Jeg elsker nybagte boller lige så meget som kage. Det har I vist set skrevet før her på bloggen. Noget af det bedste jeg ved er at smøre et lag koldt smør på en hel nybagt lun bolle. Det er den reneste form for madkærlighed. Jeg gjorde det samme i går formiddags, da jeg havde bagt disse super simple og meget dejlige boller.
Lidt senere spiste jeg en bolle mere til frokost. En halv med avocado og mayo og en halv med crunchy peanut butter, banan og lidt god mørk chokolade. Og så en kop kaffe til. Uhm så var lykken gjort <3
Boller med hørfrø, sesam og birkes
22 stk
20 g gær
1 liter vand
15 g salt
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
3 dl havregryn
18 dl hvedemel (ca. 1 kg)
Drys: birkes
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter. Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve i 3 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys med lidt ekstra mel og birkes. Hak dejen ud til boller med en malerspartel eller smørkniv (for at skåne bordet) og kom bollerne på en bageplade med bagepapir. Tænd for ovnen på 250 grader varmluft, og lad bollerne efterhæve under viskestykket, mens ovnen varmer op. Bag bollerne i ca. 14 minutter.
Jette Holm skriver
Ser supergode ud! Hvad er der nedenunder bananstykkerne? Det ligner makrelsalar?!?!
Jette Holm skriver
Ser det nu i teksten, sorry
Anne au Chocolat skriver
Kære Jette,
Prøv kombinationen af peanutbutter og banan og chokolade – det er himmelsk!
Christina skriver
Kan jeg erstatte noget af melet med en grovere variant fx fuldkornshvedemel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Det kan du tro! Jeg vil skyde på, at det er muligt at erstatte ca. 1/3 eller 1/4 af melet med noget grovere!
Linda Frie skriver
Hej Anne – er igang med at teste denne bolle opskrift. Skal dejen hæve ved stue temp eller på køl?