E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær

2. december 2021 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Denne jule-parfait-is går lige i hjertet fyldt med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær.
Hvis man nu ikke spiser ris à l’amande til jul, er denne is et perfekt alternativ (og laves uden ismaskine). Opskriften udviklede jeg til Dansukker sidste år og deler den nu med jer her:)

Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær

6 personer
3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g Bagesukker fra Dansukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af bagesukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Havregrynskugler med marcipanmidte
Next Post: Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    27. december 2021 kl. 15:52

    Mange tak for opskriften, den er super lækker – lavede den op til jul og nu laver jeg lige en omgang mere af rester af fløde fra julen 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2021 kl. 18:01

    Kære Marianne,
    Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  3. Tina skriver

    26. januar 2022 kl. 13:47

    Hej Anne
    Kan man også kører den på en ismaskine?
    Hilsen Tina

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:41

    Kære Tina,
    Muligvis ja 🙂 Men jeg har ikke prøvet med parfait selv på ismaskine.
    Til gengæld har jeg jo en masse andre isopskrifter til maskine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap