Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Fantastiske, koldhævede boller med ølandshvede og speltmel

2. marts 2020 af Anne au Chocolat

Sprøde boller med en fantastisk sej, saftig og luftig krumme. Jeg havde ikke mere almindelig hvedemel, men til gengæld ølandshvede og speltmel i køkkenskabet. Og da der var bestilt boller af drengene, blev det til disse fabelagtige boller, som jeg allerede har planlagt at bage igen til Emils fødselsdag i midten af marts.

Lykken er altså nybagte boller med smør!

Koldhævede boller med ølandshvede og speltmel
16-18 stk

220 g fintsigtet ølandshvedemel
550 g sigtet speltmel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i 15 timer). Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft med bagepladen i. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Kom bollerne på bagepapir, drys med birkes og træk bagepapir over på den varme bageplade og derefter i ovnen. Smid en kop vand i bunden af ovnen, når bollerne er kommet på den varme plade. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Ambassadør for Dansukker og små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs
Next Post: Kokosmakroner uden æg »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap