Weekendens vanedannende eftermiddagssnacks er fyldt med god energi. De er glutenfri, veganske og vigtigst af alt: yderst velsmagende.
De er super nemme at lave, og jeg deler da også lige lidt trin for trin billeder.
Jeg halverede i øvrigt barerne, efter de var blevet fotograferet;) Lidt mere hapsestørrelse.
Dadelbarer med saltede peanuts
10 store eller 20 mindre stykker
Dadelbund:
150 g mandler
150 g bløde tørrede dadler, uden sten
(evt. 1-2 spsk vand hvis dadlerne er tørre/hårde)
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
2 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt
65 g saltede peanuts
Topping:
75 g mørk chokolade (gerne en 80% chokolade)
75 g crunchy peanutbutter
lidt ekstra peanuts
Dadelbund:
Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Pres dadeldejen ud i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir.
Drys hele saltede peanuts på og tryk dem forsigtigt lidt ned i dadelbunden
Topping:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt peanut butter og rør godt rundt til en ensartet masse. Fordel på dadelbunden. Drys med lidt finthakkede peanuts. Sæt på køl i et par timer, inden den skæres ud. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.
Christina skriver
Kan dadelbaren fryses ned?
Pia Hvenegaard skriver
Hvor længe holder den på køl hvis den ikke tåler fryser?
Anne au Chocolat skriver
En uge eller to vil jeg mene 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Jeg har ikke prøvet selv, så jeg ved ikke, hvordan den er efter en tur i fryseren. Men tænker godt, at det kan fungere!
Kristina skriver
Hej Anne. Jeg er ret vild med peanuts i kager, salater osv, men bryder mig ikke om peanutbutter🥴Mit spørgsmål er derfor, hvorvidt du har en idé til hvad jeg evt kan erstatte den med i topping?
Tak for mange skønne opskrifter😊
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina
Jeg kunne godt tænker mig at udfordrer til på denne her. Peanutbutter er ikke tydelig i toppingen, når den mixet med chokoladen 🙂