E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller

7. januar 2022 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Godt nytår til jer alle!

Jeg har tilsat revet gulerod til de koldhævede boller… og voilà bliver de til de allerlækreste, velsmagende og saftige gulerodsboller. Nemmere bliver det næsten ikke.

De er perfekte til morgenbordet i weekenden og i hverdagens madpakker.

Hav en dejlig weekend ♥

Æltefrie koldhævede gulerodsboller
10 stk

500 g koldt vand
8 g gær
10 g sukker
500 g hvedemel
10 g salt
150 g groftrevede gulerødder
50 g finvalsede havregryn
25 g hørfrø
25 g solsikkekerner

Havregryn eller solsikkekerner til toppen

Kom vand i en skål eller plastikbøtte med rigelig plads. Smuldr gær i vandet, tilsæt sukker og rør rundt med en ske, til det er opløst. Rør de øvrige ingredienser i til en ensartet bolledej. Dæk skålen med film eller bøtte med låg, og lad den stå på køkkenbordet i en 1 time. Stil den derefter i køleskabet natten over (min dej er oftest på køl i 10-14 timer).
Om morgenen: Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den ligge og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 230 grader varmluft med en bageplade i. Hak dejen ud til boller med en dejskraber/dejhakker. Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en metalplade/skærebræt og drys gerne bollerne med havregryn eller solsikkekerner. Tag den varme plade ud af ovnen og træk bagepapiret med bollerne over på den varme plade. Stil straks bagepladen i ovnen igen. Stil et lille ildfast fad med vand på en anden bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med, at bollerne kommer i ovnen. Bag i ca. 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær
Next Post: Dadelbarer med chokolade, peanut butter og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    9. januar 2022 kl. 11:57

    Mega lækre og svampede boller! Den her opskrift bliver min nye go-to😍👌🏻

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. januar 2022 kl. 14:27

    Hvor er det bare dejligt at høre Mette 🙂

  3. Linnea skriver

    24. januar 2022 kl. 23:07

    De er altså fantastiske 😍 nu har jeg lavet dem 2 gange på en uge.

  4. Mai skriver

    30. januar 2022 kl. 08:46

    Hej Anne,
    Bollerne er virkelig lækre og svampede – også dagen efter! Men hvordan får du den fine runde form, spænder du dem op hver især, efter du har skåret dejen ud?
    Mvh. Mai

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:38

    Kære Mai,
    Det er dejligt at høre! Og ja, det gør jeg nemlig. Det tager ikke mere end to sekunder pr. bolle:)

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:40

    Så dejligt at høre ❤️

  7. Regitze skriver

    4. marts 2022 kl. 13:38

    Super lækre boller. Pensler du dem ikke med noget for at få dem så fine brune? Synes de bliver lidt grå uden.
    Vh Regitze

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2022 kl. 12:58

    Kære Regitze,
    Nej det gør jeg ikke, men ovne bager jo forskelligt, så måske du skal skrue op for temperaturen til 250 grader 🙂

  9. Nanna skriver

    10. marts 2022 kl. 17:35

    Kan de fryses? Og hvornår i processen ville du gøre det, samt hvordan vil det påvirke bagetid og temp etc?

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2022 kl. 12:50

    Hej Nanna,
    Du kan fryse dem, når de er bagt og afkølede 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et d Tak @marienlyststrandhotel for at indbyde til et døgn i tosomhed med jeres fine Afternoon Tea, en dejlig 5-retters ved kanten af Øresund, forfriskende bobler og en morgenmadsbuffet lige efter mit hjerte 🫶🏻 #inviteret #reklame
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap