E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokolade mousse med hindbær og ristede mandelflager

20. februar 2020 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Silkeblød, flødesød, luftig mousse med intens vaniljesødme fra den hvide chokolade. Kombineret med forfriskende farvefin hindbærkompot og knasende sprøde ristede mandelflager. I ved, at jeg er kæmpe fan af simple lækre desserter, som ikke kræver det store kringlede arbejde og smagen og konsistenserne alligevel sidder lige i skabet. Dette er tilfældet her:)

Hvid chokolade mousse med hindbær og ristede mandelflager
6 personer

Hvid chokolademousse:
220 g hvid chokolade
1 blad husblads
5 dl piskefløde

Hindbærkompot:
150 g hindbær, friske eller frosne
45 g sukker

Ristede mandelflager

Hvid chokolademousse:
Finthak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og si derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i den hvide chokoladecreme. Fordel i glas og stil på køl natten over eller mindst 3-4 timer, til mousserne har sat sig.

Hindbærkompot:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog under omrøring. Lad det småsimre i et par minutter. Køl af.

Server de hvide chokolade mousser med hindbærkompot og ristede mandler.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Når lykken er en kop kaffe og en købt flødeskums fyldt fastelavnsbolle
Next Post: De bedste fastelavnsboller årgang 2020 »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterpaavinBlog skriver

    20. februar 2020 kl. 12:56

    Det lyder godt nok ualmindelig ligetil – og så er den godt nok flot.
    Nu er jeg ikke så meget til hvid chokolade, men er sikker på den også ville rocke i en mørk version, omend denne er super elegant.

  2. Paula skriver

    20. februar 2020 kl. 13:44

    Hvor mange husblas bruger du? 🙂

  3. Mette skriver

    20. februar 2020 kl. 18:45

    Hov, jeg tror, du har glemt at tilføje mængden af husblas i opskriften 🤗

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2020 kl. 10:58

    Hov ja, det er da rigtigt 🙂 Godt spottet! Jeg har rettet nu!

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2020 kl. 10:59

    Kære Paula,
    Godt du lige spottede min fejl 🙂 Det er rettet nu!
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2020 kl. 11:00

    Kære du!
    Ja, det ville også være lækkert med mørk chokolade mousse i forening med hindbærkompot og ristede mandelflager.
    Kh Anne

  7. Per Jacobsen skriver

    21. februar 2020 kl. 20:33

    Den ser godt nok nem ud. Skal absolut prøves

  8. Gitte skriver

    24. februar 2020 kl. 21:15

    Jeg er lidt nervøs for at bruge husblas. Hvad er den typiske fejl, når man oplever at husblassen klumper?

  9. Anne au Chocolat skriver

    28. februar 2020 kl. 09:59

    Kære Gitte,
    Det vigtigste er, at husblasen er godt udblødt og at den bliver rørt ud i kogende varm væske (her fløde) til den er opløst. Så klumperne den ikke 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap