E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste fastelavnsboller årgang 2020

23. februar 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Har I haft en fin fastelavnssøndag? Vi holdt fastelavnshygge på legepladsen i rækkehusrækkerne i formiddags med kaffe til de voksne og slikfyldte fastelavnstønder til børnene. Kaj blev kattedronning:) Og der var dejlige fastelavnsboller til alle.
Ungerne fejrer fastelavn i vuggestuen og børnehaven i morgen, og så er fastelavn også forbi for denne gang.

Egentlig har jeg allerede en opskrift på fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og marcipanremonce, men jeg har finpudset den til det endnu bedre her, synes jeg. Så den skal I også have.

♥

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce
16 stk

Dej:
175 ml sødmælk
35 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))

Remonce:
60 g smør, blødt
60 g sukker
60 g marcipan, revet

Æg til pensling

Glasering:
50 ml vand
50 g sukker

Smeltet chokolade på toppen eller kakaoglasur

Dejen:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.

Remonce:
Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.

Samling af fastelavnsbollerne:
Vend den hævede dej ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter. Fordel en skefuld vaniljecreme på hver firkant og derefter en skefuld remonce. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.

Bagning og glasering:
Pensl de hævede boller med sammenpisket æg og bag dem i 12-13 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imens vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.

Køl fastelavnsbollerne af på en bagerist. Pynt med smeltet mørk chokolade eller en glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokolade mousse med hindbær og ristede mandelflager
Next Post: Snitter med jordbær og brombær (dansk sommersødme fra fryseren) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    17. januar 2021 kl. 17:20

    Hej Anne, kan man fryse dem?

  2. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:06

    Kære Louise,
    Ja det kan du!

  3. Nina skriver

    30. januar 2022 kl. 22:56

    Kan jeg bruge majsstivelse i stedet for maizena?
    Ser så lækkert ud!

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:37

    Kære Nina,
    Ja maizena og majsstivelse er det samme 🙂
    Håber at fastelavnsbollerne hitter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap