Glædelig fredag og 1. juni.
Solskinssommervejret skriger ikke lige frem på chokoladebarer i disse dage, men jeg kan altid spise chokoladelækkerier – og særligt direkte fra køleskabet, hvor de er forfriskende kolde.
Disse hjemmelavede chokoladebarer kan man vel næsten kalde for en hybrid mellem en Lion bar og en Snickers. De byder i hvert fald på karamel, peanuts og puffede ris. Og en fabelagtig lækker chewy bund af mælkechokolade, peanut butter og skumfiduser smeltet sammen, som giver en fabelagtig sejhed og et godt modspil til den smeltede-på-tungen bløde karamel og det sprøde mælkechokoladelag med puffede ris og de knasende peanuts.
Jeg overvejede stærkt at lave en (salt)karamel til chokoladebarerne her, men jeg havde glemt at købe piskefløde (hvordan kan det ske?). Heldigvis havde jeg en gang for et godt stykke tid siden købt en dåse med karamelliseret kondenseret mælk i supermarkedet. Jeg smagte den til med lidt salt og i forening med de andre lækre sprøde og bløde lag, fungerede den virkelig fremragende.
Chokoladebarernes bund og karamellaget dyppede jeg i mørk chokolade for at tilføre lidt mere kraftig og letbitter chokolade til smagsoplevelsen. Man kan også sagtens dyppe chokoladebarerne helt i den mørke chokolade, men jeg er vild med, at de saltede peanuts får lov til at stråle på toppen.
Den dag jeg lavede dem, var fem af mine søde (næsten)nabodamer hjemme i rækkehusrækkerne, så de blev forkælet med disse godbidder – et stort hit hele vejen rundt ♥
Hjemmelavede chokoladebarer
20 stk
Bund:
100 g creamy peanut butter
100 g mælkechokolade
50 g skumfiduser, hakket
200 g karamelliseret kondenseret mælk (kan købes færdiglavet i supermarkederne)
1 godt nip salt
100 g mælkechokolade
20 g puffede ris, jeg brugte Rice Krispies
50 g saltede peanuts, hakkede
Overtræk:
200 g god mørk chokolade
Chokoladeperler
Bund:
Kom peanut butter, mælkechokolade og skumfiduser i en skål over vandbad og smelt sammen til en ensartet konsistens. Hæld massen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, brug evt. bunden af et glas eller skål til at udjævne laget lige tykt over det hele. Køl ned i køleskabet.
De øvrige lag:
Rør den karamelliserede kondenserede mælk med salt og fordel den på bunden. Stil den tilbage i køleskabet. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tag skålen af varmen og rør de puffede ris i. Fordel oven på karamellen og drys med hakkede peanuts. Stil på køl i 3-4 timer og gerne natten over.
Chokoladeovertræk:
Smelt og temperer den mørke chokolade. Skær chokoladebarerne ud og dyp bunden i den smeltede mørke chokolade, så den når op til mælkechokoladelaget på toppen. Drizzl lidt ekstra af den smeltede chokolade på toppen og pynt med Dulcey perler. Stil på køl i en lufttæt beholder indtil servering.
VenterPaaVinBlog skriver
De set helt fantastiske ud!
Mon en lille tur i fryseren disse dage ikke ville være lækkert? Hakket hen over en gang is? Jeg tror det!
– A
VenterPaaVinBlog skriver
De set helt fantastiske ud!
Mon en lille tur i fryseren disse dage ikke ville være lækkert, ikke sol i frossen, men bare lidt chewy, så den smelter let? Eller..Hakket hen over en gang is? Jeg tror det!
– A
Anne au Chocolat skriver
Kære A,
Det tror jeg ville være skønt! og ja genialt til is også 🙂
Piskeriset skriver
De ser crazy lækre ud! Instant mundvand 😀 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske,
TUSIND tak <3
Terri skriver
Hi there, have you posted this recipe anywhere in English? Would be great to give it a try!
Best, Terri