E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller

7. januar 2022 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Godt nytår til jer alle!

Jeg har tilsat revet gulerod til de koldhævede boller… og voilà bliver de til de allerlækreste, velsmagende og saftige gulerodsboller. Nemmere bliver det næsten ikke.

De er perfekte til morgenbordet i weekenden og i hverdagens madpakker.

Hav en dejlig weekend ♥

Æltefrie koldhævede gulerodsboller
10 stk

500 g koldt vand
8 g gær
10 g sukker
500 g hvedemel
10 g salt
150 g groftrevede gulerødder
50 g finvalsede havregryn
25 g hørfrø
25 g solsikkekerner

Havregryn eller solsikkekerner til toppen

Kom vand i en skål eller plastikbøtte med rigelig plads. Smuldr gær i vandet, tilsæt sukker og rør rundt med en ske, til det er opløst. Rør de øvrige ingredienser i til en ensartet bolledej. Dæk skålen med film eller bøtte med låg, og lad den stå på køkkenbordet i en 1 time. Stil den derefter i køleskabet natten over (min dej er oftest på køl i 10-14 timer).
Om morgenen: Hæld dejen ud på køkkenbordet, og lad den ligge og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 230 grader varmluft med en bageplade i. Hak dejen ud til boller med en dejskraber/dejhakker. Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en metalplade/skærebræt og drys gerne bollerne med havregryn eller solsikkekerner. Tag den varme plade ud af ovnen og træk bagepapiret med bollerne over på den varme plade. Stil straks bagepladen i ovnen igen. Stil et lille ildfast fad med vand på en anden bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med, at bollerne kommer i ovnen. Bag i ca. 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær
Next Post: Dadelbarer med chokolade, peanut butter og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    9. januar 2022 kl. 11:57

    Mega lækre og svampede boller! Den her opskrift bliver min nye go-to😍👌🏻

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. januar 2022 kl. 14:27

    Hvor er det bare dejligt at høre Mette 🙂

  3. Linnea skriver

    24. januar 2022 kl. 23:07

    De er altså fantastiske 😍 nu har jeg lavet dem 2 gange på en uge.

  4. Mai skriver

    30. januar 2022 kl. 08:46

    Hej Anne,
    Bollerne er virkelig lækre og svampede – også dagen efter! Men hvordan får du den fine runde form, spænder du dem op hver især, efter du har skåret dejen ud?
    Mvh. Mai

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:38

    Kære Mai,
    Det er dejligt at høre! Og ja, det gør jeg nemlig. Det tager ikke mere end to sekunder pr. bolle:)

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:40

    Så dejligt at høre ❤️

  7. Regitze skriver

    4. marts 2022 kl. 13:38

    Super lækre boller. Pensler du dem ikke med noget for at få dem så fine brune? Synes de bliver lidt grå uden.
    Vh Regitze

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2022 kl. 12:58

    Kære Regitze,
    Nej det gør jeg ikke, men ovne bager jo forskelligt, så måske du skal skrue op for temperaturen til 250 grader 🙂

  9. Nanna skriver

    10. marts 2022 kl. 17:35

    Kan de fryses? Og hvornår i processen ville du gøre det, samt hvordan vil det påvirke bagetid og temp etc?

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2022 kl. 12:50

    Hej Nanna,
    Du kan fryse dem, når de er bagt og afkølede 🙂

  11. Therese skriver

    12. februar 2023 kl. 15:44

    Jeg lavede 1/2 opskrift til min mand og jeg. Vi kan ikke få frisk gær her i USA, så jeg brugte 1/2 tsk tørgær. Det var utrolig nemt og de blev suverent gode. Mange tak for endnu en dejlig opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap