I søndags var vi atter samlet til en sød eftermiddag i dessertklubben. Temaet denne gang var “tabu-emner”, hvilket på forhånd var defineret som søde sager, man normalt ikke ville sætte tænderne i, så som Snickers, Mars og andre candy bars, køberoulader og i det hele taget syntetiske søde sager. Det var sjovt – og vi ved jo alligevel, at de fleste godt kan klemme en Snickers ned, hvis det endelig skulle være 😉
Jeg lagde hovedet i blød og valgte at fortsætte mit panna cotta tema fra sidste gang og tabulægge den kogte fløde med en omgang nutella. Og så bagte jeg små Snickers cookies til som sprødt indslag. Dem får I opskriften på om et par dage.
Mit mål var at skabe en fløjlsblød panna cotta med smag af nutella. Som i: at-stikke-skeen-ned-i-og-spise-direkte-fra-krukken-smag-af-nutella! Det lykkedes ret perfekt. Jeg tog udgangspunkt i min panna cotta opskrift men tilføjede lidt mere sukker og husblas, da jeg ikke vidste, hvordan den ville sætte sig. Resultatet blev super godt (men man kunne nok godt nøjes med 3 blade husblas), og det er da den perfekte børnedessert! Så er der vist Danmarkpremiere på nutella panna cottaen 🙂
Til 8 panna cottaer brugte jeg:
1/2 l piskefløde
75 g sukker
150 g nutella
3,5 blad husblas
Bring sukker og fløde i kog i en gryde. Blød husblas op i lidt koldt vand. Tag gryden af varmen og rør nutella i til en homogen creme. Pres vandet af husblasen og rør den ud i den varme fløde, til den er helt opløst. Fordel cremen i forme og stil den på køl – mindst 3-4 timer og gerne natten over.
NB: Jeg bruger små runde aluminiumsforme. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører den hele vejen rundt langs formens kant, inden formen vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cottaen.
Den er garanteret god med en frisk frugtsalat til.
PS: Dette indlæg er lavet af egen fri vilje og hverken sponsoreret af Nutella eller Snickers!
Laura skriver
Det ser serioest laekkert ud!! Det er meget muligt at nutella og snickers er lidt tabu, men det er jo mega laekkert. Det samme kan man dog ikke sige om supermarkedernes langtidsholdbare koebe-roulader/citronmaaner/mazarintaerter.
Ida skriver
Skide sjovt tema, vi har jo alle vores favoritter blandt disse fødevarer. Var det også i den forbindelse, der var en som medbragte missisippi mud cake?
Anne-Marie Bruun skriver
Det se helt fantastisk ud. Panna Cotta er jeg ret vild med. Nutella har jeg aldrig prøvet på den måde. Jeg læser altid din blog og jeg har lige nu en henvisning til din blog på min blog håber det er ok 🙂
Camilla skriver
Hold da fast det ser skønt ud! Det MÅ prøves snarest – tak for god inspiration 😀
Jane skriver
Hvor sjovt, at du har dette indlæg med Nutella. For et par dage siden købte jeg en lille bog i Bog & Idé med 30 kultopskrifter med Nutella. Der er ingen Panna Cotta, som jeg er ret vild med, men der er bl.a. en Nutella Tiramisu, kager m.m.
Maja Højgaard skriver
Jeg <3 tabubrud! Det ligner et oplagt skiferieprojekt! Det er det eneste sted jeg normalt løber ind i nutella – men der holder vi os heller ikke tilbage. Snickers har jeg et lidt mere anstrengt forhold til…
/Snackdronningen
http://www.grydeklar.dk
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Tak for din søde kommentar 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Ja lige præcis! Og ja Camilla havde mudpie med. Den kommer på hendes blog snart 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne-Marie
Tak for en sød kommentar. Og tak for link 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den 😉
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Den bog har min mor faktisk også foræret mig 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja
Det lyder hyggeligt med nutella på skiferien 🙂
Kh Anne
Line skriver
HOLD nu op! Det ser altså bare for godt ud 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Og de smager godt 😉
Kh Anne
Jenny skriver
Hvornår kommer snickerskagerne? Jeg har opdaget, at jeg har en seriøs svaghed for alt med peanuts.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jenny,
De kommer snart! Men imellemtiden kan du prøve at putte snickers på min cookies (en af opskrifterne med havregryn i), inden de bages! Det er et hit 🙂
Jenny skriver
tak 🙂
Cecilie skriver
Hej Anne
Jeg elsker din blog, elsker,elsker,elsker den!
Denne dessertklub lyder så hyggelig. Hvis du ikke har noget i mod det, må jeg så spørge, hvordan i har arrangeret det, eller den opstod. Jeg kunne enormt godt tænke mig nogle piger på omkring min alder(er 18) der bor i omegnen og var ligeså vild med kager og chokolade som jeg selv…. Hmmm, dem synes jeg ikke lige sådan jeg kan få øje på, nogle tips?
Chokolade hilsner Cecilie