E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Amerikansk slik fra Mademoistella

7. november 2011 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

I sidste uge drak jeg kaffe på The Coffee Collective i Jægersborggade med min dejlige veninde Simone. Efter at have slupret kaffe i os, spadserede vi en tur ned igennem den hyggelige gade og gjorde et par lækre loppefund, inden vi endte i Mademoistella, som er den fineste lille butik med second hand tøj, sko og smykker. Som noget nyt er Stella, som ejer butikken, også begyndt at sælge klassisk gammeldags amerikansk retro slik. Det er det rene slik-paradis; overalt i butikken er der karameller og slikkepinde, og man kan købe fine kræmmerhuse med blandet slik med hjem. Simone og jeg var helt oppe at køre over de søde sager og måtte bare vide, hvad alt smagte af, heldigvis havde søde Stella intet imod at fortælle.

På billederne ser I de forskellige søde sager, jeg valgte at købe med hjem. De smagte super godt – jeg har selvfølgelig spist dem alle med stor glæde – men mine favoritter var Sugar Daddy slikkepinden (dejlig flødeagtig karamel) og karamellerne med stjerner på. De smagte af mint.

Jeg synes klart, at I skal tage et smut forbi Mademoistella, hvis I har lyst til at give lidt anderledes slik til ungerne, vennerne eller bare til jer selv. Der er et sødt hav af slik-muligheder.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Amerikansk slik, Jægersborggade, karameller, Mademoistella, mintkarameller

Previous Post: « Opskriften på den hemmelige Gulerodskage
Next Post: Mød mig i morgen til en snak om chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    7. november 2011 kl. 19:12

    Nu frister du igen 😉
    Stedet er noteret. Mon ikke jeg når forbi der en af de kommende måneder? Sjovt nok er vintermånederne ekstra oplagte til slikindkøb 😛

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. november 2011 kl. 20:22

    Kære Piske
    Fantastisk 😉
    Jeg bliver jo også fristet af alle dine skriblerier konstant!
    Kh Anne

  3. Nana skriver

    7. november 2011 kl. 20:59

    Nej hvor hyggeligt. Har ikke lagt mærke til butikken, men der må jeg forbi snart!

  4. Luna skriver

    7. november 2011 kl. 22:39

    Jeg kan KUN anbefale det sted!! Skønneste lille biks i København 🙂

  5. pia malfilâtre rogeat skriver

    8. november 2011 kl. 08:07

    hej Anne,
    har set dit indlaeg paa facebook, via Stella. jo hendes butik er hyggelig og dejlig. Har endnuvikke set boljerne, bor nemlig i Voiron ,Frankrig . Efter at have set at du er chocoholic og franskinteresseret, maa jeg goere dig opmaeksom paa “min”bys chokolade( de er kun 4-5 i landet, der laver alt fra bunden og importere cacaoen selv) du kan laese mere paa http://www.bonnat-chocolatier.com. Har til min fornoejelse set chokoladen i en butik paa frederiksberg. Det er rigtig fin chokolade der bliver eksporteret i hele verden!! mange hilsner pia

  6. Marian skriver

    8. november 2011 kl. 08:34

    Hvor ser slikket nærmest lidt retro ud i emballagen! Og er vild med, at det hedder “sugar daddy” og “long boys”. Lyder helt klart også som en slikbutik jeg må tjekke ud…..

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2011 kl. 14:12

    Kære Nana
    Du kan godt glæde dig til at besøge Stellas smukke lille butik! Man føler sig straks hjemme, og nu også som sødt paradis 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2011 kl. 14:13

    Kære Luna
    Jeg er helt enig 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2011 kl. 14:14

    Kære Pia
    Det lyder spændende med chokoladen, jeg må straks checke det ud!
    Tak 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2011 kl. 14:15

    Kære Marian
    Ja, karamellerne har nogle skønne sjove navne 🙂

  11. Viola skriver

    13. april 2013 kl. 11:50

    Hvor fint! Hvor ligger Mademoistella henne??? 🙂

  12. katja skriver

    14. september 2014 kl. 08:07

    Du kan også købe en del amerikanske og engelske produkter fra wiya.
    http://wiya.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap