Opskriften på den hemmelige Gulerodskage

Denne her gulerodskage har jeg glædet mig som et lille barn til at dele med jer. Meget længe! Kagen stammer fra min tid i køkkenet hos caféen og delikatessebutikken Secret Kitchen, hvor jeg arbejdede i flere år ved siden af studiet. Jeg bagte kagen ugentlig efter min dejlige chef Carstens opskrift. Kagens popularitet var uden sidestykke, og jeg har længe taget mig mod til at spørge, om jeg måtte dele opskriften med jer, mine søde læsere. Jeg troede, at den var top secret, men da jeg endelig spurgte, fik jeg straks et “selvfølgelig må du da det” tilbage fra Carsten, som nu er bosat i London og lever af at indrette de fineste lækre hjem og kontorer. Se de smukt indrettede rum lige her på hans hjemmeside.

Så nu får I opskriften! Hvad gør denne kage over the top fantastisk?, sidder I garanteret og tænker. Jo ser I, gulerodskagen her er den mest svampede, syndigt saftige og skønt krydrede kage af sin art, jeg nogensinde har smagt. Den er lækkerhed på lækkerhed på lækkerhed. Forstår I budskabet ? :)
Kagen behøver hverken fyld eller topping for at være lækker, men jeg kan nu godt lide lidt crunch og et fint syrligt modspil. Derfor har jeg tilføjet hakkede valnødder (og rosiner, selvom mange mener, at det er totalt no-go i bagværk, men så kan I jo bare udelade rosinerne. Jeg elsker dem!) og lavet en dejlig syrligt sød creme af flødeost, citron, flormelis og smukke sorte vanillekorn.
Og så er opskriften så simpelt skruet sammen, at alle kan være med! Se selv nedenfor.

Kagen laves sådan her

3 æg
1 1/2 dl smagsneutral olie
450 g brun farin
210 g mel
300 g gulerødder, groftrevet
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt nellike
1/2 tsk salt
100 g valnødder, hakkede (kan undlades)
2 dl rosiner (kan undlades)

Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 70 minutter ved 180 graders varmluft.

Flødeostecremen laves sådan

200 g flødeost
2 spsk vand prøv at undlade vand, hvis I synes, at cremen bliver for tyndtflydende!
60 g flormelis
1/2 stang vanille, korn af
3 tsk fintreven citronskal
3 tsk citronsaft

Pisk det hele sammen til en homogen creme og fordel på den afkølede kage. 

God fornøjelse og god weekend :)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

260 kommentarer til Opskriften på den hemmelige Gulerodskage

  1. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Anne,
    Jeg ville skrue 10% over for temperaturen og give den samme tid ca. :)
    Kh Anne

  2. Sussi skriver:

    Uhm, regner med at lave den til et barnedåbskagebord, men skal vist liiiige lave en prøvekage først ;)

  3. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Sussi,
    Det lyder fornuftigt ;)
    Kh Anne

  4. minh thu skriver:

    hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
    KH.
    Minh

  5. minh thu skriver:

    hej Anne. hvor mange stk. er der i den opskrift.?
    KH.
    Minh

  6. Cathe skriver:

    Kan man lave denne gulerodskage i muffin forme og hvor længe skal de da have

  7. Rikke skriver:

    Kan man bruge kokosolie som olien?

  8. Anne au Chocolat skriver:

    Kære Rikke,
    Jeg synes, at du skal prøve :)
    Har ingen idé om hvordan smagen bliver dog.
    Kh Anne

  9. jukas skriver:

    Hej Anne :-)
    Har lige prøvet denne opskrift, men kagen var allerde færdigbagt efter ca 40 min… Ever heard of that?

  10. Marianne ettrup skriver:

    Også her var kagen færdig efter 40 min.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>