med den marmoreret lyserøde farve. jeg kender kun et lyserødt æble: ananasæble. mon der findes andre sorter?
    vh charlotte

  6. Jose & Chris skriver

    18. september 2011 kl. 21:12

    Jeg har også lavet æblegrød i dag, og spist det som ‘mormor æblekage’ med sukkerrasp og flødeskum, min var desværre ikke lyserød, den er ellers sej og flot den farve! 🙂
    – Chris

  7. Mette Lindgaard skriver

    18. september 2011 kl. 23:04

    Sikke en smuk farve. Vildt, at de kan farve grøden så meget.
    Tak i lige måde, det var hyggeligt at møde dig 🙂

  8. Anna skriver

    18. september 2011 kl. 23:12

    Hvor er den fin! Jeg kan lige oplyse, at æblesorten hedder Discovery og får typisk de fine lyserøde farver 🙂

  9. Linn skriver

    19. september 2011 kl. 12:24

    Hvor ser det lækkert ud – og hvor bliver jeg nysgerrig på hvordan det smager. Det er i hvert fald noget, jeg ikke har prøvet før…

  10. Piskeriset skriver

    19. september 2011 kl. 18:41

    Imponerende – jeg har aldrig set en æblegrød, der havde en så flot og intens farve!

    Rigtig hyggeligt at møde dig igen i weekenden. Tror jeg snart skal på jagt efter Ivory, for man ved jo aldrig, hvornår man lige skal bruge noget hvid chokolade 😉

  11. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:52

    Kære Gitte!
    Ja, det eneste jeg også ved om æblerne er, at de smager FANTASTISK godt! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:53

    Kære Kehceup,
    Ja, du kan sagtens lave pæregrød. Det smager også super dejligt!

  13. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:54

    Kære Annika,
    Jeg glæder mig til at bage med grøden snarest 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:54

    Kære Louise,
    Ja det bliver sikkert en ekstra fotogen og flot æblekagen med den lyserøde grød. Det må prøves 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:56

    Kære Charlotte,
    Det er sikkert det samme æble ja! Jeg er også helt forelsket i æblernes fine marmorering! Meget tøset! 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:57

    Kære Chris
    Din æblegrød og ikke mindst hele desserten så skøn ud – den gad jeg godt at have sat en ske i 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:57

    Kære Mette
    Jeg var også meget og positivt overrasket 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:58

    Kære Anna
    Du har nok ret ja, jeg var bare ikke sikker, da de jo “bare” kom fra et æbletræ og altså uden pris og skilt 🙂
    Tak for info!

  19. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 21:59

    Kære Linn
    Du må finde dig nogle discovery æbler og kaste dig ud i at lave en lyserød æblegrød selv!!

  20. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2011 kl. 22:00

    Kære Piske,
    Tak skal du have 🙂 Det var så dejligt at se dig igen og snakke mad med dig!
    Mht. den hvide chokolade, kan du altid skrive til mig, hvis du skal have gode råd…
    Kh Anne

  21. Nada Louise Cay skriver

    22. september 2011 kl. 11:42

    Er spændt på hvad du finder på, at bage for en kage med lyserød æblemos…!

  22. Line skriver

    25. januar 2012 kl. 12:37

    Iiiiih den er simpelthen så fin !
    Kan bare ikke finde æblerne nogen steder, ærgerligt!
    Kan man evt. Komme lidt frugtfarve i for at få den lækre farve?
    Havde tænkt at prøve din lyserøde æblestang 🙂

  23. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2012 kl. 13:27

    Kære Line
    Jeg er sikker på, at den også bliver flot og dejlig med almindelig æbler!
    Hvis du absolut vil have, at den bliver lyserød – så tror jeg godt, at du kan putte lidt frugtfarve i!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Lyserød æblegrød | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    18. september 2011 kl. 17:12

    […] Follow this link: Lyserød æblegrød […]

  2. Lyserød æblestang med marcipanremonce - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:26

    […] sidste uge viste jeg jer den fine lyserøde æblegrød, jeg havde lavet. Og nu er det vist på tide, at jeg viser jer, hvad jeg så lavede med den: […]

  3. Lyserød æblestang med marcipanremonce - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:28

    […] sidste uge viste jeg jer den fine lyserøde æblegrød, jeg havde lavet. Og nu er det vist på tide, at jeg viser jer, hvad jeg så lavede med den: […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap