E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste fastelavnsboller

26. januar 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


REDIGERET: Prøv denne opskrift i stedet. Den er endnu bedre, hvis I spørger mig:)

Lækre, lune fastelavnsboller er bare vanvittigt hyggelige og noget så fantastiske at sætte tænderne i. Vi nød en nybagt fastelavnsbolle i tirsdags om eftermiddagen sammen med en kop kaffe – og så var lykken gjort.

Jeg er super tilfreds og ret stolt af denne opskrift, som byder på den dejligste bløde bolle med en snert af kardemomme og et fabelagtigt fyld af både remonce og vaniljeprikket creme.

Bollerne vakte også stor glæde, da min mand serverede dem for sin drenge-madklub samme aften. Da Kaj og jeg kom hjem fra middag hos min svigermor, var der kun én fastelavnsbolle tilbage.

De skal jo også helst spises samme dag <3

Fastelavnsboller
16 stk

Dej:
120 g smør
175 ml mælk
35 g gær
2 æg
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
500-600 g mel

Remonce:
50 g blødt smør
50 g sukker
50 marcipan, revet

Vaniljecreme:
265 ml sødmælk
1 vaniljestang
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))

Glasur:
Flormelis
Kakaopulver

Forslag til pynt: Pistacier, rosenblade, violsukker, hindbærpulver og hvide chokoladeperler

Dejen:
Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål eller gerne en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig – og ikke klistrer fast til fingrene. Måske skal der bruges lidt mindre mel eller måske lidt mere. Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

Remonce:
Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.

Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.

Samling af fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet, vend den da ud på et meldrysset bord og rul den ud i en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter à 10 cm x 10 cm. Læg 1 tsk remonce og 1 spsk vaniljecreme på midten af hver firkant. Fold dejens hjørner ind over fyldet og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nu fastelavnsbollerne hæve et lunt sted i ca. 45-55 minutter under viskestykket.
Pensl de hævede boller med lidt mælk og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne.
Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Lav glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og “krymmel” og nyd dem nybagte.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Boller med hørfrø, sesam og birkes
Next Post: Den lækreste hjemmelavede granola »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane Bonde skriver

    26. januar 2017 kl. 20:01

    Min datter fylder 1 år i februar og så er det jo oplagt at servere fastelavnsboller. Dine lyder utrolige lækre, og da jeg indtil videre har haft stor succes med alt, hvad jeg har bagt ud fra dine opskrifter vil jeg gerne lave disse. MEN jeg kan ikke nå det på selve dagen! Kan de bages dagen før eller kan de fryses?

  2. Christina skriver

    28. januar 2017 kl. 08:34

    De ser virkelig lækre ud dine fastelavnsboller. Hvis man ikke har mulighed for at lave dem på dagen, er det så muligt at lave dem helt klar, men opbevare dem i køleskabet til dagen efter hvor de skal serveres og så bage dem der?

  3. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2017 kl. 10:03

    Kære Jane,
    Det lyder som den bedste ide! De kan godt laves dagen før, men du kan også lave dem længere tid i forvejen og så fryse dem ned, når de er samlet inden de skal hæve anden gang. Så skal de blot tages ud af fryseren og tø op i køleskabet i fire-fem timer og så efterhæve 1 time, inden de bages. Det er et tip, jeg i sin tid har læst hos søde Ann-Christine fra Valdemarsro 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2017 kl. 10:04

    Kære Christine,
    Ja det vil jeg mene. Så skal de nok efterhæve lidt mens ovnen varmer op 🙂

  5. Jane Bonde skriver

    30. januar 2017 kl. 11:18

    Tak for svar. Jeg kan ikke risikere at cremen bliver tynd når de tør op, og dermed løber ud af bollen?

  6. Maiken skriver

    30. januar 2017 kl. 18:10

    Jeg bagte dem i weekenden og de blev så fine! Jeg skulle dog helt ned op omkring 450 g. mel, men sådan er det jo med brød/bolle-opskrifter.
    Desuden så kan jeg ikke lide remonce men lavede i stedet dobbelt op på creme, det er dejligt når portionen passer til mængden af dej. Jeg har så tit stået med for meget creme (ikke det værste), og ikke lige kunnet finde på at bruge det til noget. Dette er helt klart på top tre over fastelavnsboller 🙂

  7. Astrid skriver

    30. januar 2017 kl. 22:27

    Hej Anne – har tænkt mig, at kaste mig ud i den her opskrift i løbet af ugen og glæde min kæreste. Hvilken slags chokoladeperler bruger du?

  8. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2017 kl. 10:54

    Kære Maiken,
    Hvor er det bare dejligt at høre <3
    Tak for feedback!
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2017 kl. 10:55

    Kære Astrid,
    Det lyder som en fantastisk idé! Disse chokoladeperler er fra Valrhona 🙂

  10. Lene skriver

    12. februar 2018 kl. 14:23

    Hej Anne.
    Ville bare lige skamrose din fastelavnsboller. Vi lavede dem i går, min lille datter og jeg. Jeg puttede en skive nougat ind sammen med fyldet i halvdelen og en lille skefuld hjemmelavet hindbærsyltetøj. Vi havde en fest da vi lavede dem og min datter elskede at putte glasur og al verdens slags krymmel på.
    Det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har fået.
    Tak for en fantastisk opskrift

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. februar 2018 kl. 22:17

    Kære Lene,
    Tusind tak for den sødeste hilsen.
    Det glæder mig så meget at høre. Sikke en hyggelig bagestund I havde.
    Kh Anne

  12. Mette skriver

    26. februar 2019 kl. 21:19

    Hvis du fryser dem ned – hvordan undgår du så at dejen klistrer sammen..? Altså havde tænkt at smide dem i fryseren pakket i en foliebakke eller lignende. Men er så bange for at de klistre sammen og går i smadder..

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2019 kl. 15:45

    Kære Mette,
    Jeg ville fryse dem ned i en boks med god afstand i mellem bollerne.

  14. Mette skriver

    26. januar 2020 kl. 14:39

    Det er præcis en opskrift som denne, jeg har ledt efter! Når jeg plejer at lave fastelavnsboller, bliver de tit mere flade i det – de smager stadig godt, men er bare ikke nær så flotte. Med fastelavnsboller kan man jo ikke spænde dejen op på samme måde som med almindelige boller. Hvad er dit trick til at få dem høje og hvælvede?

  15. Maria Falkbøll skriver

    16. januar 2021 kl. 23:38

    Jeg laver disse fastelavnsboller hvert år. Det er simpelthen de bedste! Tak for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap