E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

De bedste fastelavnsboller årgang 2020

23. februar 2020 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Har I haft en fin fastelavnssøndag? Vi holdt fastelavnshygge på legepladsen i rækkehusrækkerne i formiddags med kaffe til de voksne og slikfyldte fastelavnstønder til børnene. Kaj blev kattedronning:) Og der var dejlige fastelavnsboller til alle.
Ungerne fejrer fastelavn i vuggestuen og børnehaven i morgen, og så er fastelavn også forbi for denne gang.

Egentlig har jeg allerede en opskrift på fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og marcipanremonce, men jeg har finpudset den til det endnu bedre her, synes jeg. Så den skal I også have.

♥

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce
16 stk

Dej:
175 ml sødmælk
35 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))

Remonce:
60 g smør, blødt
60 g sukker
60 marcipan, revet

Æg til pensling

Glasering:
50 ml vand
50 g sukker

Smeltet chokolade på toppen eller kakaoglasur

Dejen:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.

Remonce:
Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.

Samling af fastelavnsbollerne:
Vend den hævede dej ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter. Fordel en vaniljecreme på hver firkant og derefter en skefuld remonce. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.

Bagning og glasering:
Pensl de hævede boller med sammenpisket æg og bag dem i 12-13 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imens vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.

Køl fastelavnsbollerne af på en bagerist. Pynt med smeltet mørk chokolade eller en glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokolade mousse med hindbær og ristede mandelflager
Next Post: Snitter med jordbær og brombær (dansk sommersødme fra fryseren) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    17. januar 2021 kl. 17:20

    Hej Anne, kan man fryse dem?

  2. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:06

    Kære Louise,
    Ja det kan du!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap