Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær

2. december 2021 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Denne jule-parfait-is går lige i hjertet fyldt med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær.
Hvis man nu ikke spiser ris à l’amande til jul, er denne is et perfekt alternativ (og laves uden ismaskine). Opskriften udviklede jeg til Dansukker sidste år og deler den nu med jer her:)

Jule-parfait med vanilje, marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær

6 personer
3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g Bagesukker fra Dansukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af bagesukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Havregrynskugler med marcipanmidte
Next Post: Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    27. december 2021 kl. 15:52

    Mange tak for opskriften, den er super lækker – lavede den op til jul og nu laver jeg lige en omgang mere af rester af fløde fra julen 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. december 2021 kl. 18:01

    Kære Marianne,
    Hvor er det bare dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  3. Tina skriver

    26. januar 2022 kl. 13:47

    Hej Anne
    Kan man også kører den på en ismaskine?
    Hilsen Tina

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2022 kl. 23:41

    Kære Tina,
    Muligvis ja 🙂 Men jeg har ikke prøvet med parfait selv på ismaskine.
    Til gengæld har jeg jo en masse andre isopskrifter til maskine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap