E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Dadelbarer med saltede peanuts

13. juni 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Weekendens vanedannende eftermiddagssnacks er fyldt med god energi. De er glutenfri, veganske og vigtigst af alt: yderst velsmagende.

De er super nemme at lave, og jeg deler da også lige lidt trin for trin billeder.

Jeg halverede i øvrigt barerne, efter de var blevet fotograferet;) Lidt mere hapsestørrelse.

Dadelbarer med saltede peanuts
10 store eller 20 mindre stykker

Dadelbund:
150 g mandler
150 g bløde tørrede dadler, uden sten
(evt. 1-2 spsk vand hvis dadlerne er tørre/hårde)
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
2 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt

65 g saltede peanuts

Topping:
75 g mørk chokolade (gerne en 80% chokolade)
75 g crunchy peanutbutter

lidt ekstra peanuts

Dadelbund:
Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Pres dadeldejen ud i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir.

Drys hele saltede peanuts på og tryk dem forsigtigt lidt ned i dadelbunden

Topping:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt peanut butter og rør godt rundt til en ensartet masse. Fordel på dadelbunden. Drys med lidt finthakkede peanuts. Sæt på køl i et par timer, inden den skæres ud. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Hverdagsgranola
Next Post: Små chokoladekager med pære og mandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christina skriver

    15. juni 2020 kl. 16:54

    Kan dadelbaren fryses ned?

  2. Pia Hvenegaard skriver

    16. juni 2020 kl. 07:08

    Hvor længe holder den på køl hvis den ikke tåler fryser?

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2020 kl. 20:38

    En uge eller to vil jeg mene 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2020 kl. 20:39

    Kære Christina,
    Jeg har ikke prøvet selv, så jeg ved ikke, hvordan den er efter en tur i fryseren. Men tænker godt, at det kan fungere!

  5. Kristina skriver

    20. januar 2021 kl. 16:29

    Hej Anne. Jeg er ret vild med peanuts i kager, salater osv, men bryder mig ikke om peanutbutter🥴Mit spørgsmål er derfor, hvorvidt du har en idé til hvad jeg evt kan erstatte den med i topping?
    Tak for mange skønne opskrifter😊

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:05

    Kære Kristina
    Jeg kunne godt tænker mig at udfordrer til på denne her. Peanutbutter er ikke tydelig i toppingen, når den mixet med chokoladen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap