E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet chokoladebarer à la Anne Au Chocolat

1. juni 2018 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Glædelig fredag og 1. juni.

Solskinssommervejret skriger ikke lige frem på chokoladebarer i disse dage, men jeg kan altid spise chokoladelækkerier – og særligt direkte fra køleskabet, hvor de er forfriskende kolde.

Disse hjemmelavede chokoladebarer kan man vel næsten kalde for en hybrid mellem en Lion bar og en Snickers. De byder i hvert fald på karamel, peanuts og puffede ris. Og en fabelagtig lækker chewy bund af mælkechokolade, peanut butter og skumfiduser smeltet sammen, som giver en fabelagtig sejhed og et godt modspil til den smeltede-på-tungen bløde karamel og det sprøde mælkechokoladelag med puffede ris og de knasende peanuts.

Jeg overvejede stærkt at lave en (salt)karamel til chokoladebarerne her, men jeg havde glemt at købe piskefløde (hvordan kan det ske?). Heldigvis havde jeg en gang for et godt stykke tid siden købt en dåse med karamelliseret kondenseret mælk i supermarkedet. Jeg smagte den til med lidt salt og i forening med de andre lækre sprøde og bløde lag, fungerede den virkelig fremragende.

Chokoladebarernes bund og karamellaget dyppede jeg i mørk chokolade for at tilføre lidt mere kraftig og letbitter chokolade til smagsoplevelsen. Man kan også sagtens dyppe chokoladebarerne helt i den mørke chokolade, men jeg er vild med, at de saltede peanuts får lov til at stråle på toppen.

Den dag jeg lavede dem, var fem af mine søde (næsten)nabodamer hjemme i rækkehusrækkerne, så de blev forkælet med disse godbidder – et stort hit hele vejen rundt ♥

Hjemmelavede chokoladebarer
20 stk

Bund:
100 g creamy peanut butter
100 g mælkechokolade
50 g skumfiduser, hakket

200 g karamelliseret kondenseret mælk (kan købes færdiglavet i supermarkederne)
1 godt nip salt

100 g mælkechokolade
20 g puffede ris, jeg brugte Rice Krispies
50 g saltede peanuts, hakkede

Overtræk:
200 g god mørk chokolade
Chokoladeperler

Bund:
Kom peanut butter, mælkechokolade og skumfiduser i en skål over vandbad og smelt sammen til en ensartet konsistens. Hæld massen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir, brug evt. bunden af et glas eller skål til at udjævne laget lige tykt over det hele. Køl ned i køleskabet.

De øvrige lag:
Rør den karamelliserede kondenserede mælk med salt og fordel den på bunden. Stil den tilbage i køleskabet. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tag skålen af varmen og rør de puffede ris i. Fordel oven på karamellen og drys med hakkede peanuts. Stil på køl i 3-4 timer og gerne natten over.

Chokoladeovertræk:
Smelt og temperer den mørke chokolade. Skær chokoladebarerne ud og dyp bunden i den smeltede mørke chokolade, så den når op til mælkechokoladelaget på toppen. Drizzl lidt ekstra af den smeltede chokolade på toppen og pynt med Dulcey perler. Stil på køl i en lufttæt beholder indtil servering.

 

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « En simpel cream cheese frosting med hvid chokolade
Next Post: Hyldeblomst moussekage med hvid chokolade og rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog skriver

    1. juni 2018 kl. 20:55

    De set helt fantastiske ud!
    Mon en lille tur i fryseren disse dage ikke ville være lækkert? Hakket hen over en gang is? Jeg tror det!

    – A

  2. VenterPaaVinBlog skriver

    1. juni 2018 kl. 20:56

    De set helt fantastiske ud!
    Mon en lille tur i fryseren disse dage ikke ville være lækkert, ikke sol i frossen, men bare lidt chewy, så den smelter let? Eller..Hakket hen over en gang is? Jeg tror det!

    – A

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. juni 2018 kl. 11:57

    Kære A,
    Det tror jeg ville være skønt! og ja genialt til is også 🙂

  4. Piskeriset skriver

    3. juni 2018 kl. 22:01

    De ser crazy lækre ud! Instant mundvand 😀 😀

  5. Anne au Chocolat skriver

    4. juni 2018 kl. 20:28

    Kære Piske,
    TUSIND tak <3

  6. Terri skriver

    7. juni 2018 kl. 19:57

    Hi there, have you posted this recipe anywhere in English? Would be great to give it a try!

    Best, Terri

Trackbacks

  1. Kodused šokolaadibatoonid | Cook the day away! siger:
    21. august 2018 kl. 19:50

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap