Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Boller med hørfrø, sesam og birkes

24. januar 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

dsc_1221

Jeg elsker nybagte boller lige så meget som kage. Det har I vist set skrevet før her på bloggen. Noget af det bedste jeg ved er at smøre et lag koldt smør på en hel nybagt lun bolle. Det er den reneste form for madkærlighed. Jeg gjorde det samme i går formiddags, da jeg havde bagt disse super simple og meget dejlige boller.

Lidt senere spiste jeg en bolle mere til frokost. En halv med avocado og mayo og en halv med crunchy peanut butter, banan og lidt god mørk chokolade. Og så en kop kaffe til. Uhm så var lykken gjort <3

Boller med hørfrø, sesam og birkes

22 stk

20 g gær
1 liter vand
15 g salt
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
3 dl havregryn
18 dl hvedemel (ca. 1 kg)

Drys: birkes

Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter. Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve i 3 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys med lidt ekstra mel og birkes. Hak dejen ud til boller med en malerspartel eller smørkniv (for at skåne bordet) og kom bollerne på en bageplade med bagepapir. Tænd for ovnen på 250 grader varmluft, og lad bollerne efterhæve under viskestykket, mens ovnen varmer op. Bag bollerne i ca. 14 minutter.

dsc_1229

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Tryl en rest havregrød om til vafler
Next Post: De bedste fastelavnsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Holm skriver

    24. januar 2017 kl. 12:29

    Ser supergode ud! Hvad er der nedenunder bananstykkerne? Det ligner makrelsalar?!?!

  2. Jette Holm skriver

    24. januar 2017 kl. 12:31

    Ser det nu i teksten, sorry

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2017 kl. 12:37

    Kære Jette,
    Prøv kombinationen af peanutbutter og banan og chokolade – det er himmelsk!

  4. Christina skriver

    13. februar 2017 kl. 15:37

    Kan jeg erstatte noget af melet med en grovere variant fx fuldkornshvedemel?

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2017 kl. 16:53

    Kære Christina,
    Det kan du tro! Jeg vil skyde på, at det er muligt at erstatte ca. 1/3 eller 1/4 af melet med noget grovere!

  6. Linda Frie skriver

    30. april 2020 kl. 08:11

    Hej Anne – er igang med at teste denne bolle opskrift. Skal dejen hæve ved stue temp eller på køl?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap