Mandag aften spiste jeg en hyggelig middag sammen med tre gode madveninder, Mira Arkin , Mette Helbæk og hendes tvillingesøster Eva. Vi var til prøvesmagning på Chai: Wong , Henrik Ydes og Lertchai Treetawatchaiwongs nyeste skud på restaurantstammen, der åbnede i går den 1. november. Chai: Wong byder på smagsoplevelser fra et asiatiske cross over køkken med inspiraton fra gadekøkkenerne i Singapore, Vietnam og Thailand, som Henrik selv refererer til som personalemad, da hans staff består af så mange forskellige asiatiske nationaliteter, som hver især har mulighed for at præge maden. Den lille restaurant er super hyggeligt og intimt indrettet med en dunkel belysning, som skaber en fin stemning i lokalet.
Vi prøvede en masse forskellige retter fra menukortet. Det hele smagte meget lækkert og var krydret uden at være for stærkt. Måske har mine smagsløg også vænnet sig til stærkere sager i løbet af det sidste år med tre ture til Indien. Blandt favoritterne var en tuntartar med avokado og en ret med soyastegt hakket svinekød, spejlæg og ris. Jeg kan ikke huske rettens asiatiske navn, men den smagte himmelsk, og gud hvor jeg dog elsker spejlæg.
Billedet er lånt af kære Mira.
Til dessert fik vi en lille kugle saltet kokosis sødet med brun farin. Henrik sad ved siden af mig, da jeg spiste isen og efter at have smagt et par gange, røg det ud af munden på mig: Henrik, den smager jo som toppingen på en klassisk drømmekage! Henrik grinede og gav mig vist lidt ret. Det var en sjov smagsoplevelse, og en is jeg godt kunne tænke mig at prøve at genskabe selv. Saltsmagen var fin og fyldte ikke for meget, den var til gengæld med til elegant at fremhæve de forskellige smagsnuancer i kokossen såvel som den brune farin. Lige som at man kan åbne endnu mere op for karamellens store rige smag, hvis man tilføjer salt til en karamel-is.
En middag på hyggelige Chai Wong kan varmt anbefales!
Kerry skriver
Det lyder som om I fik en meget vellykket aften 🙂 Vi spiste på Chai Wong på åbningsftenen i går og der var desværre flere ting der fejlede. Forretterne og hovedretterne var gode, men to af desserterne havde de ikke (og vi var nogle af aftenens første gæster). Desværre var mango-sorbeten som vi endt med at bestille blevet til mangosovs. Der manglede også flere af øllene på kortet. Måske skal de bare lige finde rytmen…
Anne au Chocolat skriver
Kære Kerry
Vi havde som sagt en rigtig god oplevelse med maden og stemningen på Chai Wong i mandags. Jeg er ked af at høre, at I ikke havde en lige så god tur på restauranten. Jeg er nu ret så sikker på, at det må have været tale om lidt opstartsproblemer på første dagen. Måske I skal prøve igen en anden gang ?
Kh Anne
Jenny skriver
Lyder godt.
for din is tjek:
http://f-zilla.blogspot.com/2010/08/salted-coconut-caramel-ice-cream.html
Anne au Chocolat skriver
Sejt Jenny!
Den opskrift må jeg afprøve. Har du lavet den ?
Kh Anne
Jenny skriver
Nej, den er på min to-do liste , lige som en version med kondenseret mælk i stedet for noget af kokosmælken , for dobbelt karamel
Høre gerne om det, hvis du prøver den
Jenny
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Tak for inspiration. Du er fuld af gode idéer 🙂
Jenny skriver
Hej Anne
Lidt opfølgning. Lavede sidste weekend den saltede karmel is fra oktober 2011 nummeret af Mad og Venner (udviklet af Kiin Kiin til en sherry middag). Ren drømmekage, den kan varmt anbefales.
Jenny
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny
Sejt og tak for opfølgning 🙂
Jeg må have fat i det blad!
Kh Anne