E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fantastiske, koldhævede boller med ølandshvede og speltmel

2. marts 2020 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Sprøde boller med en fantastisk sej, saftig og luftig krumme. Jeg havde ikke mere almindelig hvedemel, men til gengæld ølandshvede og speltmel i køkkenskabet. Og da der var bestilt boller af drengene, blev det til disse fabelagtige boller, som jeg allerede har planlagt at bage igen til Emils fødselsdag i midten af marts.

Lykken er altså nybagte boller med smør!

Koldhævede boller med ølandshvede og speltmel
16-18 stk

220 g fintsigtet ølandshvedemel
550 g sigtet speltmel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i 15 timer). Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft med bagepladen i. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Kom bollerne på bagepapir, drys med birkes og træk bagepapir over på den varme bageplade og derefter i ovnen. Smid en kop vand i bunden af ovnen, når bollerne er kommet på den varme plade. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Ambassadør for Dansukker og små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs
Next Post: Kokosmakroner uden æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

September, du var sensommerfin og smagte skønt 🤍✨
Der skal være chokolade, smør og sukker i min br Der skal være chokolade, smør og sukker i min brownie, men veganske dadelbarer med peanutbutter og chokolade elsker jeg (nærmest) lige så højt 😋✌🏻🥜🍫🤎
Den allerbedste eftermiddagssnack 🫶🏻 Medjool Den allerbedste eftermiddagssnack 🫶🏻 Medjool dadler med crunchy peanut butter og mørk chokolade 😋🍯🥜🍫
MANDAGSLYKKE! At kunne spise kage til frokost af o MANDAGSLYKKE! At kunne spise kage til frokost af og til er et kæmpe voksen-privilegium 😄
Og @freja_krarup’s guddommeligt smukke og ditto lækre kager på @maisondangleterre får englene til at synge og smagsløgene danse på tungen af bar glæde 🍰 (Den vanilje éclair med saltkaramel!! 🥰)
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap