E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Boller med hørfrø, sesam og birkes

24. januar 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

dsc_1221

Jeg elsker nybagte boller lige så meget som kage. Det har I vist set skrevet før her på bloggen. Noget af det bedste jeg ved er at smøre et lag koldt smør på en hel nybagt lun bolle. Det er den reneste form for madkærlighed. Jeg gjorde det samme i går formiddags, da jeg havde bagt disse super simple og meget dejlige boller.

Lidt senere spiste jeg en bolle mere til frokost. En halv med avocado og mayo og en halv med crunchy peanut butter, banan og lidt god mørk chokolade. Og så en kop kaffe til. Uhm så var lykken gjort <3

Boller med hørfrø, sesam og birkes

22 stk

20 g gær
1 liter vand
15 g salt
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
3 dl havregryn
18 dl hvedemel (ca. 1 kg)

Drys: birkes

Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter. Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve i 3 timer. Vend dejen ud på et meldrysset bord og drys med lidt ekstra mel og birkes. Hak dejen ud til boller med en malerspartel eller smørkniv (for at skåne bordet) og kom bollerne på en bageplade med bagepapir. Tænd for ovnen på 250 grader varmluft, og lad bollerne efterhæve under viskestykket, mens ovnen varmer op. Bag bollerne i ca. 14 minutter.

dsc_1229

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Tryl en rest havregrød om til vafler
Next Post: De bedste fastelavnsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Holm skriver

    24. januar 2017 kl. 12:29

    Ser supergode ud! Hvad er der nedenunder bananstykkerne? Det ligner makrelsalar?!?!

  2. Jette Holm skriver

    24. januar 2017 kl. 12:31

    Ser det nu i teksten, sorry

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2017 kl. 12:37

    Kære Jette,
    Prøv kombinationen af peanutbutter og banan og chokolade – det er himmelsk!

  4. Christina skriver

    13. februar 2017 kl. 15:37

    Kan jeg erstatte noget af melet med en grovere variant fx fuldkornshvedemel?

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2017 kl. 16:53

    Kære Christina,
    Det kan du tro! Jeg vil skyde på, at det er muligt at erstatte ca. 1/3 eller 1/4 af melet med noget grovere!

  6. Linda Frie skriver

    30. april 2020 kl. 08:11

    Hej Anne – er igang med at teste denne bolle opskrift. Skal dejen hæve ved stue temp eller på køl?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap