E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokoladekager med pære og mandler

19. juni 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I morges var det simpelthen så mørkt med massiv regn, og det eneste jeg havde lyst til var kaffe i lange baner og chokoladekage. Så jeg tryllede disse små sager frem lynhurtigt. Jeg lod kagerne køle af i en times tid, og så kunne jeg ikke vente længere med at hapse en af dem. Selvom denne slags chokoladekage jo bare bliver endnu bedre af at sætte sig på køl natten over.

Små lykkekager! God weekend ♥

Små chokoladekager med pære og hakkede mandler
10 stk

100 g smør
100 g god mørk chokolade
125 g bagesukker (almindelig sukker kan også bruges)
2 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
50 g god mælkechokolade, hakket
1 stor Conference pære, skåret i mindre stykker/skiver
25 g mandler, hakket

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mørke chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør bagesukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i og til sidst mælkechokolade. Fordel dejen i små muffinsforme (papirforme eller silikoneforme) og kom lidt pærestykker samt hakkede mandler på hver. Bag i ca. 25 minutter. Køl helt af.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Dadelbarer med saltede peanuts
Next Post: Citronsorbet med jordbær på Mangia »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ilse skriver

    20. juni 2020 kl. 10:09

    Det er jo lige så munden løber i 😋 så de skal helt sikkert prøves. Har dog lige et spørgsmål : Du skriver små muffinsforme – hvor små er de! (Er ikke så vandt til at bage muffins)

  2. Ursula Torres skriver

    20. juni 2020 kl. 17:00

    Ser så lækre ud. Du skriver at de bliver bedre natte over på køl. Vil det give mening at bage dem dagen før? Tænker de skal bruges som dessert sammen med en mini jordbærtærte til et studenter arr. næste søndag.

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2020 kl. 20:37

    Kære Ursula,
    Ja bag dem dagen før 🙂 Lyder så lækkert!
    Kh Anne
    Ps. Jeg har brugt denne slags form

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2020 kl. 20:38

    Kære Ilse,
    Det er denne her slags form.

  5. Denny Krew skriver

    19. maj 2021 kl. 08:56

    These chocolate cakes you made are looking so delicious and mouth-watering. Thanks for sharing the recipe. Love to try once!

  6. Harden Watt skriver

    19. maj 2021 kl. 08:59

    Disse chokoladekager, du lavede, ser så lækre og lækre ud. Tak for at dele opskriften. Elsker at prøve en gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap